BENZÁR MIX ETETŐANYAG 1KG, 3KG
Termékleírás

Benzár Mix etetőanyag 1kg - 3kg

Márna Paduc
A folyóvízi horgászok egyik kedvence ez a jó minőségű, kiváló tapadással bíró, piros színű etetőanyag, melyet elsősorban a márna illetve a paduc horgászatára fejlesztettek ki. Az etetőanyag 20%-ban sajtlisztet tartalmaz, mely ellenállhatatlan a márna, illetve a paduc számára. Megfelelő mennyiségű csontkukac hozzáadásával egy kiváló keveréket kapunk, mely a természetes vizekben ellenállhatatlan hatást fejt ki.

Ponty Kárász Piros
Egy jó minőségű, erős citrom és narancs aromával rendelkező piros színű kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Domolykó
Kevés etetőanyag gyártó palettáján találni kifejezetten a domolykó horgászatára kifejlesztett etetőanyagot. A etetőanyag család erre is kínál egy kézzelfogható megoldást. Elsősorban olyan kisebb folyókon, csatornákon lehet eredményes használata, melyekben ez a halfaj nagyobb egyedsűrűséggel képviselteti magát. A keverék olyan összetevőket tartalmaz (selyemhernyó báb, parmezán), mely a domolykó étrendjéhez igazodik. Hatásfoka csontkukac illetve egyéb élő csalik hozzáadásával fokozható!

Extra Ponty
Ez az etetőanyag mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék apró pelleteket is tartalmaz, mely még jobban megnöveli annak hatékonyságát. Az év bármely szakában bevethető, ez az extra minőséget képviselő pontyos etetőanyag!

Epres Ponty
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra. 

Folyó
Mint a neve is sugallja ez egy kimondottan folyóvízre kifejlesztett etetőanyag. Ahhoz, hogy egy etetőanyag a megfelelő hatást fejtse ki tartalmaznia kell azokat az alapanyagokat, melyeket a halak előszeretettel fogyasztanak. Ebben az etetőanyagban ezeket mind megtalálni! Legyen szó úszós, illetve etetőkosaras módszerről, márnáról, paducról, vagy keszegfélékről a River etetőanyag egy jó választásnak fog bizonyulni!

Ánizs
Nem lenne teljes egy etetőanyag család olyan etetőanyag nélkül, mely ánizst tartalmaz, kombinálva különböző őrölt, illetve pörkölt magvakkal mint például a kender, len, vagy napraforgó. Ez az etetőanyag mindezeket tartalmazza, így egy olyan keveréket alkot, mely elengedhetetlen a sikeres pontyhorgászatban. Eme etetőanyag igazi ereje az ánizsban rejlik, mely a pontyokra étvágyfokozó hatással van. Akár önmagában, akár különböző magvak, pelletek, hozzáadásával az év bármely szakában sikeresen bevethető.

Ponty Mézes
Egy világos színű, igen erős méz aromával rendelkező etetőanyag, mely egyik kedvenc csemegéje a pontyoknak és egyéb „édesszájú" halaknak. Ezzel az etetőanyaggal kiváló eredményeket érhetünk el extrém körülmények között is, zavaros vizekben, vagy nagyobb mélységekben, ahol a víz áttetszősége alacsony. Elsősorban a nyári hónapokban, meleg vízben ajánlott a használata!

Eper
Egy piros színű a horgászok által igen kedvelt intenzív eper illatú, eper aromával ellátott etetőanyag, mely elsősorban a ponty horgászatára ajánlott. Nagy népszerűsége nem véletlen, hisz ennek a keveréknek a pontyok nem tudnak ellenállni. A vízben jól oldódik és intenzív illatának köszönhetően a halakat a távolból is odavonzza. Nagy mennyiségű kender és lenmag őrleményt tartalmaz, melyek köztudottan étvágyfokozó hatással vannak a halakra.

Fokhagyma
Egy világos színű emberi orrnak kellemetlen illatú fokhagyma aromával ellátott etetőanyag, melyet elsősorban a kárász horgászatára javasolnak, de használatával meglepő eredményeket érhetünk el az intenzíven telepített pontyos vizeken is.

Ponty-Kárász
Egy jó minőségű, sárga színű erős citrom és narancs aromával rendelkező kárász, illetve a ponty horgászatára kifejlesztett etetőanyag, mely kiválóan fejti ki a hatását a hideg vizekben is, mikor azok hőfoka még nem éri el a 15 fokot. Különösen eredményesek lehetünk vele tavasszal, mikor a halak még óvatosan táplálkoznak, kapókedvük nem az igazi!

Mester ponty
A pontyhorgászatban a legkedveltebb aromák közé tartozik az eper, illetve a mandula. Ebben az etetőanyagban mindkettő megtalálható, és a kettő kombinációja egy igazán fogós, minőségi etetőanyagot eredményezett. Elsősorban meleg, 15 foknál melegebb vízre ajánlott. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!

Márna-paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.

Lucerna
Egy zöld színű különleges lucerna aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Amur-ponty
Egy piros színű különleges, édes, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten az amur, illetve a ponty horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. A keverék helybenntartó hatását különböző a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Betain ponty
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak. Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Big Fish
Egy kifejezetten nagy testű halakra kifejlesztett etetőanyag, mely olyan pörkölt magvakat tartalmaz, melyeknek a nagyobb testű halak nem tudnak ellenállni. A tesztek bebizonyították, hogy ez az etetőanyag olyan körülmények között is helytáll, melyekben más etetőanyagok kudarcot vallanak. Különösen jól működik tiszta vízben, a nagy mélységekben történő horgászatoknál, mint amilyenek a bányatavak. Pontyra, dévérkeszegre illetve nagyobb testű keszegfélékre ajánlott!

