BENZAR CLASSIC METHOD FEEDER RUNNER ORSÓ
BENZAR CLASSIC METHOD FEEDER RUNNER ORSÓ


Sokoldalú használat
Sokoldalú használat

Nyeletőfék
Nyeletőfék

Fékrendszer
Fékrendszer

Zsinórrakás
Zsinórrakás

Ár-érték arány
Ár-érték arány

Termékleírás

Benzár Classic Method Feeder Runner orsó

A Benzár Mix igazán szép számot magáénak tudható termékpalettája, egy igazán hiánypótló termékkel bővült a Classic Method Feeder Runner orsó tekintetében.

Az orsó neve már-már mindent elárul, egy klasszikus nyeletőfékkel ellátott tökéletes pontyhorgász eszköz jött létre, mely a feeder és method feeder technikák minden kívánalmának eleget fog tenni.

6000-es mérete egy arany középútnak mondható, mellyel már a távolabbi helyek is magabiztosan megdobhatóak egy kellően vékony monofil főzsinór és egy kifinomult dobótechnika kíséretében.

A megfelelő súlyt lehetővé tevő, a Benzár termékekhez passzoló fekete-piros elemekkel felturbózott grafit testben 5+1 csapágy kapott helyt, az áttétele pedig 5.1:1. Emellett a precíz elsőféke jól adagolja a zsinórt, akár a nagyobb pontyokkal is felvéve a versenyt.

A dob (masszív kör klipsszel) és a hajtókar fém anyagból készült, a karon lévő fogó rész pedig kiemelendő, mivel egy, legtöbbször pergetőorsókon használatos, neoprén, kényelmes kialakítású fogórészt kapott, mellyel télen-nyáron öröm lesz a pontyokat fárasztani.

A műszaki adatokon túl, hátsó nyeletőfékkel lett szerelve, mely előnyeit éjszakai horgászatok során is kiemelten élvezhetjük, de a napközbeni vehemens pontykapásoknál is kellően jó szolgálatot nyújt.

Egy grafit pótdob is kelléktárát bővíti, melyre 0,30 mm-es zsinórból 340 méter csévélhető, így összegezve egy igazi klasszikus jött létre, modern köntösben a pontyhorgászok minden igényét kielégítve.


FÉM DOB (hagyományos + 1 grafit pótdob) Az orsókon egyre gyakrabban találkozhatunk fém dobbal. A könnyített, külső fizikai hatásokkal és a korrózióval szemben ellenálló, klasszikus fazonú dob használata elegáns megjelenést kölcsönöz az orsónak. Az orsóhoz kiegészítőként grafit pótdob is tartozik.
10. NYELETŐFÉK

Az orsó hátuljában található nyeletőfék bekapcsolásával a hal képes zsinórt lehúzni a dobról. Ennek főleg éjszaka és rablóhalas horgászatnál van fontos szerepe. Míg az utóbbinál megkönnyíti a nyeletés folyamatát, addig az éjszakai horgászatnál elkerülhető, hogy a hal a botunkkal együtt távozzon. A nyeletőfék keménysége az orsó hátuljában lévő csavarral szabályozható. Fontos, hogy a fárasztáskor mindenképpen a dobban lévő főféket kell használni! Fárasztásra a nyeletőfék nem alkalmas, túlzott terhelése orsó károsodását idézheti elő. Bevágás előtt a nyeletőfék legyen kikapcsolt állapotban, mert ellenkező esetben nagy mennyiségű zsinór szaladhat le az orsóról, ami nem kívánt csomók kialakulásához vezethet. A nyeletőfékes orsók egyre népszerübbek a horgászok körében. Mára a klasszikus fenekező és feeder horgászok is nagy előszeretettel használják ezt az univerzális orsótípust.


Általános használati utasítás - Orsó

Cikkszám Ajánlott fogyasztói ár Méret Csapágy Fékrendszer Áttétel Orsóház anyaga Orsódob Zsinórkapacitás Súly
20760-600 ORSÓ BENZAR CLASSIC METHOD FEEDER RUNNER 6000 17 990 Ft 60005+1Elsőfék + Nyeletőfék5,1:1GrafitAlumínium + Grafit pótdob0,22 mm / 280 m455 g

Kérje a termékeket kedvenc Energofish Partnerboltjába és válasszon hozzá ajándék halaspárnát!

Partnerboltba kérem

CARP HUNTER FEEDER RUNNER 6000 ORSÓ
9 490 Ft
6 490 Ft
CARP EXPERT FEEDER NEO NYELETŐFÉKES ORSÓ
13 990 Ft
ORSÓ INTRUDER FEEDER
7 990 Ft
CARP EXPERT NEO LONG CAST FEEDER 6000 ORSÓ
12 490 Ft
CARP EXPERT PRO POWER FEEDER 5000 ORSÓ
14 490 Ft
SONIK SKSC COMMERCIAL FEEDER ORSÓ
18 990 Ft
Nincs kapcsolódó cikk
Nincs kapcsolódó videó