Ajándékötletek pontyhorgászoknak
Megjelent: 2022. december 03. | Forrás: Kubuk Dániel | Írások

Közeleg a karácsony, így eljött az ideje ajándék után nézni! Ennek kapcsán kaptam azt a megkeresést, hogy eddigi tapasztalataim alapján állítsak össze egy néhány termékből álló listát, támogatva azokat az ajándékozókat, akik szeretnék meglepni hozzátartozóikat/barátaikat a pontyhorgászatban használt termékeink egyikével.

Igyekeztem tehát a legszélesebb termékpalettát megjeleníteni, mind felhasználás céljában, mind pedig árkategóriák szerint, így bízom benne, hogy mindenki számára sikerül megfelelő támpontot nyújtanom! Haladjunk talán értékhatár szerint, ezesetben is kezdjük talán a nagyobb értékű termékekkel és haladjunk az alacsonyabb árkategóriás termékek felé.

Sonik SK TEK Bivvy 1 fős sátor

Remek választás egyedül horgászó személyek számára!

Egy kiváló ajándék azoknak a horgászoknak, akik sok időt töltenek egyedül a vízparton. Komfortos, egy ágy számára tökéletesen megfelelő méretű sátor. Tépőzáras és zip záras megoldásainak hála gyorsan és könnyen kezelhető. Ajtaja 3 rétegű. 1. egy szúnyogháló, 2. egy átlátszó “fólia” , 3. pedig egy sötétítő. Ezek alulról illetve felülről egyaránt nyithatóak, így akár esőben is nyitva tudjuk tartani az előtetőnek hála. Nagyméretű sötétítővel és szúnyoghálóval ellátott ablakai remek szellőzést biztosítanak! Felállítása gyors, mérete kompakt! Remek ár érték arányú termék!

Carp Expert Neo Giant Rod Pod

Stabil, masszív kivitel minden helyzetre!

Természetesen a botok stabil elhelyezése kardinális kérdés a pontyhorgászat során! Erre tökéletes alternatívát kínál ez a kiemelkedő ár érték arányú, masszív kivitelű, rendkívül időtálló, 4 botos rod pod. Minden helyzetben garantáltan megállja a helyét, akár a békéshalak horgászatán túlmutatóan is!

Banax Helikon orsó

A Banax név garancia a minőségre

Ezen orsó személyében egy ikonikus pontyhorgász orsót köszönthetünk, mely méltán maradt fenn oly régóta, hírneve igen elterjedt és nincs az a pontyhorgász aki ne ismerné ezt az orsót! Masszív, elpusztíthatatlan kivitele, csupa fém teste, kőkemény, edzett tengelye és óriási dobkapacitása emeli ki a hasonló árú darabok közül! Dobós horgászatok során is remek tars lehet, de a nagy távolságra történő behúzós horgászatok során mutatja meg igazi előnyeit. Precíz elsőfékkel és pontosan állítható nyeletőfékkel rendelkező darab.

Carp Expert Max 1 300

A márka talán legjobban sikerült darabja, ehhez nem fér kétség!

Oly sokáig vártuk, hogy végre egy igazán kezes, rövid, lágy, behúzós pontyhorgász bot is felkerüljön a Carp Expert palettájára! Végre eljött a pillanat, 2021-ben debütált a márka talán legjobban sikerült botja. Nem tagadom, hogy személyes kedvencemmé vált és minden alkalommal velük kergetem a bajszosokat! Rövid, 300 cm-es hosszának hála csónakos fárasztásoknál könnyen kezelhető, merítéskor nem kellemetlenül hosszú, 2,5 lbs dobósúlyával pedig igen lágy, rugalmas bot, mely a farásztás során remekül dolgozik! Talán ez a bot az amit legjobb szívvel betennék a fa alá és az ára is meglepően kedvező!

Ridgemonkey Respective Collapsible átlátszó vödör 10 liter

A csalifelkínálás szempontjából talán a legfontosabb kiegészítő

A vízparton mindig szükség van egy jó vödörre, mellyel a halat locsolhatjuk mérlegelés előtt/közben, kezet moshatunk benne vagy akár a felkínálásra szánt csali viselkedésének ellenőrzésére. Ez Utóbbira sokan akváriummal utaznak a vízpartra, hogy ebben ellenőrizzék a horog viselkedését! Erre a célra készült a Ridgemonkey átlátszó terméke. Ez a vödör igen kompakt, kis helyre összenyomható, tartós gumis anyagból készült, több méretben, melyből szerintem a 10 literes változat ideális lehet bárki számára. Átlátszó oldalán tökéletesen megfigyelhető a csali víz alatti viselkedése, az aroma vagy etetőanyag bomlási sebessége. A minőségre pedig a Ridgemonkey márka a garancia, aki egyszer Ridgemonkey terméket kezd használni garantáltan a márka szerelmesévé válik! A legprofibb horgászok is biztosan örömmel fogadnak egy ilyen kiegészítőt a felszerelésükbe!