Paduc
Egy bármely évszakban egyaránt alkalmazható koriander magot is tartalmazó folyóvízi etetőanyag, mely egy kis élő csali, csontkukac hozzáadásával ellenállhatatlan hatást fejt ki. A javasolt mennyiség 1 kg etetőanyaghoz 200 gramm csontkukac. Ez a világos színű etetőanyag elsősorban a paduc horgászatára lett kifejlesztve.   

Rák
Attól függetlenül, hogy folyóvízről, bányatórol, vagy egy nagyobb kiterjedésű állóvízről beszélünk köztudott, hogy az ott élő nagyobb testű pontyok előszeretettel fogyasztanak kagylót, sőt egyes vizeken, az képezi a pontyok fő táplálékforrását. Ennek az etetőanyagnak a kifejlesztésénél elsősorban ezt vették figyelembe. Módszertől függetlenül egyaránt alkalmazható folyóvízen, mint például a Dunán, illetve állóvízen. Megfelelő módon és helyen felkínálva, a siker nem marad el!

Verseny Speciál
Egy prémium minőségű etetőanyag, melyet Benzár Zsolt a több évi versenyhorgászatban szerzett tapasztalatait felhasználva fejlesztett ki. Olyan összetevőket tartalmaz mint, koriander, ánizs, szegfűszeg, melyek az összes békés halra nagy hatással vannak. Az etetőanyag akár verseny körülmények között is eredményesen alkalmazható. 
Kétféle, barna illetve fekete színben kerül forgalomba. Különböző aromák hozzáadásával egyaránt használható felmelegedő, meleg, illetve hideg vizekben is. Ennek az etetőanyagnak Romániában számos versenyhorgász szavazott bizalmat! 

Dévér
Ez egy kifejezetten a dévér horgászatára kifejlesztett, gondosan összeválogatott alapanyagokat tartalmazó etetőanyag, mely édes mézeskalácsot és kekszet tartalmaz. A megfelelő aromák hozzáadásával az év bármely szakában használható. Az etetőanyag hatásfokát szúnyoglárva hozzáadásával fokozhatjuk!
 
Feeder Speciál
Egy kiváló minőségű alap etetőanyag mely elsősorban az etetőkosárral történő horgászatra lett kifejlesztve. 
Attól függően, hogy milyen halra horgászunk, jól kombinálható a többi Benzár Mix etetőanyaggal, ennek köszönhetően, használható folyó, illetve az állóvízi horgászatoknál. 

Vanília
Egy kiváló minőségű, világos színű, vaniliával ízesített etetőanyag, mely édeskés ízének köszönhetően elsősorban a felmelegedő vizekben fejti ki hatását. Elsősorban a ponty és kárász horgászatához javasolt. Hatásfoka különböző magvak és pelletek hozzáadásával fokozható!
 
Sneci
Egy igen finom szemcséjű, világos színű etetőanyag, mely megfelelően nedvesítve egy az apró halak (küszök) számára vonzó felhőt képez. Elsősorban spiccbotos, gyors, apróhalas horgászathoz ajánlott, akár versenykörülmények között is
 
Halliszt
Nagy fehérjetartalommal rendelkező, igen tápláló etetőanyag, mely 20% hallisztet tartalmaz. Ez az összetevő a haltenyészetekből lehet ismerős a horgászok számára. 
Egy nagyon tartalmas etetőanyag melynek a nagyobb testű pontyok nem tudnak ellenállni!
 
Tutti-frutti
Édeskés ízű, tutti-frutti aromával rendelkező etetőanyag, mely kifejezetten a pontyfélék, édesszájú halak horgászatára lett kifejlesztve. Ez az etetőanyag nem csupán az etetés helyszínére vonzza a halakat, de több ideig ott is tartja őket. 
A keverék helybenntartó hatását különböző, a ponty, illetve az amur által kedvelt magvakkal, peletekkel fokozhatjuk!

Ponty alap
Egy kiváló minőségű, általános pontyos etetőanyag, mely tartalmazza mindazokat az összetevőket, melyek nem hiányozhatnak egy jó minőségű etetőanyagból sem. Ez az etetőanyag jól kombinálható más Benzár Mix pontyos etetőanyaggal, viszont önmagában is jó hatással van a pontyokra még egy több napig tartó, hosszú horgászat során is. 

Ponty betainos
Egy jó minőségű, világos színű, betaint tartalmazó etetőanyag. 
Ennek az összetevőnek a fő tulajdonsága, hogy egy hosszan tartó éhségérzetet vált ki a halakból, mely arra készteti őket, hogy több ideig az etetés helyszínén tartózkodjanak, és folyamatosan táplálkozzanak.
Ez az etetőanyag kiválóan alkalmazható egy több napos horgászaton, mikor nagyobb mennyiségű etetőanyagot juttatunk a vízbe. Az év bármely szakában használhatjuk!

Ponty fekete pelletes
Ez egy fekete színű etetőanyag, mely mindazokat a minőségi összetevőket tartalmazza, melyek egyetlen jó minőségű pontyos etetőanyagból sem hiányozhatnak. A keverék hatékonyságát fokozzák a benne található apró pelletek. Sötét színének köszönhetően a lehűlő, hideg vizekben is jól bevethető, mikor a halak óvatosabban táplálkoznak, amikor a világos színű etetőanyagok riasztó hatást kelthetnek.



Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Egységár Jellemző Kiszerelés
94001-074 BENZAR MIX CARP VAJSAV 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Vajsav1 kg
94003-574 BENZAR MIX CARP VAJSAV 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Vajsav3 kg
94005-001 BENZAR MIX VANILIA 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Vanília1 kg
94005-003 BENZAR MIX PONTY MÉZES 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ponty Mézes1 kg
94005-005 BENZAR MIX ANANÁSZ 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ananász 1 kg
94005-013 BENZAR MIX PONTY EPER 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ponty Eper1 kg
94005-020 Benzar Mix Szilvaorru Paduc Zöld 1kg 1 290 Ft 1290 Ft/KG Szilvaorru Paduc Zöld1 kg
94005-035 BENZAR MIX PÁLINKA 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Pálinka1 kg
94005-046 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Fokhagyma1 kg
94005-048 BENZAR MIX PONTY ALAP 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ponty alap1 kg
94005-049 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ponty-kárász1 kg
94005-050 BENZAR MIX NAGY PONTY 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Nagy ponty1 kg
94005-051 BENZAR MIX AMUR-PONTY 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Amur-Ponty1 kg
94005-052 BENZAR MIX KAGYLÓ 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Kagyló1 kg
94005-054 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Folyóvízi sajtos1 kg
94005-058 BENZAR MIX PADUC FEKETE 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Paduc fekete1 kg
94005-061 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Ponty-Kárász (piros)1 kg
94005-063 BENZAR MIX DÉVÉR SPECIAL 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Dévér Special 1 kg
94005-073 BENZAR MIX TUTTI FRUTTI 1KG 1 090 Ft 1090 Ft/KG Tutti Frutti1 kg
94005-088 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 1KG 1 490 Ft 1490 Ft/KG Csoki-Narancs1 kg
94005-155 BENZAR MIX HALLISZTES 1KG 1 490 Ft 1490 Ft/KG Halliszt1 kg
94005-190 BENZAR MIX BETAINE PONTY 1KG 1 490 Ft 1490 Ft/KG Betaine Ponty1 kg
94005-301 BENZAR MIX VANILIA 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Vanília3 kg
94005-303 BENZAR MIX PONTY MÉZES 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Ponty Mézes3 kg
94005-305 BENZAR MIX ANANÁSZ 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Ananász 3 kg
94005-313 BENZAR MIX PONTY EPER 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Ponty Eper3 kg
94005-346 BENZAR MIX FOKHAGYMÁS 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Fokhagyma3 kg
94005-349 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Ponty-Kárász3 kg
94005-352 BENZAR MIX KAGYLÓ 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Kagyló3 kg
94005-354 BENZAR MIX FOLYÓVIZI SAJTOS (RIVER) 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Folyóvízi Sajtos3 kg
94005-361 BENZAR MIX PONTY-KÁRÁSZ PIROS 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Ponty-Kárász Piros3 kg
94005-388 BENZAR MIX CSOKI-NARANCS 3KG 2 290 Ft 763.33 Ft/KG Csoki-Narancs3 kg
94005-500 BENZAR MIX BIG FISH 1KG 1 490 Ft 1490 Ft/KG Big Fish1 kg
94005-550 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL BLACK 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Verseny Special Black1 kg
94005-555 BENZAR MIX VERSENY SPECIAL 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Verseny Special 1 kg
94005-556 BENZAR MIX PONTY EXTRA 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Ponty Extra1 kg
94005-695 BENZAR MIX PONTYOS PELLETES FEKETE 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Pontyos Pelletes fekete1 kg
94008-021 BENZAR MIX AMÚR LUCERNA 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Amur-Lucerna1 kg
94008-031 BENZAR MIX SNECIZŐ 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Sneciző1 kg
94008-051 BENZAR MIX FEEDER SPECIAL 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Special Feeder1 kg
94008-056 BENZAR MIX SPECIAL SZIVAORRÚ PADUC MÁRNA 1KG 1 290 Ft 1290 Ft/KG Special Szilvaorrú Paduc Márna1 kg

Kérje a termékeket kedvenc Energofish Partnerboltjába és válasszon hozzá ajándék halaspárnát!

Partnerboltba kérem

JOKER ETETŐANYAGOK
1 690 Ft
LIFTEZŐ ETETŐANYAG
990 Ft
CUKK NASHI TŰZŐSZÚNYOGOS ETETŐKEVERÉK
1 990 Ft
BENZÁR ICE MIX ETETŐANYAG 500G
890 Ft
Premium Method Mix
2 290 Ft
SBS ALL IN FLUMINO BOX 1,5KG
3 990 Ft
Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024-03-16 | Forrás: Csala Viktor | Írások

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy ...

Küszök ütemre
Megjelent: 2023-12-30 | Forrás: Csala Viktor | Írások

A küszök létezéséről minden pecás tud, de valahogy mindig csak akkor kerülnek előtérbe amikor csalihalakat akarunk fogni, de van amikor ez is nehézséget okoz. Valahogy akkor sosem akad a horgunkra, amikor szükség lenne rá. Ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani. A szélhajtókat ...

Az öntözőcsatorna halai
Megjelent: 2023-10-07 | Forrás: Csala Viktor | Írások

Többször mikor elhagytam a Szeged táblát egy csatornán kellett áthaladnom. Évek óta nézegettem az útról, ezt a 2-3 méter széles kis medret. Az egyik fele magán terület táblával büszkélkedett, de az út túloldalán egy zsilip állta útját majd kanyargott a messzeségbe. Térképen ...

