VP3-4.2.1.3-21

Pályázati felhívás címe, kódszáma: Takarmány előállító üzemek fejlesztésének támogatása című, VP3-4.2.1.3-21 kódszámú felhívás

Kedvezményezett neve: ENERGOFISH Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Takarmány előállító üzem fejlesztése az Energofish Kft-nél

A megítélt támogatási összeg: 110 153 623 Forint

Támogatás mértéke (%) -ban: 50%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.04.19.

A projekt rövid leírása:

A pályázat keretében Marcaliban, cégünk telephelyén etetőanyag és csalogatóanyaggyártó-gépsort fejlesztünk, valamint egy liofilizáló gép beszerzése is megvalósul a megítélt támogatási összeg felhasználásával.

A liofilizáló gép beszerzésével és üzembe helyezésével megvalósítjuk azt az elképzelésünket, miszerint a csalogatóanyagokból a nedvesség kivonásával és a beltartalmi értékek megőrzésével még jobb minőségű, a piacon is különlegességnek számító termékeket tudunk előállítani.

A gépsor fejlesztéssel elérjük a célunkat, miszerint az alapanyagok tárolásától a késztermékek csomagolásáig minden műveletet végre tudunk hajtani a gépsorral.

Emellett a Marcali üzemünket is korszerűsítjük, a nyílászárók cseréje mellett a tetőtér szigetelését is megvalósítjuk, így energetikai szempontból jelentős hatékonyságjavulást érünk el.

A vállalatirányítási rendszerünket is továbbfejlesztjük, az üzemet kiszolgáló integrált termelésirányítási rendszer kerül kialakításra.