A FEHOVÁN jártunk
Megjelent: 2008. április 22. | Forrás: Nagy Levente | Írások
FEHOVA 2008? Igen ebben az esztendőben sem maradt el a már sokadik éve megrendezésre kerülő horgász-vadász szakkiállítás, melynek a megszokottól eltérően az idén a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” pavilonja adott otthont.
A négy napos rendezvényen számos horgászatban illetve vadászatban érdekelt gyártó, forgalmazó kínálta a 2008-as év legújabb termékeit, újdonságait.

Nagy kihívást jelentett számunkra a rendezvényen való részvétel, hisz az idén már nem látogatóként, hanem az Energofish Kft. standján vállalhattunk szerepet. És ez egy Erdélyből érkező horgásznak izgalmas és nem mindennapi kihívás…

Már rögtön az első nap értek kellemes meglepetések hisz számos hazánkból érkező horgászt üdvözölhettünk standunkon, közöttük ismerős-ismeretlen arcokat, akik nagy örömmel fogadták jelenlétünket és bizalommal fordultak hozzánk segítségért.


Milyen kicsi is a világ… Újvári barátom, aki elsőre nem tudta hova tenni a dolgokat, aztán egy közös fotó után minden tisztázásra került és nagy érdeklődéssel „estünk” neki a Salmo falnak, ahol a lengyel cég legújabb wobblereit csodáltuk.


Az Energofish Kft. az idén minden eddiginél nagyobb területen mutatta be legújabb termékeit, újdonságait, melyeket az érdeklődők a helyszínen szaktanácsadás mellett meg is vásárolhattak.

Bizony újdonságokból nem volt hiány!
A pergetéstől a finomszerelékes horgászatig, kivétel nélkül, minden módszer képviseltette magát a stand valamely szegletében. Ott voltak mindjárt a Salmo wobblerek, melyeket pergetőhorgászként szívügyemnek tartom elsőként kiemelni a több száz termék közül. Itt a készlet erejéig a gyártó összes típusa megvásárolható volt és, amint már az első napon kiderült, volt is rá igény, hisz több száz pergetőhorgász készlete gazdagodott Salmo wobblerekkel.


Minnow, Hornett…


…Slider, Pike és sorolhatnám, volt itt minden kérem.

Ahogy mondani szokták rend a lelke mindennek, így van ez a pergetőhorgászatban is. Aki műcsalit vásárol annak előbb utóbb szüksége lesz műcsalis, szerelékes dobozra, táskára melyek praktikus kialakításukkal rendezetté, könnyebben kezelhetővé tehetik felszerelésünket. Ezekből, a táskákból, dobozokból is volt kínálat bőven az Energofish polcain. Fishing Box dobozok, Laserfish és EnergoTeam táskák tették a kínálatot teljessé.


Volt aki, ilyet keresett, volt ki olyat, de végül egy kis segítséggel mindenki megtalálta amit akart…

És aki igazi újdonságra, szenzációra vágyott, annak sem kellett csalódnia!
Az éjszakai horgászok nagy meglepetésére egy a magyarországi piacon újdonságnak, már-már szenzációnak számító zsinórcsaládot is bemutatott a kiállító, melynek fő jellemzője, hogy UV fényben világít, sőt tárolja is a fényt, így könnyebbé teszi a sötétben való horgászatot.
Működése egyszerű: A horgászbotra rögzíthető egy kis UV lámpa, mely folyamatosan világítja a zsinórt, feltöltve azt dobáskor és behúzáskor. A zsinór úgy monofil, mint fonott változatban is kapható így mindenki megtalálhatta a számára megfelelő változatot.


A terméket a látogatók a LOOM sötétkamrában tekinthették meg.


A botra szerelhető UV lámpa megvilágítja és feltölti a zsinórt.

Természetesen ezzel nem zárult be a zsinór kínálat, hisz a polcokon a több más zsinór mellett megtalálható volt a Sufix zsinórok teljes választéka, közöttük a nagy népszerűségnek örvendő SUFIX MATRIX PRO és a SUFIX PERFORMANCE BRAID, melyet a pergetőhorgászok többsége már jól ismer.

Azok, akik nem elégednek meg a partról történő horgászat korlátolt lehetőségeivel, és nagyobb szabadságra vágynak, azoknak is kínálkozott lehetőség.
A kínálatban jelen voltak az Energo Team HSD Gumicsónakok három méretben, illetve a kisebb méretű és könnyebben kezelhető Energo Team HSM csónakok két méretben, melyek igazi lehetőséget kínáltak a szabadságra vágyó horgászoknak, természetbúvároknak.


Energo Team gumicsónakok.


Akik több napos horgászatot terveznek, azok is gazdag választék közül választhattak: sátrat, napernyőt, ágyat vagy akár hálózsákot is találhattak.

Hogy még érdekesebbé és színesebbé tegye a kiállító a négy napos rendezvényt, két húzópadot is felalítottak a közönségnek, ahol bárki próbára tehette erejét, illetve az éppen adott bot teherbírását, az orsó fékjének megbízhatóságát, melyek a közönség csodálatára igen jól bírták a kiképzést.
Sokak számára hihetetlen volt a látvány, hogy egy átlagosnak tűnő horgászbotban mennyi erő lakozik…
Pedig a tiszta valóságot szemlélhették!

Természetesen horgászbotból, orsóból és kiegészítőkből is volt bőven választék, de ezt a felét Ferenc barátomra bíznám, aki a stand ezen részén tevékenykedett…


Kisebb, nagyobb sikerrel a gyerekek is próbálkoztak a dologgal.


Alig néhány éves, de már tud egy-két dolgot a horgászatról.

Ez a néhány sor csak egy ízelítő mindabból, amiben részünk volt a FEHOVA 4 napja alatt. Azt azonban elmondhatom, a rendezvény idén is jól sikerült: nem csupán az eladásról és vásárlásról szólt, hanem legalább ugyanolyan mértékben a barátságról, a horgászat, vadászat iránt érzett szenvedélyről is. Ennek tudatában talán azok is kedvet kapnak a kiállítás megtekintéséhez, akik az idén nem voltak ott és jövőben még több horgász és vadász találkozóhelye lesz ez a vásárral egybekötött kiállítás.


Két jó barát, Bennzár Zsolt többszörös Román bajnok és Dínó mester. Ez a barátság is a horgászat által köttetett, jó néhány évvel ezelőtt.
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...