Fókuszban a sajtos íz!
Megjelent: 2023-09-02 | Forrás: Csala Viktor | Írások

A vadvízi horgászat szerelmeseként, már alig vártam, hogy a nyárfa pihe lehetővé tegye a horgászatot. Kicsit túlzás, hogy lehetővé tette jól ismerve a szőke folyót van egy két hely, ahol kevésbé rakja ezt az „áldást” a zsinórra, de ez is a természet része. Ahhoz nem fér ...

Örömpeca a Dunán
Megjelent: 2023-07-19 | Forrás: Raffer Kristóf | Írások

Soha nem titkoltam, hogy melyik vízen szeretek horgászni a legjobban, hiszen gyerekkorom óta horgászom a Dunán és ez a fajta peca áll a szívemhez legközelebb. Egyik nap gondoltam egyet és kora délután el is látogattam az öreg folyóra, bízva abba, hogy esetleg az estébe bele próbálva ...

Olaszosan a Tiszán: bolognai horgászat
Megjelent: 2022-10-12 | Forrás: Ország Bálint | Írások

A nyaralások során nálam a horgászat csak mellékes dolog, viszont mivel általában valamilyen vízparton töltjük a szabadságot, így mindig hagyok helyet a bőröndben a halfogásra alkalmas eszközök számára. Idén Olaszország volt a célpont, ahol bizony még a tengerparti városokban ...

Keszegezés a Maroson
Megjelent: 2022-08-06 | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

A tavaszi, nyár eleji időszak a legjobb a Maroson a finom, élőcsalis feederezésre. Ahogy a víz melegedni kezd, általában gyorsabban, mint a közeli Tisza, megindulnak a Maroson a keszegfélék felfelé. A bagolykeszegek nagy tömegben vonulnak, a karikák is gyakoriak, de akad dévér, szilvaorrú, ...

Téli karikázás bolognai bottal
Megjelent: 2022-03-30 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A téli bolós peca legszebb percei közé tartozik a nagyobb testű karikakeszegek horogra csalása. A jól küzdő, a melegebb hónapokban vehemens kapással jelentkező karikáinak megfogása most is igazi élmény az érzékeny gyűrűs botokkal. Téli úszós horgászatukhoz ne csak az előkét, ...

Városi horgászat: feeder bottal Budapesten
Megjelent: 2022-01-08 | Forrás: Szabó Bence | Írások

A dunai horgászat számomra egyet jelent a tökéletes kikapcsolódással, hiszen a szezon közbeni hajtás után nincs jobb, mint kiülni a Duna-partra és csodálni a gyönyörű folyót! Na jó, azért azt sem bánom, ha akad is valami a horgomra, de őszintén mondom, hogy csalódottan még egyetlen ...

Feederezés a Maroson
Megjelent: 2021-10-02 | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

A Maroson a feederes horgászatnak két útja van, az egyik a finom, kishorgos, élő csalis horgászat, ami sok kapást ad, de leginkább sok aprót. Tenyérnyi keszegek, kicsi márnák előzik meg a jobb halakat. A másik út egy szelektívebb, nagyobb horgos, vastagabb előkés nagyhalas horgászat, ...

Keszeghorgászat meglepetésekkel
Megjelent: 2021-06-26 | Forrás: Szabó Bence | Írások

A célzott keszeghorgászat számomra az egyik legkedvesebb technika, hiszen egy nagyon mozgalmas, sok esetben kiszámíthatatlan horgászati stílusról van szó. Emellett természetesen sok feederes versenyen is a keszegfélék jelentik a fő fogható halfajt, így fontos, hogy erről a fajta horgászatról ...

Keszeghorgászat a Maroson
Megjelent: 2021-06-11 | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Az elmúlt években mindig nagyon várom, mikor kezd a Maros határozottan melegedni, ekkor megélénkül a folyó élete és a közeli Tisza halai is megindulnak felfelé a melegebb vízben ívóhelyet keresni. Idén májusig kellett várni erre. Ez az időszak tökéletes a keszeghorgászatra. Főképpen ...

Nagydévérek egy kisdoboz pinkivel
Megjelent: 2021-01-26 | Forrás: Szabó Bence | Írások

A békéshalas pecások jelentős része nem igazán kedveli a telet, hiszen ebben az évszakban a horgászati lehetőségek tárháza jelentősen beszűkül, még akkor is, ha a vizek nem feltétlen fagynak be. A pontyok nem, vagy csak nagyon visszafogottan táplálkoznak, így belőlük sokat fogni ...

Téli paducok bolóval
Megjelent: 2020-12-02 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Nagyon sok hozzám hasonló gondolkodású folyóvízi horgász vallja, hogy az igazi paduchorgászat az ősz végével érkezik el. A hűlő vizekben nagy számban gyülekezik, helyenként bizony nagyon közel a parthoz, ezért eredményesen és hatalmas élvezettel horgászhatunk rájuk rövidebb ...

Bolóval a Dunán
Megjelent: 2020-09-19 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Évek nagyon hosszú sora óta a pergetés mellett a legszeretettebb módszerem a nyári folyóvízi bolózás. Tudjátok, az az igazi vízben állós, gondtalan, sokhalas fajta, javarészt paduccal és be-beeső márnákkal, szilvaorrúakkal. Mindennek megvalósulásáról a tartósan húsz fok fölé ...

