Mindenki számára elérhető a környezetbarát horgászat
Megjelent: 2021. október 01. | Forrás: Pintarics Balázs | Események/Kiállítások

Az Energofish Kft. a kereskedelem mellett nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és az édesvizek megóvására. Cégünk 2012 óta vesz részt olyan kutatási és fejlesztési pályázatokban, amelyek fő célkitűzései között a vízminőség javítása és a halállomány megvédése szerepel. Az idei évben találkozhattok velünk az UltraBalaton futóversenyen, ahol megismerkedhettek környezetbarát törekvéseinkkel és értékes, hasznos nyereményeket nyerhettek.

A Balaton Magyarország legnagyobb állóvíze, így horgászként és futóként is rajongásig szeretjük, hiszen mindkét sportban sok-sok élményt köszönhetünk a Balatonnak. Jelenlétünkkel szeretnénk megismertetni a versenyre látogatókat a környezetbarát horgászati lehetőségekkel, termékekkel és márkákkal.

2019-ben kerültek a boltok polcaira a Go Green termékek

Egyik fő törekvésünk a horgászatban használt ólom tartalmú kiegészítők kiváltása, hiszen évi több ezer tonna horgászólom víztestbe jutva óriási károkat okoz a környezetünkben, mert az ólom folyamatosan jelen van a vízi ökoszisztémában. Az ólom az Európai Uniós horgászcikk kereskedelemben becslések szerint 6000-8000 tonna/év mennyiségben fogy és toxikussága vitathatatlan.

Az ólom egy igen karcinogén toxikus elemnek számít, amelynek akkumulációja egyértelműen kimutatott. Természetes vízfolyásokban a halak májának akkumulációja akár 225%-os is lehet, amely során már a véráramban is kimutatható az ólom jelentős koncentrációja. Az ólomterhelés mellett jelentős mennyiségű mesterséges, műanyag alapú szennyezőforrások is terhelik a környezetet. Ezek az anyagok elsősorban a csaliként (gumikukorica, gumicsonti) használatosak, amely jelentős mennyiségű festékanyagokat is tartalmaznak. Az Energofish Kft. az ólom tartalmú kiegészítők mellett a fent említett műanyag és plasztik horgászcsalik kiváltására törekszik.

2013-ban elindította a Magyarországi székhelyű Energofish Kft. természetesmódon lebomló Benzar Jelly Baits termékcsaládot. Energofish Kft. folyamaton növeli a zöld termékajánlatait Európa horgászai számára.

A tavalyi évben nagy lépést tettünk a Go Green márka piacra léptetésével. A természetbarát horgász termékek mára mindenki számára elérhetőek.

Első lépésként a pontyhorgászatban használt széleskőrű ólmokat cseréltük le cinkből készült súlyokra, ami nagy népszerűségnek örvendett a horgászok körében.

Zöld csomagolási megoldások

A kereskedelmen kívül Cégünk belső életében is törekszik a környezetvédelemre. Csomagolóanyagjainkat folyamatosan lebomló anyagokra cseréljük és cégen belül szelektív szemétgyűjtést végzünk. Irodai eszközök vásárlásánál fontos szempont számunkra, hogy azok nagy részben újrahasznosított anyagokból készüljenek. Partnereink körében is népszerűsítjük a környezetvédelem fontosságát, amivel egyedülállóan Magyarországon tudnánk a szakmában ilyen környezetvédelmi törekvést érvényesíteni.

Továbbá bevezettük a zöld csomagolást, ami által kikerültek a forgalomból az egyszer használatos műanyagtáskák, melyeket textil táskákkal helyettesítünk.

Már bemutatásra került az új csontis dobozunk, ami teljes mértékben lebomlik természetes úton, ezzel kiváltjuk a műanyag csontis és gilisztás dobozokat, amelyek a tavak vagy folyók medrében végeznék.

Találkozzunk az UltraBalaton Expo területén, ahol játékkal várunk Benneteket a Go Green sátorban. A Balatonszéplak váltó- és frissítőponton pedig keressétek Go Green öltöző sátrunkat, melyekben kellemes körülmények között öltözhettek át és frissülhettek fel!

FeHoVa 2024 - Deeper Quest a fedélzeten!
Megjelent: 2024. január 21. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2024-es év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 8-11. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

MATE verseny beszámoló
Megjelent: 2023. október 16. | Forrás: Bartucz Tamás | Események/Kiállítások

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került október 2.-án a XIII. MATE Egyetemi Horgászverseny a MATE SZIC HÖK és a Halászati és Horgászati Szakkollégium szervezésében. Az idei verseny a festői környezetben elhelyezkedő, és rendkívül erős keszegállományú galgahévízi Bika tavon került megrendezésre. A versenyzők három kategóriában indulhattak, összesen 43 versenyző egyéni, páros és három fős csapatokban mérte össze...

XXIII. Balatoni ifjúsági horgászviadal
Megjelent: 2023. június 20. | Forrás: Energoteam | Események/Kiállítások

A Balatoni Halgazdálkodási Np Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége közös rendezvényét 2023. 06.11-én Révfülöpön a Mathias Corvinus alapítványi kollégiuma gyermektáborában, annak kikötőjében tartottuk meg. 15 ifjúsági horgász és hozzájuk kapcsolódó, azonban a versenyben részt nem vevő 7 fő gyermek horgász részvételével. A reggel 7 óriási gyülekező és regisztráció után a versenyzők elfoglalták horgászhelyeiket a kisorsolt...

Markóczy József gyermeknapi emlékverseny
Megjelent: 2023. június 05. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

"Számos helyen fogtam halat, de a Tisza szerelmese voltam igazán. A horgászat mindig nyugodt embert csinált belőlem, ezt az érzést akartam továbbadni a következő generációnak! - Markóczy József (1946 -2021) tiszteletére állíttatta az Energofish Kft, Tiszaújváros Önkormányzata és a ZGHE." 2023. június első vasárnapja különleges volt, az Energofish Kft. és a tradícionális Zabos Géza HE. gyermek napi verseny életében. Átadásra került egy emléktárgy...

FeHoVa 2023 - Twisteres hangulattal várunk a kiállításon!
Megjelent: 2023. január 29. | Forrás: Őze Dániel | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2023-as év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 9-12. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

Lujza-majori horgásztábor: 400 sneci 1 óra alatt
Megjelent: 2022. július 28. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

Július második hetében megrendezésre került a FŐHESZ-Poronty SE horgásztábor, 15 gyermek részvételével a Lujza-majori halastónál. Rengeteg programmal, játékokkal, vetélkedőkkel, horgászvizsgára való felkészítő oktatással, sokféle ajándékkal és díjjal készültek a lelkes szervezők a gyerekek szórakoztatására. Volt lézerharc, rókavadászat, fotóvadászat, horgászverseny a Palotavárosi felsőtónál, társadalmi munka Lovasberényben, egy fagyizással...