I. Wizard csónakos pergető kupa versenykiírás
Megjelent: 2023. október 18. | Forrás: Energofish | Hírek



VERSENYKIÍRÁS

 

 

A verseny megnevezése: I. Wizard – St. Hubertus Kupa

 

A verseny típusa: csónakos, páros, nyílt nevezésű pergető horgászverseny (2 forduló)

 

A verseny helyszíne: Kaposvár, Deseda

 

A verseny védnökei:aaPál István                   Energofish Kft.

Lukácsi Béla               Energofish Kft.

Erdélyi PuPa Balázs   St. Hubertus

Kozári Miklós              Kaposvári Sporthorgász Egyesület

 

A verseny rendezője: Kaposvári Sporthorgász Egyesület

 

A verseny időpontja: 2023. november 11., 12., szombat, vasárnap

 

A verseny díjazása:

A verseny értékelése a csapat által elért helyezési számok alapján történik. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik.

I. helyezett csapat                  serleg  +     250.000.- Ft értékű utalvány  +     St. Hubertus  ajándékcsomag

II. helyezett csapat                 serleg  +     200.000.- Ft értékű utalvány  +     St. Hubertus  ajándékcsomag

III. helyezett csapat                serleg  +     150.000.- Ft értékű utalvány  +     St. Hubertus  ajándékcsomag

IV. helyezett csapat                serleg  +     100.000.- Ft értékű utalvány  +     St. Hubertus  ajándékcsomag

V. helyezett csapat                 serleg  +      80.000.- Ft értékű utalvány    +    St. Hubertus  ajándékcsomag

Legnagyobb süllőt megfogó versenyző         serleg  +          80.000.- Ft értékű utalvány

 

Fordulónként serleg díjazásban részesül az I.–III. helyezett csapat. A vásárlási utalványok a Peca Plázában válthatóak be. Az Energofish Kft. jóvoltából minden csapat ajándékcsomagot vehet át.

 

Nevezés:

Személyesen a Kaposvári Sporthorgász Egyesület irodájában (Kaposvár, Berzsenyi utca 28. – 30.) munkanapokon 08:00 – 14:00 óráig, vagy e-mailben a [email protected] e-mail címen. Nevezéskor kérjük megadni a csapat tagjainak nevét, horgászkártya számát, állami horgászjegy számát, telefonos elérhetőségét és a csapat nevét. Információ a +36 20 / 415 - 7538 telefonszámon kérhető. A nevezési díjat a nevezési határidőig lehet befizetni a verseny szervezőjének! A nevezési díj befizethető személyesen az Egyesület irodájában, vagy utalható a Kaposvári Sporthorgász Egyesület számlájára. Számlaszám: 10403909 – 50526678 - 55741009, a megjegyzés rovatban kérjük feltüntetni, hogy „I. Wizard – St. Hubertus Kupa”, a versenyzők és a csapat nevét! Utalás esetén is szükséges benevezni.

 

Nevezési határidő: 2023. november 09., csütörtök. Nevezési díj: 60.000.- Ft / csapat.

 

Egyéb információk:

Az I. Wizard – St. Hubertus Kupa 2 fordulós verseny, mindkettő forduló a Desedán kerül megrendezésre. Az I. forduló november 11-én, szombaton, a II. forduló november 12-én, vasárnap kerül lebonyolításra.

A versenypálya mindkettő fordulóban a Gáttól (wakeboard kötélpálya) a Füredi Kikötőig (2.000 méteres evezős oszlop) terjedő vízterületen lesz kijelölve. A verseny előtti héten ragadozó hal horgászati és szonár használati tilalom lesz elrendelve a versenypályán. A benevezett csapatok részére edzéslehetőséget biztosítunk a versenypálya területén, november 09-én, csütörtökön, 10:00 órától 17:00 óráig, és november 10-én, pénteken, 07:00 órától 13:00 óráig. Edzést megkezdeni regisztrációt követően lehet.