Örömpeca Somogy szívében
Megjelent: 2020-06-13 | Forrás: Szabó Bence | Írások

A feederes versenyzők körében mindössze tavaly vált ismertté és egy csapásra kedveltté a fantasztikus környezetben elterülő Deseda, amely páratlan halbőséggel rendelkezik. A víz nemcsak a ponty és süllő állománya miatt oly népszerű, hiszen a hozzám hasonlóan a pörgős, igazán ...

Benzáros megoldások
Megjelent: 2020-02-26 | Forrás: Szarka László | Írások

Régóta tudom, hogy Benzár Zsolt és Szabó Bence külön-külön is garanciát jelentenek egy jó kis horgászatra, ezért joggal érezhetem magam szerencsésnek, mert alig pár hete, már nem is először fordult elő, hogy közös horgászatukon is részt vehettem és fotózhattam. Hab a tortán, ...

Match bottal télen
Megjelent: 2020-02-06 | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Az éghajlatváltozás, az elmúlt évek enyhe telei négy évszakossá tették a békés halak horgászatát, leginkább dévérkeszegre és pontyra horgászom ebben az időszakban. Nekem erre 2-3 órányi idő is elegendő, így munka után bátran elindulok egy közeli vízre. Van néhány fontos ...

Feederrel a téli Dunán
Megjelent: 2020-02-01 | Forrás: Szabó Bence | Írások

Legutóbb 2017-ben volt igazán kemény tél, amely természetesen a Dunát, a dunai pecásokat sem kímélte. Az emlékezetes jégzajlás bizony nemcsak a horgászatot lehetetlenítette el, de nagyon komoly károkat is okozott az épített és természetes környezetben, hiszen stégeket zúzott ...

A dunai hatok
Megjelent: 2019-09-27 | Forrás: Szabó Bence | Írások

Micsoda nap volt! Összesen 6 különböző halfaj képviselőjével volt szerencsém találkozni egy rövid időre a legutóbbi, dunai horgászatom során, amely felejthetetlenre sikeredett! Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez egy nem szokványos nap lesz, hiszen végre ki kell lépnem ...

Kedvenc receptjeim: Fókuszban a keszegfélék és a kárászok!
Megjelent: 2019-08-31 | Forrás: Szabó Bence | Írások

Egy pörgős keszeghorgászatnál, beeső ezüstkárászokkal, kevés izgalmasabb dolog van egy feeder horgász számára, úgy hiszem. Szerencsére hazánk bővelkedik olyan vizekben, amelyek ideális helyszínei lehetnek egy ilyen pecának, elég csak a nagy kiterjedésű állóvizeink valamelyikére ...

Match botos keszegek és kárászok
Megjelent: 2019-04-05 | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Tavasz van, a melegedő idő a partközelbe, a tavak, holtágak, csatornák sekélyebb területeire csalja a halakat. Itt sokféle táplálékot találnak, napoznak, érlelik az ikrát, készülnek a nászra. A kora tavasz igazi lehetőség a finom úszós horgászatra. Egy jó match botos szerelékkel ...

Viszlát február
Megjelent: 2019-03-13 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Jó szokásához híven az utolsó téli hónap telt el ismét a leglassabban, már-már fizikai fájdalmat okozva a márciusi enyhülésre áhítozóknak. A jégvesztét követően a tartós fagyok elmúltával a jelentős csapadékmennyiség jelentkezett nehezítő körülményként, ám a hozzám ...

Termálvizes apróságok
Megjelent: 2019-03-11 | Forrás: Szabó Bence | Írások

Egy kemény tél rendszerint komoly kihívás elé állítja a horgászni vágyókat, hiszen kevés olyan vízfelület marad, amely az egymást követő fagyos hetek során is horgászati lehetőséggel kecsegtet. Persze a legegyszerűbb azt mondani, hogy ilyenkor inkább maradjon mindenki otthon, ...

Feederrel a Dunakanyarban
Megjelent: 2018-09-19 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A Duna legszebb magyarországi részén egészen különleges hangulata van a halfogásnak. Vízben állva bolognai bottal, vagy feederrel szilvaorrúakat, paducokat, márnákat, jászokat, és kevesebb számban dévéreket lehet zsákmányul ejteni a hegyek közé szorított, tiszta vizű folyóban. ...

Tisza-tó keszegei
Megjelent: 2018-04-10 | Forrás: Energo Team | Írások

A Tisza-tavat sokan a ragadozó állományáról ismerik, de újabban a ponty állománya is egyre erősebb. Tudni kell azonban, hogy ez a vadregényes tó szép számmal rejt keszegeket is. Az utóbbinak jártunk utána Szabó Bencével, aki némi útmutatással először horgászott ezen a sok csodát ...

Akcióban a Benzar Method Feeder
Megjelent: 2017-10-19 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Előző írásunkból már megtudhattátok, hogy az új Benzár method botok nem éppen a finom keszegező feederek közé tartoznak. Első közös élményeim velük szeptember végére estek, s bár szemlátomást minden klappolt a jó pecához, mégis az őszi idilli pontyfogást egyetlen, ám ...

Method feederrel folyókon
Megjelent: 2017-08-24 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Csak pár hét telt el legújabb folyóvízi botunk, a River Feeder megjelenése és a róla szóló bemutató írás óta, mégis az ok, hogy újra folyóvízi feederbotos cikkel jelentkezünk, annak egyetlen oka van. A River Feeder a maga 250 grammos maximális dobótömegével kifejezetten a ...

Match, feeder, rakós, vagy talán bóló?
Megjelent: 2017-05-16 | Forrás: Nagy Levente | Írások

2017-05-16 Ha filmet forgatunk, akkor a Módszerek háborúja" címet adtam volna. Melyik a legeredményesebb finomszerelékes módszer? Ezt hivatott eldönteni egy alig néhány perc alatt megszervezett, baráti „horgászverseny". Természetesen minden szituáció, minden horgászvíz ...