Carp Expert Adige kapásjelző

Sok kapásjelzővel volt már dolgom, de ár-érték arányt nézve messze meghaladta ellenfeleit

Az elmúlt kiállítások során több horgásztárs kért meg rá, hogy ajánljak neki egy jó ár érték arányú, nem túl drága de annál strapabíróbb és jobb minőségű elektromos kapásjelzőt! Minden esetben az Adige-ot javasoltam számukra, még akkor is ha nem volt elérhető a standunkon! Ez a kapásjelző ár-érték arányban verhetetlen. Teljes mértékben vízálló, melyet nem is állíthatnék biztosabban, hiszen többször is sikerült beleejtenem a vízbe ahol lebegett az eszköz, majd kivétel után már használhattam is tovább! Hangszíne, érzékenysége és hangereje széles skálán állítható! Más hangszín jelzi az ejtős és húzós kapásokat mint a profi jelzők esetében! 3,5mm-es jack aljzatába minden led-es swinger csatlakoztatható! A doboz tartalmaz továbbá 2 Snag Bar-t is a botok oldalirányú kipattanásának elkerülése végett! 9V-os elemmel működtethető, mely a készülékben rendszeres használat mellett is kibír egy egész szezont!

Carp Expert SMOKE zsinór 1000m

Damilra márpedig mindenkinek szüksége van!

Ez a sötét színű, Teflon bevonattal ellátott zsinór különlegesség rendkívül kis nyúlási együtthatóval rendelkezik, melynek köszönhetően közvetlenebb kapcsolatot eredményez a hallal fárasztás során, gyorsabb kapásjelzést tesz lehetővé és természetesen a dobások során is extra méterekhez segítheti hozzá a megajándékozott felet. Rendkívül jól bírja a napsugárzást és a kőkemény küzdelmeket egyaránt! Széles méretválasztékának köszönhetően a finom feeders/match botos pontyozástól egészen a kőkemény kitett helyen történő bojlis horgászatig mindenhol megállja a helyét! 1000 m-es kiszerelése akár 2-3 horgászbot feldamilozására is alkalmas mennyiség, ezzel biztosítva kedvesünk egész éves élményszerzési lehetőségét!

Bízom benne, hogy ezzel a néhány felsorolt termékkel sikerült némi támpontot nyújtanom Önöknek és kívánom, hogy az ajándékokkal szerzett élményekben mindkét félnek sok-sok öröme származzon! Találkozzunk a vízparton!

Remek ajándék a horgász felszerelés, hiszen egy pihentető és gyönyörű hobbival ajándékozzunk meg vele szeretteinket, melyet aztán együtt is élvezhetünk!

Sok kapást és nagy pontyokat 2023-ra is!

 

Forrás: Kubuk Dániel

CARP EXPERT MAX1 BOJLIS BOT
17 490 Ft
CARP EXPERT NEO GIANT ROD POD
62 990 Ft
49 990 Ft
CARP EXPERT SMOKE SÖTÉTSZÜRKE ZSINÓR 300M, 1000M
1 890 Ft
SONIK SK TEK BIVVY 1 FŐS SÁTOR
89 990 Ft
BANAX HELICON 5600NF ORSÓ
28 990 Ft
RIDGEMONKEY PERSPECTIVE COLLAPSIBLE ÁTLÁTSZÓ VÖDÖR 10L, 15L
7 690 Ft
CARP EXPERT ADIGE ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT
30 990 Ft
Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...

Nőtincsi verseny
Megjelent: 2024. március 20. | Forrás: Nieto Ramon | Írások

A csapat idén is részt vesz a Nőtincsen megrendezésre kerülő harcsafogó versenyen. Ebben a cikkben bemutatom a 2023-as versenyünket és tapasztalatainkat. Kezdő harcsásoknak pedig egy kis iránymutatást és felkészülési javaslatokat egy harcsás versenyre. A tóról néhány érdekesség: Nógrád megyében található ez a gyöngyszem. Ezt a körülbelül ötven hektáros tavat a Lókos-patak felduzzasztásával hozták létre 2000-ben. Alapvetően a tó árvízvédelmi...

Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024. március 16. | Forrás: Csala Viktor | Írások

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy kijussak a vízpartra és horogra csaljam a holtág pontyait. Szeretem a tél végi és tavasz eleji horgászatokat, sokat lehet taktikázni, talán ilyenkor tud a legtöbbet fejlődni az ember....

Kényelemhez elengedhetetlen
Megjelent: 2024. március 09. | Forrás: Csala Viktor | Írások

     Sokunknak megvan az az emlék, amikor csak felpattantunk a biciklire és irányba vettünk egy számunkra kedves kis vízterületet egy maroknyi horgász felszereléssel, amit bele raktunk egy vödörbe. Sok mindenre volt jó az a kis tároló alkalmatosság. Etető anyagot kevertünk benne és valljuk be elfért benne minden és amikor rá került a tető az volt a mi kis székünk is. A kényelemtől messze állt, de megtette egy kis időre ám, de kellemes volt róla felállni is...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel | Írások

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Eső és napsütés = Szivárványos napok
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Március közepét írva örömmel vettem fel a telefont, amikor a Zabos Géza Horgász Egyesület Halászati és Horgászati Ellenőrének, Márton Károlynak a nevét írta ki csörgéskor a készülék, hisz bíztam benne: megérkeztek a pisztrángok. Minden évben egyszer-kétszer a téli és a tavaszi hónapokban pisztráng telepítést hajt végre a Zabos Géza HE a Nagycsécsi tóba. Ezen agresszíven táplálkozó és többféle módszerrel is jól fogható ragadozókról...