Carp Expert-Duplakukac 48 órás horgászverseny
Megjelent: 2021. szeptember 23. | Forrás: Kubuk Dániel | Események/Kiállítások

A helyszín madártávlatból.

Első alkalommal került megrendezésre a Miskolc határában található Patkó horgásztavon a Carp Expert-Duplakukac horgászverseny. A támogatók jóvoltából értékes nyereményekért szállhattak harcba a nevezők. 11 csapat érkezett az szélrózsa minden irányából szeptember 17-én reggel 6 órára a tó kapuihoz. Voltak akik országhatáron túlról utaztak haza, valamint voltak akik 300 km utazás után pihenhettek meg kicsit a verseny előtt. Már ekkor látszott, hogy remek hangulatú verseny lesz, hiszen a szakadó eső ellenére is jókedv uralkodott a társaságon és az utolsó csapat megérkezését követően kezdődött is a helyek kisorsolása. A sorsolás két körben zajlott, elsőként a  helyhúzás sorrendjét húzták ki nevezési sorrendben, aztán pedig a helyek sorsolása kezdődött.  

A Naboo Carp Team táborállítás közben.

A helyek kisorsolása után elállt az eső is, így megkezdődhetett a táborállítás és az előkészületek. A 2+1 főből álló csapatoknak 2 óra állt rendelkezésükre a kipakolásra, előkészületekre, helykeresésre és etetésre. 9:30-kor aztán pisztoly lövéssel indult a verseny, melyet Szebenyi Péter kollégám hajtott végre. 

Kezdődött a magvak mérlegelése is (15 kg mag és 10 kg bojli volt engedélyezve csapatonként naponta)

Ekkor mindenki megkezdhette a horgászat érdemi részét és ki behúzva, ki bedobva juttatta be a végszerelékeket. A tó nem könnyű tekinthető könnyű pályának, változatos mederviszonyok és temérdek akadó várta a versenyzőket. Bedőlt fák, vízalatti bokrok, nádszigetek. A verseny célja nem volt más, mint az 5 legnagyobb fogás össztömegéből adódó rangsor élére állni. Ezen felül díjazásra került a legnagyobb hal illetve az első 10 kg fölötti fogást is vásárlási utalvánnyal jutalmaztuk.


Nemsokkal az indulás után már hajlottak a botok...

Ezutóbbira nem is kellett sokat várni, hiszen a verseny elég nagy hévvel indult. Az előre eltervezett 3 óránkénti mérlegelést gyorsan megkellett változtatni, hiszen az első órában akkora halmennyiség került partra, hogy a halak megóvása érdekében sűrűbben kezdtünk mérlegelni. 

Az első kifogott hal már bölcsőben is feküdt!

Az első fogás a Maxx Carp Team csapatánál érkezett, egy gyönyörű 6 kg fölötti amúr formájában.

Tízóra után nemsokkal már merítőben volt az első 10 fölötti fogás, egy 10520 grammos amúr személyében, melynek a Kistokaj Carp Team örülhetett. Ezzel a fogással azonnal hozzájuk került a verseny vezetését jelző Carp Expert zászló, illetve a legnagyobb fogást jelképező Bark zászló.

Az első 10 fölötti hal 1 órán belül érkezett!

Nem pihenhettek itt sokáig a zászlók, hiszen a harmadik fogás egy 14 kg-ot is meghaladó amúr volt, melyet a Secret Carp Team tagjai tarthattak kezükben.

A Secret Carp Team-nél sem unatkoztak!

A Sto-Carp Team ezalatt pedig 3 gyönyörű amúrt is zsákmányolt. Így nem sokkal a verseny kezdete után már 5 halnál jártak a versenyzők, így a szervezőknek nem sok ideje maradt pihenni. A halfogás üteme nem is igazán csökkent egészen a késő délutáni órákig. A hidegfront érkezése úgylátszik megmozgatta vizi világot így izgalmasan telt az első nap.

Azért a Sto-Carp Team sem unatkozott.

Az első este kezdetén már 45 640 grammos összfogással a Kistokaj Carp Team tört az élre. Őket követte a Rapsic Team és a Mr Minden R&P Team. A köztük lévő szoros verseny a verseny végéig fennállt és ettől csak szorosabb lett!

Egy kevésbé favorizált helyet húztak, mégsem adták fel a harcot!

Az első éjszaka azonban hatalmas fogást mérlegelhettük. A Kistokaj Carp Team egy gyönyörű 15 600 grammos amúrral zárhatta le az első napot. Ekkor még nem tudhattuk, de később aztán ez a fogás lett a verseny netovábbja!