Elfelejtett Bányató
Megjelent: 2017-04-18 | Forrás: Nagy Levente | Írások

Sokféle horgász létezik, mindenkinek más jelenti a kihívást, mindenki másban találja meg a szórakozási lehetőséget… Nekünk (Erdélyi Horgász) az jelenti a kihívást, szórakozási lehetőséget, ami éppen előttünk áll, amire éppen az adott szituációban lehetőségünk ...

Vadvízi bodorkák
Megjelent: 2017-04-11 | Forrás: EnergoTeam | Írások

Ki ne szeretné a vad vizeket? Természetesen mi is keressük a hasonló lehetőségeket, most egy igazi vadvízi helyzetet egy modern módszerrel horgászik meg Benzár Zolt, aki gyönyörű bodorkákat varázsol ki egy meseszép környezetben lévő vízből. Tartson most is velünk, a ...

Paducok a téli időszakban
Megjelent: 2017-02-02 | Forrás: EnergoTeam | Írások

A zord idő sem tántorítja el a horgászokat. Jó példa erre Benzár Zsolt aki bevállalt egy hideg napot arra, hogy paducokat fogjon. A Hideg időben még jobban kell figyelni minden rezdülésre amit közvetít a feederbot, mert a paduc csak pár apró rezdüléssel jelzi hogy ott van a ...

Egy bajnok ajánlásával-Benzár Mix receptek-harmadik rész
Megjelent: 2016-12-19 | Forrás: Nagy Levente | Írások

Mint ahogy már megszokhattuk, az idei évben is számos újítás, újdonság látta meg a napvilágot. Nem maradtak ki ezen sorból a Benzar Mix terméknév alatt felsorakozó etetőanyagok sem, melyek az idei évben egy új, elsősorban a feeder (de nem csak) horgászoknak kifejlesztett etetőanyag ...

A spiccbotos horgászat lehetőségei
Megjelent: 2016-09-13 | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

A spiccbotos horgászat a legegyszerűbb módszer talán a horgászatban, persze vannak határai, mert egy jobb ponty a rövid zászlón könnyen megtéphet bennünket. Természetesen ezeket a határokat kinyújthatjuk, ha ismerünk pár trükköt. Nos, szinte szó szerint megnyújtottuk a ...

Két feeder két horgász és a paducok
Megjelent: 2016-06-05 | Forrás: EnergoTeam | Írások

Két mesterhorgász és egyben barát is, a paducok nyomába eredt, mint a cím már sejteti a mostanában egyre népszerűbb feeder technikát használták. A parton a körülmények nem éppen kényelmesek, de a sok kapás és a megfogott halak kárpótolták horgászainkat. Tartson most ...

Benzár mix etetőanyagok a gyakorlatban
Megjelent: 2016-05-04 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Benzár Zsolt versenyhorgász tapasztalatai alapján összeállított etetőanyagok bizonyára már nagyon sok horgásznak ismerősek lehetnek. A Benzár mix különféle keverék variációi évek óta stabil meghatározói az etetőanyagok piacának hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, ...

Paducozás a Sebes-Körösön
Megjelent: 2016-04-25 | Forrás: Energo Team | Írások

A Paduc sokszor jelenik meg a folyók egyes szakaszain nagy tömegben. Most is egy ilyen helyzetbe cseppentünk, persze nem elég tudni merre vannak a paducok, kell hozzá a megfelelő technika is. Szilágyi Zsolt, most bolognai módszerrel vette célba őket, és mutat meg nekünk ismét újabb ...

Opálosi paducok
Megjelent: 2016-03-11 | Forrás: Energo Team | Írások

Untitled Document Bogdan Vuculescu egy régi sóderbányában próbált szerencsét, a Marosnak igen erős a sodrása ezen a szakaszon éppen ezért feederbottal oldotta meg a feladatot. Persze a paducok is imádják a gyors vizet amelynek köves, sóderos az alja, ezért nem meglepő, hogy ...

Maconka, ahová jó visszatérni
Megjelent: 2016-01-04 | Forrás: Energo Team | Írások

Nagyon sok filmet láthattunk már a Maconkai-víztározóról. Nem véletlenül, hiszen itt mindenki megtalálhatja számítását horgásszon akár kapitális pontyokra, vagy kisebb keszegekre. Mi is visszatértünk erre a vízre, ahová sok kellemes emlék köt bennünket. Természetesen ...

Bolognai bottal a belvárosban
Megjelent: 2015-12-03 | Forrás: Energo Team | Írások

Most egy városi pecára invitáljuk Önöket, Szegednek a napfénynek a városán keresztül folyik a Tisza, amely remek lehetőségeket ad a horgászoknak. Jéger Szabolcs a Bolognai botos horgászat rejtelmeibe vezet be bennünket, egyszerű, kevés felszerelés-igényű, de rendkívül ...

A versenyhorgászat generációi
Megjelent: 2015-10-26 | Forrás: Energo Team | Írások

Egy rendkívül érdekes, horgászatnak lehetünk tanúi, a következő adásunkban. Egy igazi versenyhorgász legenda Koósa Zoltán, beszélget a jövő igéretével Szilágyi Zsolttal, természetesen a horgászat sem marad el közben. Megtudhatjuk mi a különbség a régi és a mostani ...

