Új prémium márkák az Enrgofish kínálatában
Megjelent: 2020. július 02. | Forrás: EnergoTeam | Írások

Örömmel jelentjük be, hogy az Energofish Kft. forgalmazásában újabb prémium horgász márkák jelentek meg július elején. Minden horgászmódszerhez elérhető kínálatunkban többféle termék-megoldás, amivel élményekkel és sikerekkel lehet nyugtázni egy horgásznapot. Szortimentünk folyamatosan növekszik a piaci igényekhez mérten, így külföldi, import felsőkategóriás termékeink körét is folyamatosan növeljük.

Drennan
A Drennan termékek 3 alap kritériumot teljesítenek alapvetően: Jó ár-érték arány, problémamentes működés és elősegítik a halfogást. Minden K+F tevékenységük az Egyesült Királyságban megy végbe, a legbonyolultabb csúcstechnológiákkal egyetemben, plusz 6 Europán kívüli gyártóegységgel is rendelkeznek. Ez a folyamat garantálja minden Drennan márka alatti termék magas minőségét és kiváló kialakítását.

ESP
A brit piacon a Drennan mellett egy másik márka is jelen van, mely a pontyhorgászok igényeire mérten kínál kiváló produktumokat, ez az ESP. Az ESP márka 1999 elején alakult, a brandnek sok változata körvonalazódott, de végül Terry Hearn döntött emellett. A mozaikszó az "Extra Sensory Perception" rövidítése, magyarul hatodik érzéket jelent, ez a rengeteg nagytestű ponty kifogásának észleléséből adódott, ami akkor megmaradt a társaságban és megszületett az ESP.

Kezdetben botok, ruhák és táskák gyártásával kezdték, majd az idő múlásával a legmagasabb minőségi kritériumoknak és igényeknek megfelelően a bojlis aprócikkekre, az „utolsó méterre” is szakosodtak.

RidgeMonkey
"Csakúgy, mint ahogy a főemlősök alapvető szerepet játszottak evolúciónk történetében, úgy igaz, hogy a RidgeMonkey alapító szerepet játszott a pontyhorgászat világának fejlődésében és mindezt alig öt év alatt!"- RidgeMonkey!

A RidgeMonkey® cég 2014 elején alakult, mely egy azonos gondolkodást képviselő horgászok kisebb csoportjának ötletéből született, ami arra törekedett, hogy olyan intuitívan átgondolt termékeket hozzanak forgalomba, amelyek változást hoznak. A vezető és alapító Paul Getty volt, plusz Gareth Evans és Jay Cater.

Igazán rövid idő alatt a vállalat alapötletéből többcsatornás kiskereskedővé nőtték ki magukat, ez kiváló minőségű és a széles választékot produkáló szortimentjüknek volt köszönhető: végszerelékek, zsinórok, szerelékkészítési kiegészítők, tápegységek, smart töltök, lámpák és rendkívüli Outdoor eszközöket dobtak piacra, folyamatos individualitás mellett, azon horgászokat előtérbe helyezve, akik egy következő szintre szerették volna emelni felszerelésüket. Plusz ami a legfontosabb, versenyképes áron kooperálták mindezt össze.

A cég jelenlegi célja, hogy hosszú évekig az innováció és a fejlesztések élvonalában legyen. A márkában rengeteg új termék lát napvilágot folyamatosan, emellett a legelszántabb horgászok részére is rendkívüli ötleteik és termékeik vannak. A RM vezetője biztos abban, hogy ezek a termékek tökéletesen helytállnak minden horgász arzenáljában, legyen szó akár több hetes túrák komfortossá tételéről.

SONIK Sports
A Sonik kellően ismert nevet épített a pontyhorgász világban napjainkra. Ezt természetesen nem csak a termékeik árazásával érték el, hanem azok funkcionalitása és minősége is kiváltképp előnyös értékkel rendelkezik. Ezen szempontok alapján válhatott a vezető brit horgászkereskedelmi cégek egyikévé.

A Sonik a legelszántabb horgászok márkája, akik keresik a prémium minőséget és a versenyképességet. A közismert horgászok tekintetében is, a minőség-teljesítmény és az ár-érték arány tökéletes expozíciójává, egyfajta szinonimájává vált a brand. Szenvedélyesen gyártanak és hoznak létre olyan termékeket, amik jól néznek ki külsőleg, és kiválóan is működnek. A Sonik termékek segítségével és használatával, könnyedén és komfortosan lehet horgászni, azon tudattal, hogy a felszerelés maximális elvárásokat teljesít.