A verseny legnagyobb testű hala és ezzel 15 kg fölött jártunk az első éjszaka!

A második napon jobb időre ébredtek a versenyzők. Elállt az eső, azonban a kapások száma is csökkent a délelőtt folyamán. Az éjszaka volt akinek nagy eredményeket hozott, azonban a néhány csapat számára sajnos nem hozott halat. Voltak sajnos balszerencsés csapatok is, akik rengeteg kapást tudtak kicsikarni, azonban sajnos majdnem minden kapásuk halvesztésben végződött. Senki nem csüggedt azonban, hiszen még csak 24 óra telt el a versenyből, mégis szép számmal tarthattak halakat a versenyzők a kamerák elé. 

A Mr Minden R&P szakadatlanul haladt előre a kg-kal.

A második nap elején úgy éreztük pihenhetünk kicsit, de ez csak egy ideig ment így. Ezt követően a csapatok ráéreztek és újra kezdődött a mérlegelés. Az Energofish stábja is a helyszínre érkezett és folyamatosan mozgásban kellett, hogy legyenek, hiszen az állásokon sorban sültek el a botok.

A délutáni órákban azonban Szebenyi Péter pergető kollégámnak is lehetősége nyílt dobni párat a tavon, melyet két szép csuka méltatott figyelemre!

Nem csak a békések voltak kapókedvüknél...

A verseny során a versenyhelyzet közepette találtak alkalmat és időt a társaságok a barátkozásra is, így például a Cefre Team, Kistokaj Carp Team és Secret Carp Team csapata együtt fogyasztotta el a vacsorát és az elmaradhatatlan esti pálinkát is a második napon. 

A verseny egy másik szabálya volt, hogy csapatonként 4 bottal, azonban szektoronként csupán 2 bójával horgászhattak a csapatok. Míg egyes csapatok az elején elhelyezett két helyet vallatták végig, úgy voltak akik folyamatosan mozgatták a bójákat és keresték a jónak vélt helyeket. 

A folyamatos helyváltásnak köszönhetően a Maxx Carp Team sorban szedte a szebbnél szebb amúrokat és pontyokat!

A horgászati stílus, módszerek és fegyverek tárháza volt ez a verseny. 11 csapat mégis megannyi különböző módszert alkalmazva kergette a halakat. A Rapsic Team a technológiát is igénybevéve épített etetőhajókkal szelte a habokat, míg a Sto-Carp Team tagjai a spomb-os botokat készítették elő. 

A második napon egyre testesebb pontyok érkeztek!

Ezen a napon a pontyoké volt a főszerep, hiszen sorra kerültek terítékre a szebbnél szebb pontyok. Ekkor sikerült megfogni több 10 kg közeli bajszost a csapatoknak. A Kistokaj Carp Team tartotta a megszerzett pozícióját és tovább növelte előnyét, azonban az Ausztirából versenyre hazaérkező Waldhauzer Tamás és csapata a Secret Carp Team magához ragadta a második helyet.

A harmadik helyen a Rapsic Team állt, akiket az éjszaka során több nagytestű hal is meglátogatott azonban őket sem pártolta a szerencse, így nem tudták megtartani a második helyüket. A Mr Minden azonban szorosan a sarkukban volt, így résen kellett lenniük!

A második éjszaka elég lagymatagul telt sajnos. Mindössze néhány fogás érkezett. Egy szép pontynak azonban a Megjelenekaneten.hu csapata örülhetett! Gyönyörű 5 kg körüli ponty volt. Ezzel ők is felírták magukat az eredményjelző táblára.

Megjelenekaneten.hu csapata kézben tartja reggeli pontyát!

Az utolsó reggel azonban a verseny elején kiosztott Pro Corn wafterek is a horog alá kerültek és ekkor újabb kapás hullám érkezett. A csoki-narancs pro corn-t felkínáló csapatok botjai sorra sültek el és mérlegelhettük kisebb nagyobb halaikat. Ekkor már elég kiélezett volt a küzdelem a harmadik helyért. Markov Tomiék nem igazán dőlhettek hátra, hiszen a Mr Minden R&P az éjszaka folyamán megfogott gyönyörű pontyukkal megelőzte őket. De Tomiékat sem kellett félteni, így a reggeli órákban cseréltek még egy halat, így mindössze 380 gramm volt az elmaradásuk. 

A meglepetés csali!

A szeptember 19-én 9:30-kor dördülő lövés azonban a verseny befejeztét jelentette. Ezt követően már nem volt mérlegelni valónk sajnos. A csónakot használó csapatok aztán egy közös képre összeálltak a tavon, ezzel is erősítve a baráti verseny hangulatát! 