Method pelletek tesztelése
Megjelent: 2015-09-15 | Forrás: Energoteam | Események/Kiállítások

Minden saját márkás termékünket hosszasan teszteltetjük, lehetőség szerint az adott horgászmódszer ismert szaktekintélyeivel, mielőtt a boltok polcaira kerülnének. Benzár Zsolt számos „teszthorgászatot" is a háta mögött tudhat. Ezen a héten adásba kerülő videónkban ...

Benzár Zsolt spiccbottal
Megjelent: 2015-09-02 | Forrás: Energoteam | Írások

Most a spiccbotozás rejtelmeibe vezet be bennünket Benzár Zsolt. A módszert sokan kedvelik egyszerűsége miatt, most sok apró de annál hasznosabb trükkel megmutatjuk azt is hogyan legyünk mi is hatékonyakbbak. Nézze most is adásunkat, a premier szeptember 2-án 20:00-kor kerül ...

A Fehér-Körös téli arca
Megjelent: 2015-04-27 | Forrás: EnergoTeam | Írások

U A paducok sok horgász számára elérhetetlennek tűnnek, pedig nagyon sok vizünkben megtalálhatóak. Persze nem egyszerű megfogni, mert rendszerint rendkívül óvatos kapással jelentkeznek, ezért a finomabb feederbotok nélkülözhetetlenek erre a feladatra. Nézze most is adásunkat! ...

Dévérek a gátról
Megjelent: 2015-03-02 | Forrás: EnergoTeam | Írások

A mostani adásunk egy völgyzárógátas tározón készült, ahol dévérek voltak a célhalaink. Most is finomszerelékkel vettük célba őket, méghozzá match szerelékkel. Ismét igazán aktív és emlékezetes horgászatban volt részünk. Nézze most is adásunkat, a premier márius ...

A Zetelaki tározó dévérei
Megjelent: 2015-01-21 | Forrás: EnergoTeam | Írások

Ismét egy világbajnoki negyedik helyezett feederhorgászt láthatunk: Benzár Zsoltot, aki nem arról híres, hogy különleges dolgokat mutatna be. Egyszerűen, de nagyon hatékonyan teszi a dolgát és persze az etetőanyagok minden rejtelmét ismeri. Azért akik figyelmesek, most is nagyon ...

Feederbottal a Kis-Tiszán
Megjelent: 2014-12-08 | Forrás: EnergoTeam | Írások

A Tisza-tóra látogattunk el ahol a Poroszló közelében található Kis-Tiszán horgásztunk. A célhal most elsősorban a dévérek és az egyéb keszegek voltak. Persze nem a legjobb időszakban mentünk horgászni, de a Tisza-tóban rejlő lehetőségekből így is ízelítőt kaptunk. Nézze ...

Paszta: a pontyok kedvence
Megjelent: 2014-10-14 | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

Régen sokan horgásztak kenyérgyurmával, vagy tésztával; ezek akkoriban eredményesek voltak, de a mai modern világban kicsit feledésbe merültek. Benzár Zsolt azok közé tartozik, akik mindent kipróbáltak és keresik az új utakat: ha úgy tetszik a paszta egy modern kenyérgyurma ...

Spiccbot - akár gyereknapra is!
Megjelent: 2014-05-21 | Forrás: EnergoTeam | Írások

A Magyar Horgász hasábjain nemrégiben volt olvasható Ferenczy Dénes gyermekhorgászatról szóló sorozata. Egyik vezető téma a megfelelő első felszerelés kiválasztása volt. A klasszikus felállás az, hogy ahány méteres a bot, annyi tagból áll A ...

Pontyos etetőanyag-család a Benzár Mix-től
Megjelent: 2014-03-27 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Előző cikkünkben részletesen bemutatásra kerültek a Benzár Mix új keszeges etetőanyagai. Mostani cikkünkben megtudhatjuk, hogy a jó pontyos etetőanyagok milyen tulajdonságaiknak köszönhetően múlhatják felül hagyományos társaikat, miben jelentenek pluszt, mi az, ami a sikeres ...

Cápával támadni keszegre?
Megjelent: 2014-03-25 | Forrás: EnergoTeam | Írások

Most már tényleg itt a tavasz, és egyre aktívabbak lesznek a halaink. A vizek hőmérséklete növekszik, mi pedig a ragadozós tilalmak kellős közepében a békés halak felé fordulhatunk. Fekete vászon tok rejti a botot A szezon még igencsak ...

Tavaszi keszeges etetőanyagok
Megjelent: 2014-03-06 | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Egy horgásszezon kezdete mindig új kihívásokkal, ötletekkel és célokkal teli. A lassan felmelegedő vizek partjaira egyre több horgász látogat ki. A ragadozó halak fogási tilalma miatt legelőször a keszegfélék és a ponty fogása jöhet számításba, ilyenkor mindig jó, ha ...

Bolonyaival a paducok ellen
Megjelent: 2013-10-17 | Forrás: Székely Zoltán | Írások

Fagyosak az éjszakák és a bátortalanul aranyló októberi nap már nem tud annyit melegíteni a vizeken, amennyi hőt a sötétség leple alatt elcsen tőlük a hideggel cimboráló ősz. Hűlnek, tisztulnak a vizek, egyes halfajok horgászata lassan végéhez közeledik, legalább is itt ...

Benzár, feeder és a nagypontyok
Megjelent: 2013-09-23 | Forrás: EnergoTeam | Írások

Kevesen tudják, hogy Benzár Zsolt többszörös román finomszerelékes bajnok a feederezésben is megállja a helyét.Legutóbb bronzérmes lett a román feederbajnokságban. Most a nagypontyokat veszi üldözőbe sajátfejlesztésű csalijaival; mondhatni mester az etetőanyag összeállításában: ...

