Egy emlékezetes verseny margójára
Megjelent: 2019. szeptember 09. | Forrás: Szabó Bence | Események/Kiállítások

A 2018-as évhez hasonlóan idén is a festői környezetben elterülő Deseda adott otthont a három évvel ezelőtt, hagyományteremtő céllal elindított versenyünknek, az Energofish Feeder Race-nek. A pálya halállománya garancia volt a mozgalmas pecára, mi pedig legjobb tudásunk szerint igyekeztünk előkészíteni mindent, hogy a résztvevőknek kizárólag a horgászattal kelljen foglalkozniuk. Végig arra törekedtünk, hogy jó hangulatot, baráti miliőt teremtsünk az egyébként szigorú szabályok között lebonyolított viadalnak, emellett célunk volt az is, hogy a korábbi években bevezetett újításaink mindegyike idén is emelje az esemény színvonalát. Ilyen volt a folyamatos, élő közvetítés, a bárki számára élőben követhető mérlegelés, a zászlókkal kijelölt szektorok és sort még hosszasan lehetne folytatni. Szerencsére egy héttel a verseny után kijelenthető, hogy idén is minden rendben volt, mindenki jó szájízzel távozhatott a Deseda partjáról! De nézzük részleteibe menően is, hogy miként zajlott a verseny!

A verseny hivatalos programja szombaton reggel, 6:45-kor vette kezdetét a regisztrációval. Itt köteles volt minden versenyző személyesen is megjelenni.

Minden fontos információ, a kihúzott hely, a fogott súly és a megszerzett pontszám nyilvántartását is egy bárki számára elérhető és megtekinthető táblában vezettük.

A díjazás idén is egészen kiemelkedő volt! A kiosztott nyeremények összértéke bőven meghaladta a fél millió forintot!

A toponári halőrháznál a rendező, Kaposvári Sporthorgász Egyesület munkatársai minden résztvevőt vendégül láttak egy napindító kávéra, emellett némi frissítő vásárlására is volt lehetőség.

A sorsolást feszült percek helyett jókedvű társalgások és eszmecserék előzték meg.

Mind a 45 versenyző regisztrált, így kezdődhetett a szombati helyek kisorsolása!

Vajon melyik lesz a nyerő állás?

A kevésbé babonásak jobb kézzel húztak.

Ez bizony közel van a pálya széléhez!

A tavalyi év dobogósai közül Lipák Andris idén is eljött és mindent megtett, hogy a tavalyi bronzot fényesebbre cserélje.

A felkészülési időben a versenyzők főként az élőcsalik előkészítésével foglalkoztak.

De természetesen az etetőanyagok megnedvesítésére is sor kerülhetett ekkor még.

A 9:00-kor kezdődő limitellenőrzésre bizony mindennel készen kellett lenni!

A limit után már csak az utolsó simítások voltak hátra a felkészülésben.

Például az előkék felhelyezése a végszerelékekre.

Bizony, szükség volt a sok botra, hiszen az előkehossz és a kosárméret folyamatos variálása így lényegesen egyszerűbb és gyorsabb.

Volt, aki az etetés előtti utolsó perceket az árnyékban próbálta átvészelni, hiszen nagyon meleg volt a verseny mindkét napján.

Persze olyanok is akadtak, akik inkább szomszédoltak.

Kelemen Richárd az első napon sorban fogta a szebbnél szebb ezüstkárászokat, melyeknek hála végül a „D" jelű szektor harmadik helyén végzett.

Az ütemes horgászat, így a gyakori dobások elengedhetetlenek voltak a sikeres szerepléshez.

Szombaton a 79 dévérem mellé 7 ezüstkárászt sikerült fognom, mellyel szektorom második helyén végeztem.

A versenyzők többsége kifejezetten lágy botokat használt, hiszen a finnyás dévérek és kárászok megfogása egy kemény, durva felszereléssel nem lett volna kivitelezhető.

A második forduló sorsolására már Kaposfüreden, a Deseda Kilátó alatti placcon került sor, így elég volt 7:30-ra érkezni. Természetesen a kávé itt sem maradhatott el!

A rövid eligazítást követően elsőként a szombaton kiemelt helyeken ülők húztak.

Majd a többiek is megtudták, hogy pontosan melyik helyen kell horgászniuk a második körben.

Izgalmas pillanatok voltak ezek, hiszen mindenki jól tudta, hogy szombaton mely helyek működtek jól és melyek kevésbé.

A szokásos reggeli procedúra után 9:50-kor indulhatott az alapozás.

Dani nagyszerűen horgászott szombaton, így vasárnap a verseny egyik fő esélyeseként tekintett rá már mindenki.

Kelemen Richárd vasárnap megnyerte a „B" szektort, így 4 ponttal várta a végelszámolást.

Zoli sem akart lemaradni szektorbéli ellenfeleitől!

A verseny legfontosabb mozzanatainál a kamera is forgott. Az elkészült filmet természetesen hamarosan mindenki megtekintheti!