A Sonik fő szegmentuma a botokban rejlik, ezen piacon komoly gyártóvá és kereskedelmi szereplővé vált. Botjaik kiemelkedő hírnevet képviselnek Európa szerte teljesítményük és megbízhatóságuk miatt. Ez a folyamatosság a Sonik elkötelezettségének köszönhető, amely a termékek minőségének évről-évre való javításában tükröződik. Úttörő anyagfelhasználás, nanoötvözetek, egyéb megoldások, hogy viszonyítva az előző állapotokhoz, még könnyebb, vékonyabb és tartósabb botok jöhessenek létre.

NAVITAS
A Navitas márka mára már szerencsére sokaknál egyet jelent a komfortos, prémium szabadtéri ruházati termékekkel, de aki még nem hallott róla, az Ő számukra ez az írás egy átfogó képet fog adni a márkáról, mely a minimalista dizájnú és tökéletes funkcionalitást előtérbe helyező szemléletével kínál ruházati megoldásokat mindenki kedvenc hobbijához.

A brand fő ötlete a szabadtéri életmódot kedvelők igényeit ötvözte, az általános utcai viseletek találkozásának kompozíciójában. Igazán individuális háttérrel rendelkező emberek hozták létre, akikben egy volt a közös, a szabadban eltöltött idő kedvelése. A jelenlegi, igazán újító generációhoz tartoznak mindannyian, akik munkájuk során azért ténykednek, hogy tökéletes viseletet biztosítsanak az általuk választott életmódhoz és a hozzájuk hasonlóak számára.

A ruhadarabok funkcionalitása mellett, a jelen kornak megfelelő külső dizájn is nagyon nagy figyelmet kapott. A cég hitvallása e mentén: utcai stílus, a szabadban inspirálva, majd ez a tökéletesre fejlesztve. Ezek a funkciók természetesen mérhetők a varrásokban, az anyaghasználatban, a kialakításban, ami egytől egyig megfelel az Angling szériában a horgászok minden elvárásaihoz.

WFT
A WFT rövidítés a Word Fishing Tackle márkából ered, mely egy igazán gyorsan fejlődő és sok technológiában élenjáró német vállalat. A WFT jelenleg, több mint 20 országban élenjáró a termékeivel a világ minden táján, és több horgász-szegmensben úttörőek innovativitásuknak köszönhetően. A WFT elsőrangú szerepet tölt be az elektromos csónakmotorokon át, a horgászorsók és különlegesen terhelhető botok terén is.

Valószínűleg a legnagyobb fejlesztéseket és sikereket a WFT fonott zsinórok területén érték el, mint például a legjobb teljesítményű WFT Plasma vagy akár a kapitális halakra tervezett KG Strong szériákkal.  Ezek ma Németországban a legkeresettebb zsinórok közé tartoznak és Európa szerte óriási megelégedésnek örvendhetnek.

Ryobi
A WFT-nek lehetősége volt a Penn termékek forgalmazása mellett, más disztribúciókat is átvenni. 2005-ben megállapodást kötöttek a japán Ryobi társasággal és először a norvég piacra létrehozott japán mélytengeri orsókat kezdtek forgalmazni, a német piacon. Ezt egyéb disztribúciós folyamatok és szerződések követték.

Szortimentjük 2020-ra igazán elismert tagokat tudhat magáénak minden tekintetben, olyan orsómodellekkel álltak a piac elé, melyek a kapitális ragadozók szükségszerűségei lefedése mellett, a sósvízi rezisztens viselkedéssel is felszereltek, mint a Pro Salt és a Big Cat változatok.

Go Green – A halak védelmében
Legyen szó bármilyen vízterületről, folyókról vagy akár magántavakról, vannak olyan helyzetek, hogy a szerelék részét képző ólom vagy egyéb nehezék beszakad vagy egy elhagyós szerelék részét képezve a vízben marad. Némely nehezéknek környezetszennyező hatása van, ami természetesen a vízre és a benne élő halakra is hatást gyakorolhat, plusz vannak tavak, ahol erre kiemelt figyelmet fordítanak és különböző prevenciókat vezettek be, a halak védelmének érdekében.

Figyelmet fordítva ezen tényezőkre, az Energofish Kft. megalkotta a Go Green szériát. Ezen súlyok 100%-ig természetbarát anyagokból készülnek, wolframot és ólmot sem tartalmaznak, hanem egy teljesen környezetbarát cink-ötvözetből lettek formára öntve, beszakadás esetén nem terhelik a környezetet és megoldást nyújtanak azon horgászvizekre is, ahol kritérium az elhagyós szerelék használata.

Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...