Az első paducozás a Dunán
Megjelent: 2013-08-08 | Forrás: Székely Zoltán | Események/Kiállítások

Az állandó magas vízállás, majd a nagy áradás miatt igencsak eltolódott az úsztatós szezon kezdete, pedig már nagyon vártuk gyakori tettestársammal, a paducmániás Józsi barátommal. Az első túra is csalódást okozott, ugyanis annyi volt a szúnyog, hogy hazamenekültünk, ...

Matchbottal a Hóri tavakon
Megjelent: 2013-06-17 | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

A romániai Hóri tavakra látogattunk el, ahol matchbottal horgásztunk. Természetesen ismét megpróbálunk néhány trükköt bemutatni, amivel Önök is eredményesebbek lehetnek. A kárászok és ...

A keszegek is imádják a fokhagymát
Megjelent: 2013-05-27 | Forrás: EnergoTeam | Írások

A keszegek is szeretik a fokhagymát A fokhagyma ízesítéssel kapcsolatban a legtöbb horgásznak a pontyok jutnak eszébe. Pedig a keszegek is szeretik ezt az ízvilágot. Egy matchbotos horgászatra kísértük el Bogdan ...

Kora tavaszi márnák
Megjelent: 2013-04-16 | Forrás: EnergoTeam | Írások

pvtv130213 Két hete premierbe került adásunk után ismét visszatérünk a márnákhoz. Most egy teljesen más szituációba cseppentünk. Végre egy picit tavasziasabb időjárást fogtunk ki, ahol a Bolognai ...

Márnák Arad szívéből
Megjelent: 2013-04-02 | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

Sokszor nem is gondolunk arra, hogy milyen közel van egy horgászlehetőség hozzák, főleg ha egy nyüzsgő városban lakunk. Pedig a lehetőség sokszor ott van a közelünkben, csak egy picit nyitottabbnak kell lennünk. Nagyon jó példa ...

Extreme feederrel, extrém időben
Megjelent: 2013-03-18 | Forrás: EnergoTeam | Írások

bodorka A múlt heti adásunkat a Chernavodai erőmű mellett forgattuk. Egy ilyen helyszín sok lehetőséget rejt magában, ezért az adottságokat kihasználva feeder bottal is meghorgászta Benzár Zsolt a pályát. Pont jól ...

Decemberi pontyok
Megjelent: 2013-02-18 | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

Decemberi pontyok Hideg, mély bányató, December, lehet ezt egy pontyozással párosítani? Bizony hogy lehet, a következő adásunkban egy bánya-tavi pontyozást láthatunk, méghozzá decemberben. A hidegvízi ...

Dunai feederes praktikák
Megjelent: 2020. február 05.
Benzár Zsolt és Szabó Bence együtt látogattak el a Dunára, ahol egy rendkívül agyalós, ugyanakkor fantasztikus fogásokban gazdag napot tölthettek el. Nem volt egyszerű dolguk a srácoknak, hiszen a pálya meglehetősen akadós volt, így jó néhány halat veszítettek, mire minden apró részlet a helyére került és végre beindulhatott a halfogás! A Duna több halfaj képviselőjével is megajándékozta a fiúkat, hiszen márnát, koncért és domolykót is fogtak ezen a rövid, reggeltől szürkületig tartó pecán. Különleges végszerelékekből és folyóvízi praktikákból nem lesz hiány a filmben!
Olt völgyi paducok és márnák bolognai bottal
Megjelent: 2020. január 08.
Az Olt szeszélyes vízállása sokszor megtréfálja a horgászokat, ezért is jó a bolognai botos technika, mert könnyű alkalmazni a változó körülmények között is. Egy ilyen szituációba csöppent bele Benzár Zsolt, aki megmutatta a technikában rejlő lehetőségeket.
A holtág ezüstös lakói
Megjelent: 2019. május 09.
Második legnagyobb folyónk, a Tisza számos holtágat hagyott hátra a folyószabályozást követően. Szabó Bence ezúttal a Szegedtől délre található holtág rendszer Lisztes nevű szakaszára látogatott el, ahol egy ízig vérig tavaszias kárászhorgászatban volt része. No, a holtág lakói nem adták ám magukat könnyen, de néhány apró fortélynak köszönhetően sikerült belőlük szép számmal fogni! 
Így készülünk mi egy versenyre!
Megjelent: 2019. április 11.
A versenyszerű horgászatnak megvan a maga varázsa. Nagyon komoly munka előz meg egy-egy országos versenyt, a felkészülés már hónapokkal a megmérettetés előtt kezdődik. A 2018-as Klubcsapatok Feeder Országos Bajnokságát Somogy megye szívében, a Desedán rendezték, csapatunk pedig már jóval a versenyt megelőzően igyekezett rájönni az ottani halfogás titkaira. Ebbe nyerhet most mindenki betekintést, hiszen adásunkban Szabó Bence, Varsányi Miklós és Ujszászi Dániel mutatja be, hogy hogyan zajlik az egyik első horgászat egy ismeretlen versenypályán!
Az Olt torpedói
Megjelent: 2019. március 14.
Az olt folyó völgye sok szép halat rejt, megfogásuk azonban nem egyszerű a gyors folyású vízben. Az egyik lehetséges megoldás, a Bolognai botos módszer, amely pont a hasonló vizekre lett kitalálva, Ennek a lehetőségét vizsgálva látogattunk el erre a festői szépségű folyóra.