A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban (GINOP PLUSZ-1.2.3-21) című program keretében az Energofish Kft. 232,7 millió Forint összköltségű projekt megvalósítására 162,9 millió Forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

Az Energofish Kft. Kelet-Európa és Magyarország egyik legnagyobb horgászfelszerelés gyártója és forgalmazója. Dinamikusan fejlődő középvállalkozás, amely a kereskedelem mellett nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és az édesvizek megóvására.
A projekt keretén belül egy új üzemcsarnok építése valósul meg, melyben egy olyan egyedi, speciális gép is helyet kap, amellyel- terveik szerint- jelentősen növelhető a horgászcikk termékek csomagolási kapacitása. Az új csomagológép segítségével nemcsak csalik és etetőanyagok méret szerinti válogatása és csomagolása valósítható meg, hanem más kiegészítők hatékony és gyors csomaglására is képes lesz a vállalkozás. A töltő-csomagológép használatával a jelenlegi manuális folyamat kiváltható gyorsabb, pontosabb és automatizált folyamattal. A speciális berendezés egyszerre 10 különböző típusú granulátumot tud nagy pontossággal súlyra adagolni és bezacskózni.
Az új üzemcsarnok építése szintén a projekt keretén belül valósul meg, 602m2 alapterületű acél könnyűszerkezetes gyártócsarnok épül a meglévő telephelyen. Az épület tetejére megújuló energiaforrást hasznosító rendszer is kiépítésre kerül.
A projekt során üzleti felhőszolgáltatás keretében a kontrolling és döntés támogatás, táv- és csoportmunka támogatás, munkafolyamat irányítási rendszer, valamint elektronikus iratkezelési funkcióval bővül a jelenlegi rendszer. Tanácsadó cég bevonásával pedig gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadás igénybevételére kerül sor, ami a nagy léptékű gyártáshoz nélkülözhetetlen kompetenciákkal ruházza fel a vállalkozást.
Összességében a tervezett beruházások nagyban hozzájárulnak a vevők gyorsabb, szakszerűbb kiszolgálásához, valamint a versenyképességük további növeléséhez.

A Projekt megvalósításának kezdete: 2022.05.02.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024.02.22.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 Táblakép letöltése (PDF, ~95KB)

Szórólap letöltése (PDF, ~3,3MB)