 

 

Az edzés alkalmával kizárólag horog nélküli, vagy lenyomott horoggal rendelkező csalival lehet horgászni.

A versenypálya területén a benevezett versenyzők részére a sólyázás és a parkolás díjmentes.

A nevezési díj összege tartalmazza az edzésen történő részvétel díját is.

 

Az adott fordulóban elért eredmények (helyezések) alapján a csapatok helyezési számokat kapnak. A fordulók során szerzett helyezési számok összeadódnak, és a verseny végeredményét adják. A versenyt az a csapat nyeri, aki a legkevesebb helyezési számmal rendelkezik.

Azonos helyezési szám esetén az a csapat a kedvezményezett, amelyik a fordulók során kisebb helyezési számot ért el. Ha e számok is egyeznek, akkor az a csapat a kedvezményezett, amelyik több pontot ért el. Ha az elért pontok is azonosak, akkor a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Ha a fogott halak száma is azonosságot mutat, akkor a nagyobb halat fogó csapatot kell előrébb rangsorolni. Ha a fogott halak mérete alapján is azonosságot tapasztalunk, akkor a nagyobb indulási számmal rendelkező csapat élvez elsőbbséget.

 

A versenyen saját csónakkal vagy a verseny rendezőjénél igényelt csónakkal lehet indulni. A verseny rendezője a versenyre 25 db csónakot tud biztosítani, melyeket a nevezés sorrendjében regisztrálunk a csapatoknak. Az igényelt csónakok bérleti díja 4.000.- Ft / csónak / nap. Saját csónakkal a nevezési határidőig folyamatosan lehet jelentkezni! A csónakigényt a nevezéssel együtt kérjük jelezni.

 

Rozs Tamás, irodavezető - +36 20 / 415 - 7538 vagy +36 82 / 411 – 876

Kovács Gábor, titkár - +36 20 / 325 – 3470

 

 

Részletes program:

 

Gyülekező, indulás a Desedai Halőrház csónakkikötőjénél

A verseny központjának koordinátái: 46.407180, 17.818765

 

I. edzésnap – 2023. november 09., csütörtök

10:00 – 17:00             edzés a versenypálya területén

 

II. edzésnap – 2023. november 10., péntek

07:00 – 13:00             edzés a versenypálya területén

 

I. forduló – 2023. november 11., szombat

08:30 – 09:00             gyülekezés, regisztráció, reggeli

09:00 – 09:30             megnyitó, technikai értekezlet, az I. forduló sorsolása

09:30 – 10:00              csónakkiadás, felkészülés

10:00 – 10:15              rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

10:30 – 16:30              verseny

17:00 – 17:30              vacsora

17:30 – 18:30              a II. forduló sorsolása, ünnepélyes eredményhirdetés

 

II. forduló – 2023. november 12., vasárnap

05:30 – 06:00             gyülekezés, regisztráció, reggeli

06:00 – 06:30             csónakkiadás, felkészülés

06:30 – 06:45              rajtszám szerinti indulás a versenypályára, felkészülés a versenyre

07:00 – 13:00              verseny

13:30 – 14:00              ebéd

14:00 – 15:00              ünnepélyes eredményhirdetés

 

VERSENYSZABÁLYOK:

 

1. A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre. A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük!

2. A versenyen az első öt helyezett csapat, a legnagyobb (leghosszabb) süllőt fogó horgász kerül díjazásra.

3. Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.

4. A rajtszámokat sorsolással döntjük el. Sorsolás az FCMS rendszerrel történik. A verseny folyamán a rajtszámokat jól látható helyen kell viselni.

5. A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.

6. Horgászni a Deseda tó versenyre kijelölt határain belül lehet, a másik csapattól 50 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül. A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható. Csapattagonként egyetlen kézben tartott bottal lehet horgászni. Egy felszerelésen csak egy darab műcsali engedélyezett. A csónakban tetszőleges számú felszerelt bot lehet. A felszereléseken kizárólag műcsali használata engedélyezett.

