CARP EXPERT NEO LONG CAST 3.5LBS BOJLIS BOT
CARP EXPERT NEO LONG CAST 3.5LBS BOJLIS BOT


Súly, kényelem
Súly, kényelem

Dobás pontossága
Dobás pontossága

Távdobáshoz
Távdobáshoz

Termékleírás

Carp Expert Neo Long Cast 3,5 lbs bojlis bot

A CXP Neo széria legújabb tagja az LC, magyarul távdobó 3,5 librás horgászbot.

A mai modern pontyhorgászat kulcsfontosságú tényezője a meghorgászni kívánt távolság. A távoli etetésekhez a Spod botok rugalmasságot nyújtanak, de ezek merevsége, a halak fárasztásához nem alkalmas, gyors leakadáshoz vezetnek. Ezen problémára nyújtanak kedvező megoldást, a Neo LC botok. A távdobás nem egyszerű, kellő tapasztalat kell a megfelelő kivitelezéséhez, az akár 120-150 méteres távok elérése miatt. A dobótechnika mellett kulcsfontosságú tényező a felszerelés.

A CE Neo széria LC igazi gerinces IM10-es karbon távdobó botjai megfelelő alkalmatosságok lesznek e téren. 3,5 librás változatok, 100-110 gramm körüli végszerelékekkel, könnyedén elérhetjük a 100 méter feletti távokat.

Az orsótartó távolsága a nyél végétől 60 cm, ami kellő fogást biztosít a nagy dobásokhoz. Az alsó keverő 50 mm-es, melyben könnyedén fut a zsinór, plusz a gyűrűbetétek anyaga SIC. A kívánt távolság eléréséhez már csak egy megfelelő méretű, nagy dobbal rendelkező orsóra van szükség.

Zsinórválasztásban az ajánlott méret 0.25-ös, ez alá csak akadómentes terepen érdemes menni. Fonott dobóelőke, vagy a népszerű vékonyodó Shock Leader használata ajánlott. Külön érdekessége a botnak az a csúszásmentes alsó markolat, ami kiváló fogást és hosszú dobásokat biztosít.

Tökéletes választás kezdőknek is, mivel kedvező árfekvéssel rendelkezik, de a tapasztalt horgászok tudják igazán kihasználni a botban rejlő igazi lehetőségeket.

2 és 3 részes változatban kapható.

2 részes változat, kellően stabil gerincet ad a felszerelésnek. A 3 részes változata könnyed szállíthatóságot tesz lehetővé.


66. Bojlis Az IM10-es karbon anyag felhasználásával gyártott bojlis botokkal eredményesen horgászhatunk partról, de akár behordásos módszerrel is. A dinamikusan felkeményedő bot gyorsan és hatékonyan felőrli a megakasztott hal erejét ezáltal minimalizálja a halvesztés esélyét.
11. BOJLIS NYÉL (általános A bojlis botokra jellemző egyszerű, a hatékonyságot szolgáló nyél. A precízen meghatározott hossz és a gyártás során alkalmazott, biztos, kényelmes fogást garantáló duplon anyag maximálisan kiszolgálja a horgászat során jelentkező igényeket.
3. KLASSZIKUS CSAVAROS ORSÓTARTÓ A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
6. SIC távdobáshoz Mára egyre nagyobb igény mutatkozik a távdobó felszerelések iránt. Egy ilyen botnak minden elemével a távdobást kell szolgálnia. A minél kisebb számban alkalmazott, megnövelt átmérőjű gyűrűkön szinte ellenállás nélkül folyik keresztül a zsinór, ezáltal lehetővé teszi az eddig elérhetetlen távok megdobását.

Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Hossz Tagok száma Dobósúly Akció Szállítási méret Súly
13389-392 CXP NEO LONG CAST 3.5LBS 3.9M 3RÉSZES BOT (Ehhez a termékváltozathoz nem tartozik egyedi termékkép, ezért a fő termékképet jelenítettük meg.) 25 490 Ft 3,90 m33,5 lbsB139 cm420 g


CARP EXPERT DOUBLE TIP HEAVY BOT
26 990 Ft
21 490 Ft
CARP EXPERT JUNIOR DOUBLE TIP HEAVY BOT
20 990 Ft
16 490 Ft
KAMASAKI SUPER CARP 3,60M 3,5LBS BOJLIS BOT
9 390 Ft
SONIK XTRACTOR CARP BOT
27 990 Ft
THE ONE CAST LCX-13 3,90M 3.5LBS TÁVDOBÓ BOJLIS BOT
53 990 Ft
SONIK GRAVITYXT S+M HYBRID BOT
113 490 Ft
Tavaszi pontyhorgászat: a türelem pontyot terem
Megjelent: 2021-04-23 | Forrás: Kubuk Dániel | Írások

A nagypontyok üldözésében kimondottan fontos a türelem, még nyáron is napok telhetnek el kapásra várva, eredménytelenül, mire aztán megtörik a csend és legnagyobb örömünkre a várva várt bajszos megjelenik zsinórunk másik felén. Természetesen a halnélkül maradás is benne van ...

Magvakkal Marcalban
Megjelent: 2020-08-06 | Forrás: Kubuk Dániel | Írások

Nincs az a horgász akit ne ejtene rabul ez a látvány. Eljött a hétvége és útnak indultunk egy számomra kedves, festői szépségű tó partjára. A mai horgászatra menyasszonyom és öcsém is elkísértek így együtt vesszük üldözőbe a tó nagytestű lakóit egy ígéretes ...

Pontyhorgászat: Első napom Pródon
Megjelent: 2020-05-30 | Forrás: Kubuk Dániel | Írások

Régi vágyam volt eljutni a pródi bojlis tóra, melyről csupa jót hallottam a sporttársaktól. Így hát eldöntöttem, hogy a következő horgászatom célpontja ez a tó lesz. A tó 33 ha-on terül el a keleti főcsatorna szomszédságában. Átlag mélysége 1,3-1,5 m. 41 állás foglalható ...

Nincs kapcsolódó videó