HORGÁSZ ORSÓ


Az Energofish Kft. kínálatában több száz horgászorsó közül csemegézhetnek a horgászat iránt érdeklődők. Az oldalon található szűrők segítségével mindenki megtalálhatja a számára megfelelő orsótípust, legyen szó bármilyen horgászmódszerről. Informatív oldalunkon hasznos videókkal és cikkekkel segítünk az optimális orsó kiválasztásában, de lehetőség van akár konkrét márka vagy orsótípus szerinti szűrésre is.

PERGETŐ ORSÓ

A pergetés során az orsó folyamatos igénybevételnek van kitéve, így nagy teherbírás, kis súly és kiemelkedően sima futás jellemzi őket. Általában első, de minden esetben kifogástalan fékrendszerrel készül, mely garantálja a sikeres fárasztást a kapitális halakkal szemben.

MATCH ORSÓ

Match orsóinkat megbízható, precíz meghajtás, zökkenőmentes futás és finoman hangolható, letapadás-mentes fékrendszer jellemzi. A népszerű, sekélydobos match orsók segítségével – és egy jó match bottal kombinálva – akár a végletekig lefinomított végszerelékkel is eredményesek lehetünk, még a legvadabb nyurgákkal szemben is.

BOLOGNAI ORSÓ

Kismérető, ugyanakkor viszonylag nagymennyiségű zsinór tárolására alkalmas, általában precíz első fékkel szerelt műszerek. Kis méretük és könnyű súlyuk ellenére akár nagytestű halak fárasztására is alkalmasak.

ÁLTALÁNOS ORSÓ

Klasszikus fazonú, általában hátsó fékkel szerelt orsók, melyek közkedveltek az olyan horgászok körében, akik egy megbízható, univerzálisan felhasználható orsóra vágynak. Kínálatunkban az egészen olcsó, alap modellektől a legmodernebb darabokig az általános orsók széles választéka megtalálható.

FEEDER ORSÓ

A feederes horgászat az egyik leggyorsabban fejlődő módszerré nőtte ki magát. Szinte napról napra jelennek meg a sikeres feeder horgászatot segítő kiegészítők és csalik. Nincs ez másként az orsókkal sem, mára külön, a fent említett módszerhez alakított, speciális orsók is elérhetőek. Ezek mindegyikéről elmondható, hogy a feeder bottal a dobástól a szákolásig szoros összhangban dolgozik, növelve ezzel a sikeres - sok esetben kapitális halakat adó - horgászat esélyét.

NYELETŐFÉKES ORSÓ

A nyeletőfékes orsók a legnépszerűbb típusok közé tartoznak. Az orsó hátsó felén található úgynevezett nyeletőfék – amely egy átváltó „karból” és a zsinór lefutásának erősségét szabályozó gombból áll – alkalmazásában rejlő lehetőségek a bojlis, feeder és hagyományos fenekező horgászattól kezdve a rablóhalazásig változatos módon aknázhatóak ki.

TÁVDOBÓ ORSÓ

Az elérhetetlen távolságokban elterülő haltartó helyekben rejlő kapitális fogások lehetősége régóta foglalkoztatja a horgászokat. A távdobó botok mellet már olyan, speciális dobprofillal ellátott orsók is megvásárolhatóak, melyekről szinte ellenállás nélkül folyik le a zsinór, így használatukkal az eddig megdobhatatlan távolságok is meghorgászhatóvá válnak.

HARCSÁZÓ, NAGYHALAS ORSÓ

A legjobb alapanyagok, brutális terhelésnek és extrém körülményeknek is ellenálló meghajtás, valamint a legvadabb, kapitális méretű halak agresszív kirohanásait is hatékonyan tompító fékrendszer jellemzi a kimondottan nagytestű halak horgászatához fejlesztett orsóinkat.

MULTIPLIKÁTOROS, MULTI ORSÓ

Mivel a multiplikátoros orsó súlypontja – zömök kialakításának köszönhetően – jelentősen közelebb található a bot tengelyéhez, mint a hagyományos peremfutó orsóké, így könnyed, kifinomult, ezáltal hatékonyabb csali-vezetést tesz lehetővé, mint a peremfutó orsó. Az Energofish Kft. kínálatában neves gyártok multi orsóit kínáljuk, minden olyan pergető horgásznak, aki érdeklődnek a pergetés eme modern változatával.