Egy csoportkép a tavon!

Ekkor nem volt már más, csak az eredményhirdetés. Itt mindenki összegyűlt a tó bejáratánál, ahol az értékes tárgynyeremények várták a résztvevőket. 


Mr Minden R&P a dobogó 3. helyét foglalta el!

A harmadik helyért járó 3+1-es tevere kapásjelző szettet a Mr Minden R&P Team vihette haza.

Második helyen végzett a Secret Carp csapata!

A második helyen végzett Secret Carp Team két Neo Giant Rod Pod tulajdonosa lett!

A mindent vivő Kistokaj Carp Team.

Az első helyen végzett Kistokaj Carp Team szakított igazán nagyot, hiszen hazavihették az első 10 kg-ot meghaladó halért járó 10 000 Ft értékű vásárlási utalványt, a legnagyobb halért járó két Sonik pontybölcsőt illetve érmet, valamint a Bark.hu felajánlásából egy a legnagyobb hal súlyával megegyező kedvezményt egy Bark gumicsónak árából, ezen felül pedig természetesen az első helyért járó díjat, ami nem más volt mint az aranyérem és 2 db Sonik Levelbed ágy, illetve 2 db Carp Expert big boss karfás fotel!

Gratulálunk a nyerteseknek!

Mindenkinek köszönjük a részvételt! Várunk benneteket legközelebb is!

Végül nem maradt más mint az elmaradhatatlan csapatfotó! A 2022-es évre tervben van a verseny folytatása, hiszen a sok pozitív visszajelzés és a remek csapatok, a felejthetetlen élmények folytatásért kiáltanak! Találkozzunk tehát jövőre srácok! Addig is mindenkinek görbüljön! 

Forrás: Kubuk Dániel

FeHoVa 2024 - Deeper Quest a fedélzeten!
Megjelent: 2024. január 21. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2024-es év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 8-11. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

MATE verseny beszámoló
Megjelent: 2023. október 16. | Forrás: Bartucz Tamás | Események/Kiállítások

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került október 2.-án a XIII. MATE Egyetemi Horgászverseny a MATE SZIC HÖK és a Halászati és Horgászati Szakkollégium szervezésében. Az idei verseny a festői környezetben elhelyezkedő, és rendkívül erős keszegállományú galgahévízi Bika tavon került megrendezésre. A versenyzők három kategóriában indulhattak, összesen 43 versenyző egyéni, páros és három fős csapatokban mérte össze...

XXIII. Balatoni ifjúsági horgászviadal
Megjelent: 2023. június 20. | Forrás: Energoteam | Események/Kiállítások

A Balatoni Halgazdálkodási Np Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége közös rendezvényét 2023. 06.11-én Révfülöpön a Mathias Corvinus alapítványi kollégiuma gyermektáborában, annak kikötőjében tartottuk meg. 15 ifjúsági horgász és hozzájuk kapcsolódó, azonban a versenyben részt nem vevő 7 fő gyermek horgász részvételével. A reggel 7 óriási gyülekező és regisztráció után a versenyzők elfoglalták horgászhelyeiket a kisorsolt...

Markóczy József gyermeknapi emlékverseny
Megjelent: 2023. június 05. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

"Számos helyen fogtam halat, de a Tisza szerelmese voltam igazán. A horgászat mindig nyugodt embert csinált belőlem, ezt az érzést akartam továbbadni a következő generációnak! - Markóczy József (1946 -2021) tiszteletére állíttatta az Energofish Kft, Tiszaújváros Önkormányzata és a ZGHE." 2023. június első vasárnapja különleges volt, az Energofish Kft. és a tradícionális Zabos Géza HE. gyermek napi verseny életében. Átadásra került egy emléktárgy...

FeHoVa 2023 - Twisteres hangulattal várunk a kiállításon!
Megjelent: 2023. január 29. | Forrás: Őze Dániel | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2023-as év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 9-12. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

Lujza-majori horgásztábor: 400 sneci 1 óra alatt
Megjelent: 2022. július 28. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

Július második hetében megrendezésre került a FŐHESZ-Poronty SE horgásztábor, 15 gyermek részvételével a Lujza-majori halastónál. Rengeteg programmal, játékokkal, vetélkedőkkel, horgászvizsgára való felkészítő oktatással, sokféle ajándékkal és díjjal készültek a lelkes szervezők a gyerekek szórakoztatására. Volt lézerharc, rókavadászat, fotóvadászat, horgászverseny a Palotavárosi felsőtónál, társadalmi munka Lovasberényben, egy fagyizással...