EnergoTeam Kupa 2009 - Gyerekdöntő
Megjelent: 2009. augusztus 19. | Forrás: EnergoTeam | Írások
2009. augusztus 14.-én került megrendezésre Győr-Sopron megyében, pontosabban a Szigetközben, a dunaszegi Mélyvölgyi Méri Tavaknál az EnergoTeam Kupa gyerekversenyének döntője.


Élesben megy a verseny

A szabályok szerint ezen a versenyen a 4-től 12 éves korig vehettek részt a gyerekek, szigorúan szülői felügyelet mellett. Egyszerre egy bottal, botonként egy horoggal lehetett horgászni, a módszerek tetszés szerint váltogathatóak voltak, kivéve a rakós módszert, mert a rakós bot használata meg lett tiltva.
Engedélyezett volt viszont a szülői segítség igénybe vétele, melyet sokan közülük ki is használtak.
A helyszínen a regisztráció reggel 07.00 órakor kezdődött. Nyolc órától lehetett etetni, mennyiségben nem volt korlátozás.


Az ernyőknek sok hasznát vették

Megbeszélés a verseny előtt

Sapkaosztás

A tó mindkét oldala el volt foglalva

A verseny kilenc órakor vette kezdetét a népes kísérő sereg előtt, akik szép számmal jöttek el. Sokan a családtagjaikkal érkeztek, de néhányukat a selejtezőket rendező tó tulajdonosa, vagy a tógazda kísérte el. Az ötven helyen megrendezett selejtezőkről harmincegy versenyző jött el a döntőre.
Ami az időjárást illeti, a tűző napsütést időnként néhány jótékony felhő takarta el és az enyhe szél is segített elviselhetőbbé tenni a rekkenő hőséget.


Családi kupaktanács

Minden korosztály képviseltette magát

A felszerelés nagyon változatos volt, többen használták az Gold Star Purple Match botját és a Pluto feedert, de előkerültek a papa által használt és féltve őrzött márkás, drága holmik is.


Családias hangulat

A szponzori logó

A versenyzők pontosan érkeznek, 07.30-ra már mindenki regisztrált, utána jött az eligazítás és a sorsolás. Ekkor már minden versenyző megkapta az EnergoTeam ajándék baseball sapkáját.
A versenyzők elfoglalták helyüket. Többen közülük már 1-2 napja edzettek a tavon és tudták, hogy bőven van hal a vízben, sőt ezek között nem ritka a 4-5 kilós ponty sem.
A verseny kezdetét jelző dudaszó után 3 perccel került szákba az első 1kg feletti ponty és nem sokkal később egy második is.


Fárastóztás közben

Mindenki élvezte a szép időt

Ezt minden horgász jó jelnek tekintette, gondolván - érdemes egy kicsit várni, majdcsak megjönnek a pontyok. De nem így történt, mert a verseny hátralévő idejében csak kínkeservesen jöttek a halak. A résztvevők többsége csak várta, hogy kapása legyen. A versenyző, aki ekkor kishalazni kezdett jól döntött, mert több mint három kilós fogásával a második helyet szerezte meg, de ez csak a verseny végén derült ki.
A többség csak várt és várt, remélve, hogy előbb utóbb beindul a kapás, de ez csak a 24-es rajthelyen történt meg. Itt a verseny öt órájából 3,5-ben nem fogtak egyetlen halat sem, majd az utolsó 1,5 órában 3 pontyot, összesen 4,64kg súlyban. Ez elég is volt a győzelemhez. Mint később kiderült, a legnagyobb hal is itt került horogra - 1,73kg-val.


Árnyékban

Szép zsákmány

14.00 órakor ért véget a verseny, melyet a mérlegelés követett. Az eredményhirdetésre 16.00 órakor került sor.


Nem az első

A lányok is képviseltették magukat

A verseny közben a tóparton számos esemény zajlott. Volt ökörsütés, pálinka és borkóstoló, citerazenekar, barokk- és csángó népzene, kirakodóvásár, valamint egyéb látni-, enni-, és innivalók. A rendezvény éjfélig zajlott.
Minden versenyző ajándékcsomagot kapott, melyben egy baseballsapka, egy 40kg-ig mérő digitális mérleg és két tekercs 150 m-es ET Power zsinór volt.
A díjakat olyan versenyzők nyerték, akiknek tényleg szükségük volt rá, hiszen látszott, hogy nem drága felszereléssel horgásztak. De tudjuk, hogy a tehetséges fiatalok - egy kis szerencse segítségével -, csodákra képesek.


Itt még elkel a segítség

Mestermunka

A verseny után mindenki megkóstolhatta a helyi finomságokat, pecsenyéket. A versenyzők természetesen a tógazda vendégei voltak.


Dobogón a boldog győztesek

Gratulálunk minden résztvevőnek és szeretettel várjuk őket jövőre is.


Mindenki ajándékkal térhetett haza

Eredmények:

I. helyezett: Kalász Arnold – 4,64 kg
II helyezett: Hochheiser Béla – 3,29 kg
III. helyezett: Mátraházi Julianna – 1,54 kg

I. helyezett díjazása
ET SILVER TELECARP 3,60m BOT
DX KEVELAR TELE 20-40G 3.00M BOT
GS PLUTO 40-80g 3,45m 3+2r. BOT
GS CYKLONE NG 40 7 csapágyas orsó
ET COMET RUNNER NG 50 7+1 csapágyas orsó
ET POWER SPIN NG 4000 10+1 csapágyas orsó
FUJI-TOKI FEJLÁMPA FC-840

2 helyezett díjazása
DX KEVELAR TELE 40-80G 3.00M BOT
GS PLUTO 40-80g 3,60m 3+2r. BOT
ET COMET RUNNER NG 40 7+1csapágyas orsó
ET EXCALIBUR FD3000 5+1csapágyas orsó


3 helyezett díjazása
ET EMERALD 3,90M MATCH BOT
ET FIGHTER MATCH 40 6+1csapágyas orsó

A legnagyobb hal kifogójának járó díj
ET EXCALIBUR RD4000 5+1 csapágyas orsó

A legkisebb hal kifogójának járó díj
Vision 3 csapágyas, 25-ös méretű orsó

A legfiatalabb leány díjazása
6 m-es spiccbot



Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...