A verseny végén a Kaposvári Sporthorgász Egyesület egy finom ebédre vendégül látta a versenyzőket és a kísérőket is.

Mennyei volt a gulyás, köszönjük szépen!

Nagy öröm volt számunkra, hogy csaknem mindenki megtisztelte jelenlétével a győzteseket a díjátadón.

Impozáns serlegek és a Desedai Horgászok Bora lett a legügyesebbek jutalma az értékes tárgynyeremények mellett.

A mérlegelést követően már mindenki sejtette, hogy Dani nyert.

Egy-egy Cuda filéző késsel köszöntük meg Kozári Miklósnak…

....és Kovács Gábornak az önzetlen segítséget, amit a verseny lebonyolításával kapcsolatosan nyújtottak nekünk.

A verseny első 10 helyezettjét díjaztuk. A dobogóért nagyon szoros volt a verseny, hiszen a három 4 pontos versenyző közül csak ketten fértünk fel a pódiumra. Végül a fogott súly alapján Gábor András végzett a negyedik helyen.

A harmadik helyezett Kelemen Richárd lett remek horgászattal, 3+1, azaz 4 helyezési számmal.

Jutalma a serleg és a bor mellett egy csúcskategóriás RIVE fotel, illetve egy Benzár vödör. Gratulálunk Ricsi!

A második helyen én futottam be, hiszen 2+2, azaz 4 pontot szereztem a két forduló alatt és én rendelkeztem a 4 pontosak közül a legnagyobb fogott súllyal.

A verseny győztese hibátlan teljesítménnyel, kiváló horgászattal Ujszászi Dani lett! Már a tréningek során is látszott, hogy Daninak nagyon megy a pálya, amit szerencsére a versenyfordulók során is bizonyítani tudott, hiszen mindkét nap megnyerte a szektorát. Jutalma egy kerékszettel és oldaltálcával ellátott RIVE versenyláda lett!

A dobogón csupa boldog, de fáradt horgász állt. Utóbbi talán jobban látszik az arcokon

Gratulálunk minden díjazottnak és reméljük, hogy jövőre ugyanitt találkozunk mindenkivel!

Szabó Bence

FeHoVa 2024 - Deeper Quest a fedélzeten!
Megjelent: 2024. január 21. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2024-es év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 8-11. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

MATE verseny beszámoló
Megjelent: 2023. október 16. | Forrás: Bartucz Tamás | Események/Kiállítások

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került október 2.-án a XIII. MATE Egyetemi Horgászverseny a MATE SZIC HÖK és a Halászati és Horgászati Szakkollégium szervezésében. Az idei verseny a festői környezetben elhelyezkedő, és rendkívül erős keszegállományú galgahévízi Bika tavon került megrendezésre. A versenyzők három kategóriában indulhattak, összesen 43 versenyző egyéni, páros és három fős csapatokban mérte össze...

XXIII. Balatoni ifjúsági horgászviadal
Megjelent: 2023. június 20. | Forrás: Energoteam | Események/Kiállítások

A Balatoni Halgazdálkodási Np Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége közös rendezvényét 2023. 06.11-én Révfülöpön a Mathias Corvinus alapítványi kollégiuma gyermektáborában, annak kikötőjében tartottuk meg. 15 ifjúsági horgász és hozzájuk kapcsolódó, azonban a versenyben részt nem vevő 7 fő gyermek horgász részvételével. A reggel 7 óriási gyülekező és regisztráció után a versenyzők elfoglalták horgászhelyeiket a kisorsolt...

Markóczy József gyermeknapi emlékverseny
Megjelent: 2023. június 05. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

"Számos helyen fogtam halat, de a Tisza szerelmese voltam igazán. A horgászat mindig nyugodt embert csinált belőlem, ezt az érzést akartam továbbadni a következő generációnak! - Markóczy József (1946 -2021) tiszteletére állíttatta az Energofish Kft, Tiszaújváros Önkormányzata és a ZGHE." 2023. június első vasárnapja különleges volt, az Energofish Kft. és a tradícionális Zabos Géza HE. gyermek napi verseny életében. Átadásra került egy emléktárgy...

FeHoVa 2023 - Twisteres hangulattal várunk a kiállításon!
Megjelent: 2023. január 29. | Forrás: Őze Dániel | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2023-as év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 9-12. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

Lujza-majori horgásztábor: 400 sneci 1 óra alatt
Megjelent: 2022. július 28. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

Július második hetében megrendezésre került a FŐHESZ-Poronty SE horgásztábor, 15 gyermek részvételével a Lujza-majori halastónál. Rengeteg programmal, játékokkal, vetélkedőkkel, horgászvizsgára való felkészítő oktatással, sokféle ajándékkal és díjjal készültek a lelkes szervezők a gyerekek szórakoztatására. Volt lézerharc, rókavadászat, fotóvadászat, horgászverseny a Palotavárosi felsőtónál, társadalmi munka Lovasberényben, egy fagyizással...