Klubcsapat VB - harmadik nap
Megjelent: 2008. június 05. | Forrás: EnergoTeam | Írások
A reggelinél mindenki a tegnapi nap eseményeit elemezte, inkább optimista hangulatban, csak Erdei Attila mondta, hogy várjuk ki a mai nap eredményeit, utána majd tisztábban látunk. Mindezt azért, mert az egyik legerősebb csapat, az olasz Trabucco került a mellénk lévő szektorba.


Korai készülődés

A csapat jó hangulatát mi sem jellemzi jobban, hogy a szállásunk kertjében lévő pályán éjszakába nyúló „petanque” partikat rendeztek a fiatalok. Csak a csapatfőnök, Terdik papa szigorú utasítására mentek aludni.


Erdei Attila fárasztás közben...

Na, persze ez sem ment olyan simán, hiszen az ilyenkor már alvó felnőttek horkolását még fel kellett venni és másnap a reggelinél vidáman visszajátszani, szaftos kommentárok mellett.


... és a zsákmánnyal

De térjünk vissza a mai edzéshez. Kicsit később érkeztünk kisorsolt helyünkre, mellettünk az olaszok már régen összeállították készségeiket - kicsit feleslegesen -, mert az edzés csak tíz óra harminckor kezdődött. Indult az ugratás, Walter Tomi tíz eurós fogadást ajánlott az olaszoknak, hogy csapatszinten lenyomjuk őket. Ezt a fogadást öt percen belül húszra emelték. Mindenki komolyan készült, a segítőemberek is kitettek magukért, hiszen az ő feladatuk volt a versenyzők földjének áttörése és az etetőanyagok bekeverése.


Csillag Lacika nézelődik

Ez a szektor a folyó másik oldalán helyezkedik el, és itt a víz jóval szélesebb, mint az előző két napon meghorgászott részek. Mélységmérés közben jött az első kellemetlen meglepetés, miszerint itt a lassabb áramlat következtében a vízben lévő hosszú algák sokkal nagyobbak, mint az előző szektorban. Az etetőanyag lesüllyed közé, a halak pedig nem mennek utána.


Az esti petanque parti a szálláson

Olyan anyagot kellett találni, mely elég könnyű, hogy egy rövid ideig ott tartsa a halakat, de ne merüljön bele a fenéken található növényzetbe. Mindenki azt mondta, hogy itt nagyon helyfüggő lesz a verseny.


Mérlegelés

Így is lett, hiszen ma Walter Tamás lett a leggyengébb láncszem. A tegnapi ragyogó szereplés után, ma ő fogta ki azt a helyet, ahol a legtöbb növény volt a víz alatt. A többiek, Nagy Attila vezetésével szaporán fogták a dévéreket, karikákat, sügereket és néhány apró bodorkát.


Terdik papa is beült az edzés után...

Érdekes, hogy a pálya hivatalos ismertetőjében kimondottan bodorkásnak állították be a Sevre folyó ezen szakaszát, így szinte mindenki könnyű szerelékek garmadával készült. Lehet, hogy a szervezők ezen lépése a hazai csapat malmára hajtotta a vizet.


és még azt is megmutatja a fiataloknak, hogyan kell fárasztani

A mieink sem hoztak magukkal lapos úszókat, kellett is rohangálni, míg be tudtuk szerezni őket. Az ideális méret, a 4-6 grammos, ezekkel jól meg lehet állítani a csalit, és visszatartva fellebbenteni az előkét.


A többiek is fogják szépen

A mérlegelésnél Nagy Attila szákja volt a legnehezebb őt kiló nyolcvan dekával, de a többiek is szorosan mögötte voltak. Egyedül Walter Tominak nem jött össze a dolog, ő alig egy kilót fogott.


Egy láda szerelék

Az olaszokkal kötött fogadásból senki sem került ki győztesen, mert ők nemmértek, csak úgy ránézésre mondták, hogy ők többet fogtak. Ez persze elfogadhatatlan volt, így mindenki maradt a pénzénél.


Szomszédaink, az olaszok
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...