Második Fix2 kupa
Megjelent: 2007. szeptember 28. | Forrás: Bagi Gyula | Írások
Az idei évben két ízben is megrendezték a Gyõr-Moson-Sopron megyei Kapuvár melletti Hövejen, az Agrofavorit Horgásztavak kettes számú versenytaván a Fix2 kupát. A versenyek fõ támogatója, mint a belga gyártmányú Fix2 versenyládák magyarországi forgalmazója az Energofish Kft volt.


Volt aki mindenre készült...

Az elsõ versenyt 2007. május 10.-én, a másodikat pedig szeptember 16.-án rendezték meg. A versenyekre 60-60 résztvevõt tudtak fogadni a szervezõk. A megengedett felszerelés, egy darab úszós készség volt, egy horoggal. Mindkét alkalommal az elsõ három helyezett egy-egy Fix2 horgászládát kapott ajándékba. A díjazás összértéke versenyenként meghaladta az 500 000 forintot. Emellett, minden nevezõ Energofish ajándékcsomagot kapott.


nagyon komolyan

A versenyek vendége volt Praschek Ágnes magyar bajnok, a nõi válogatott tagja, aki rakós-bot bemutatókat tartott. A versenyek négyórásak voltak. A tóban rengeteg kárász, nagyméretû dévér, és az egy-másfél kilós pontyok voltak találhatók.

Egy hal a szebbek közül

Sokan csak meccseztek

A második fordulóra csak negyvenen neveztek, igaz hogy a korán beköszöntõ õszi hideg egy kicsit lelohasztotta a versenyzõk kedvét. Az Agrofavorit Kft legkisebb méretû, de halban annál gazdagabb horgásztavát negyven versenyzõ ülte körül, már reggel hat óra után néhány perccel. Igaz, hogy a négyórás verseny csak nyolckor kezdõdött, de a szerelékek összeállítására kellett ez a majd kétórányi idõ. Szinte mindenki rakós-, és meccsbottal készült.


Ez már megvan, szépen görbül a bot

Az elõzõ napi viharos erejû szél az éjszaka folyamán lecsendesedett, így a korareggeli órákban tükörsima víz várta a versenyzõket. A tavat a szervezõk két szektorra osztották, kiegyenlítve az esélyeket. A hosszú, egyenes rész lett az „A” szektor, míg a tó másik oldalának két sarka a „B” szektor.


Mire megjött a szép idő, a halak étvágya is jobbra fordult

A szemben lévõ partrész, mely egy félszigetet alkot, és erõsen benyúlik a tóba, üresen maradt, nehogy az ott helyet foglalók kivételes elõnyhöz jussanak. Tíz perccel nyolc óra elõtt szólalt meg az etetést engedélyezõ dudaszó. Valószínûnek tûnt, hogy az etetés zajára a halak megugranak a tó közepe felé, ezért szinte mindenki két etetést készített, az egyiket rakósra, a másikat meccsre.


Egy szép ponty fárasztása

A verseny kezdetét követõen nem telt el egy perc, de már ketten is halat fárasztottak. Az elején fõleg kárászok kerültek a szákokba, de fél óra után már két ponty is felkerült a fogott halak listájára. Tíz óra tájban a szél is feltámadt és a verseny végéig egyre fokozódott. Ezáltal a rakós botoknak nem akadt túl sok feladata, hiszen az erõs szélben szinte lehetetlen volt õket használni.


Ez a hal aSport Tv-nek is megmutatta magát

Ettõl függetlenül ezen a napon is szép eredmények születtek, a verseny végén a gyõztes több mint tíz kilóval mérlegelt. A második és a harmadik helyért szoros küzdelem folyt, és csak az utolsó pár percben dõlt el a helyezések sorsa.


Mérlegelés ezerrel

Délben ért véget a verseny, melyet gyors és mérlegelés követett. A rendezõk által biztosított ebéd után következett a már mindenki által várt eredményhirdetés és a díjak kiosztása. A díjakat Németh Gyula tógazda és Praschek Ági, az Energofish Kft képviselõje, a verseny szervezõi adták át a gyõzteseknek.


A győztessk és a szervezők a közös fotón

Eredmények: I. helyezett - Marosi Zsolt, Sopron - 10670gr
II. helyezett - Károlyi Gábor, Répcelak - 7750gr
III. helyezett - Kiss Róbert, Pápa - 7310gr
IV. helyezett - Konczos Herbert, Győr - 7050gr
V. helyezett - Molnár Ferenc, Győr - 6950 gr


Húsvéti peca a Verba tanyán
Megjelent: 2024. május 04. | Forrás: Pető Gábor | Írások

Van egy tó Nyíregyháza mellett, ahová sokan járnak pecázni. A családom, barátaim és én is nagyon szeretjük. Szép, tiszta, kulturált környezet, gyönyörű halak, barátságos emberek. Mi is kellhet még egy jó horgászathoz?. Minden évben igyekszem 2-3 napot eltölteni itt, családi vakáció címszóval. Verba-tanya a hely neve, de szerintem sokaknak nem kell bemutatni.  Szerintem, a legtöbben, a rendkívülinek számító ponty és amur állomány miatt...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...