Somogyország kincse
Megjelent: 2009. július 15. | Forrás: Jancsek János | Írások

Üdvözletem a kedves olvasóknak! Egyszerű ember lévén nekem is sokat kell dolgoznom a mindennapi betevőért, de egy nap kis családommal és barátommal arra gondoltunk, hogy pihenésképp pecázunk egyet!


Szép kis tó a dombok között

A Szántódi révtől 25 Km-re található Andocs, és tőle 1 Km-re a Sziget horgásztó! A tó 5 hektáros, gyönyörű helyen fekszik, szép elrendezésű és persze 1 sziget is van rajta. 6-22-ig horgászható a tó, két nemes és öt kg egyéb vihető el a 2500 Ft-os jegyárból. A tóra vonatkozó fontos megjegyzés, sok szürkeharcsa van benne és nem nagyon tudják kifogni őket. Ezért ha valaki fog, nem számít bele a jegy árába, tehát ingyen elvihető, tíz kg-on felül pedig jár egy plusz napijegy!


Anna munkában

Elindulásunk nem volt egyszerű, hiszen a lányok készülődését nem kell bemutatni, de érkezéskor kellemes látvány fogadott bennünket. Egy sporttárs éppen pontyfárasztással örömködöt! A hasonló halfárasztás érdekében én is igyekeztem beáztatni a szerelékemet, de Anna lányom persze ezt a tervet is keresztbe húzta, ugyanis az ő botja volt a legfontosabb!


Laci barátom fárasztása

Csalimat nagyobb halak fogása érdekében gondosan kiválogattam, nehogy kisebb halak vegyék fel – nagy szemű kukorica, pellet, persze ebből is a nagyobb!


Apa, tegyél fel csalit...

Az első halra nem sokat kell várni, szép kárász, igaz furcsállottam, hogy hogyan fért be a szájába az a nagy pellet? Betudtam annak, hogy biztos nagyon éhes volt! Telt múlt az idő, semmiképp nem unatkoztunk. Kapás dögivel, csak az a fránya pontykapás nem akart jönni.


Testes kárászokban gazdag a tó

A tízen-akárhányadik kárász után, unalmamban pergető bothoz nyúltam és vallatni kezdtem a vizet egy villantóval, amire egy 80 dkg-os csuka ugrott rá. Ez is elkeserített, mert úgy látszott, hogy ezen a napon csak kisméretű halat lehet fogni!


Na, egy kicsit én is a botok mögé állhatok

Laci barátom eközben persze fogott három kárászt, de velem ellentétben, ő boldogan tekerte ki a halakat! Anna nem hagyott békén, - apa csalizz fel! Szorgalmas apuka lévén, természetesen teszem, amit életem értelme parancsol, mégiscsak családi nap a mai! Csalizás közben az egyik boton a fék gyönyörűen sírni kezd, erre vártam fél napig!


Szerelés közben

Ugrok, bevágok, megvan, tekerem és a kapkodásom, meg persze izgalmam eredménye, hogy lemarad a hal. Kicsit várnom kellett volna, vagy nem is tudom, talán az elkeseredettség verte ki nálam a biztosítékot!


Glédában

Szebbnél szebb kárászok leptek meg minket, a tó másik sarkában voltak az igazi halak, amurfárasztás tanúja lehettem, na, ezt nem irigyeltem a sporitól! Verőfényes napsütéses napon, szebbnél szebb halakat fogtak körülöttem, igaz nekünk is volt kapásunk bőven és darabra nagyot taroltunk! Azért egy kicsit szerencsétlennek éreztem magam, hogy a botok igazi tudását nem tesztelhettem, de ami nem késik……!


A sziget, mely a tó nevét adta

A késő délutáni órákban, kis csapatunk női tagjai megunták a pecát, ezért csomagolni kezdtünk, Anna örült a halacskáknak, de én nem nyugodtam bele az eredménybe! Összecsomagolás után ismét a pergető bothoz nyúltam és pár dobás után, a világ legnyugodtabb emberének éreztem magam, fogtam egy csukát!


A nap csukája

A hal két kilós körüli, Berni a nejem mondta: - ezzel kellett volna kezdened, a pergetés a te sportod. Az lehet, de egy nagyobb ponty fárasztása is szép élmény és ezért még ki fogom próbálni a botokat!

Kapcsolódó termékek:




ET Carp Expert Boilie

ET Carp Expert

Carp Expert Camou



ET Classic Pike Trio

Banax Omega

Carbon-X Limited Edition




Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...