Mindenki számára elérhető a környezetbarát horgászat
Megjelent: 2021. október 01. | Forrás: Pintarics Balázs | Események/Kiállítások

Az Energofish Kft. a kereskedelem mellett nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és az édesvizek megóvására. Cégünk 2012 óta vesz részt olyan kutatási és fejlesztési pályázatokban, amelyek fő célkitűzései között a vízminőség javítása és a halállomány megvédése szerepel. Az idei évben találkozhattok velünk az UltraBalaton futóversenyen, ahol megismerkedhettek környezetbarát törekvéseinkkel és értékes, hasznos nyereményeket nyerhettek.

A Balaton Magyarország legnagyobb állóvíze, így horgászként és futóként is rajongásig szeretjük, hiszen mindkét sportban sok-sok élményt köszönhetünk a Balatonnak. Jelenlétünkkel szeretnénk megismertetni a versenyre látogatókat a környezetbarát horgászati lehetőségekkel, termékekkel és márkákkal.

2019-ben kerültek a boltok polcaira a Go Green termékek

Egyik fő törekvésünk a horgászatban használt ólom tartalmú kiegészítők kiváltása, hiszen évi több ezer tonna horgászólom víztestbe jutva óriási károkat okoz a környezetünkben, mert az ólom folyamatosan jelen van a vízi ökoszisztémában. Az ólom az Európai Uniós horgászcikk kereskedelemben becslések szerint 6000-8000 tonna/év mennyiségben fogy és toxikussága vitathatatlan.

Az ólom egy igen karcinogén toxikus elemnek számít, amelynek akkumulációja egyértelműen kimutatott. Természetes vízfolyásokban a halak májának akkumulációja akár 225%-os is lehet, amely során már a véráramban is kimutatható az ólom jelentős koncentrációja. Az ólomterhelés mellett jelentős mennyiségű mesterséges, műanyag alapú szennyezőforrások is terhelik a környezetet. Ezek az anyagok elsősorban a csaliként (gumikukorica, gumicsonti) használatosak, amely jelentős mennyiségű festékanyagokat is tartalmaznak. Az Energofish Kft. az ólom tartalmú kiegészítők mellett a fent említett műanyag és plasztik horgászcsalik kiváltására törekszik.

2013-ban elindította a Magyarországi székhelyű Energofish Kft. természetesmódon lebomló Benzar Jelly Baits termékcsaládot. Energofish Kft. folyamaton növeli a zöld termékajánlatait Európa horgászai számára.

A tavalyi évben nagy lépést tettünk a Go Green márka piacra léptetésével. A természetbarát horgász termékek mára mindenki számára elérhetőek.

Első lépésként a pontyhorgászatban használt széleskőrű ólmokat cseréltük le cinkből készült súlyokra, ami nagy népszerűségnek örvendett a horgászok körében.

Zöld csomagolási megoldások

A kereskedelmen kívül Cégünk belső életében is törekszik a környezetvédelemre. Csomagolóanyagjainkat folyamatosan lebomló anyagokra cseréljük és cégen belül szelektív szemétgyűjtést végzünk. Irodai eszközök vásárlásánál fontos szempont számunkra, hogy azok nagy részben újrahasznosított anyagokból készüljenek. Partnereink körében is népszerűsítjük a környezetvédelem fontosságát, amivel egyedülállóan Magyarországon tudnánk a szakmában ilyen környezetvédelmi törekvést érvényesíteni.

Továbbá bevezettük a zöld csomagolást, ami által kikerültek a forgalomból az egyszer használatos műanyagtáskák, melyeket textil táskákkal helyettesítünk.

Már bemutatásra került az új csontis dobozunk, ami teljes mértékben lebomlik természetes úton, ezzel kiváltjuk a műanyag csontis és gilisztás dobozokat, amelyek a tavak vagy folyók medrében végeznék.

Találkozzunk az UltraBalaton Expo területén, ahol játékkal várunk Benneteket a Go Green sátorban. A Balatonszéplak váltó- és frissítőponton pedig keressétek Go Green öltöző sátrunkat, melyekben kellemes körülmények között öltözhettek át és frissülhettek fel!

FeHoVa 2023 - Twisteres hangulattal várunk a kiállításon!
Megjelent: 2023. január 29. | Forrás: Őze Dániel | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2023-as év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 9-12. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

Lujza-majori horgásztábor: 400 sneci 1 óra alatt
Megjelent: 2022. július 28. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

Július második hetében megrendezésre került a FŐHESZ-Poronty SE horgásztábor, 15 gyermek részvételével a Lujza-majori halastónál. Rengeteg programmal, játékokkal, vetélkedőkkel, horgászvizsgára való felkészítő oktatással, sokféle ajándékkal és díjjal készültek a lelkes szervezők a gyerekek szórakoztatására. Volt lézerharc, rókavadászat, fotóvadászat, horgászverseny a Palotavárosi felsőtónál, társadalmi munka Lovasberényben, egy fagyizással...

„SZOBÁBÓL A SZABADBA” – gyermek horgászverseny
Megjelent: 2022. július 04. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

13. alkalommal tartotta meg a  Debreceni Csali Horgászegyesület és a Csalibutik Horgászbolt az Energofish Kft. és a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetség  támogatásával  a "SZOBÁBÓL A SZABADBA" gyermek horgászversenyt. Horgászverseny támogatói. Az évről-évre emelkedő résztvevők száma, országos szinten is figyelemre méltó. A esemény nagyon népszerű volt, az idei esztendőben már 75 gyermek versenyzett, úgy hogy 13 gyermek el sem...

XI. Energofish harcsafogó kupa
Megjelent: 2022. április 13. | Forrás: Energo Team | Események/Kiállítások

Az idei évben is megrendezésre került a XI. Energofish harcsafogó kupa, amelyet ismét az Energofish Kft támogatott! A helyszín hagyományosan a Deseda tó volt, a küzdelmek pedig április 7.-től április 10.- ig tartottak. Csak a legelszántabb harcsahorgászok vettek részt ezen az eseményen, akik a Deseda bajuszos ragadozóival küzdöttek meg, hogy megnyerhessék az áhított kupát. A névadó szponzor az idei évben is támogatta a rendezvényt, így a győztes...

XIX.MATE horgászverseny
Megjelent: 2021. október 26. | Forrás: Bógó Bence | Események/Kiállítások

2021. október 18-án megrendezésre került a XIX.MATE horgászverseny a gödöllői Carp Love horgász- és pihenőparkban. A versenyzők 3 kategóriában mérhették össze tudásukat, ezek az alábbiak voltak: egyéni, páros és 3 fős csapat. Összesen 35 horgász mérette meg magát a 8 órás versenyen. Ez a fantasztikus őszi nap egy izgalmakban teli, jó hangulatú versenyt hozott! A versenyzőknek minden kapásért keményen meg kellett küzdeni és a legfinomabb...

Egy ezüstérem margójára
Megjelent: 2021. szeptember 26. | Forrás: Ujszászi Dániel | Események/Kiállítások

Minden egyes csapatsport esetében könnyen belátható, hogy a siker bizony nagyon sok apró részlet hatékony kombinációjából jöhet csak létre. Nincs ez másként a horgászatnál maradva sem, hiszen egy jól felépített, közös nevezőkön alapuló taktika nélkül tömörülhetnek ugyan bármennyire ügyes horgászok egy társaságba, ez önmagában még ritkán hoz üdvösséget. Természetesen nem lehet kihagyni a képletből az adott vízterületet - pontosabban az általa...