7. A versenyen szonár használata engedélyezett.

8. Csak a szabályosan fogott, min. 30 cm-es balin, min. 30 cm-es csuka, min. 60 cm-es harcsa, min. 30 cm-es süllő, és a min. 20 cm-es kősüllő számít bele az eredménybe. A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák használata kötelező! Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos! Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.

9. Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a szervezők által biztosított láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek, és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe (kivétel busa)! Méréskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a szervezők döntenek a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!

10. Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő, kősüllő, cm-ként 1 pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre. A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!

11. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett. További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.

12. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.

13. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

14. Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

15. A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz, vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

16. A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

17. A Szervezők a változtatás jogát fenntartják!

Bemutatjuk neked minden horgász ruhamárkáját - Adventer & Fishing
Megjelent: 2024. április 15. | Forrás: Adventer x Energofish | Hírek

A cseh márka, az Adventer & Fishing által tervezett kollekció már online is megvásárolható, illetve kijelölt üzletekben is kapható Magyarországon és Romániában! Az Adventer & Fishing, mint új, horgászruházati és kiegészítő márka, kilenc európai ország piacára lépett be, köztük Magyarországra is. A minőség biztosított, hiszen az első kollekció bemutatását alapos tesztelés és fejlesztés előzte meg. Az Adventer & Fishing ruházata még a...

Adventer&Fishing International 10. Balaton Carp Cup
Megjelent: 2024. március 25. | Forrás: Adventer x Energofish | Hírek

A kitűnőség megtestesülése: az International Balaton Carp Cup és az első osztályú, horgász divatcég, az Adventer&Fishing találkozása újra, az Adventer&Fishing International 10. Balaton Carp Cup fő partnereként. Adventer&Fishing az elkövetkezendő időben középpontba kerül, az International Balaton Carp Cup 2024 fő partnereként. A világ legnagyobb pontyhorgász versenye, ami április 20-tól 27-ig tart majd, 250 csapatot fog felvonultatni a világ minden...

Az Adventer&Fishing és az Energofish összefog
Megjelent: 2024. március 18. | Forrás: Adventer x Energofish | Hírek

Új kapcsolat: Az Energofish és az Adventer&Fishing összefog Magyarországon és Romániában Stratégiai lépésként, amely forradalmat ígér a horgászati ​​színtéren Magyarországon és Romániában, a B2B disztribútor, az Energofish hivatalosan szövetséget kötött az Adventer&Fishing-gel, mely egy kiváló minőségű horgászruházatra specializálódott kiváló divatmárka. Ez az együttműködés, amelyet 2023-ban kezdtek, jelentős lépés affelé, hogy a...

Nyári szettek nyereményjáték nyertesek
Megjelent: 2022. szeptember 06. | Forrás: Energofish | Hírek

Gratulálunk az Energofish Nyári szettek nyereményjáték nyerteseinek! Köszönjük, hogy velünk játszottatok. Nyerteseink: Augusztus - Patacsi Géza (Dupla Kukac Horgászbolt Fonyód) Július - Nagy Levente (Best Fishing Horgászbolt) Június - Batóczki Zsolt (A&A Fishing Team Horgászbolt) Nyerteseinket a nyereményjáték során megadott elérhetőségeken értesítettük! ...

Horgászcikk-gyártás hatékonyságát növelő fejlesztés az Energofish Kft-nél
Megjelent: 2022. szeptember 05. | Forrás: Energofish | Hírek

Az Energofish Kft. marcali telephelyén új csarnoképítéssel kívánja növelni a horgászcikk gyártás hatékonyságát. A GINOP PLUSZ-1.2.3-21 azonosító számú felhívás alapján a projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 162,94 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában valósul meg. A nyugati piacokra való betöréshez...

Búcsú Markóczy Józseftől
Megjelent: 2022. január 13. | Forrás: Pintarics Balázs | Hírek

Mély fájdalommal és megrendültséggel tudatjuk, hogy cégalapító tulajdonosunk Markóczy József életének 75. évében, rövid betegség után elhunyt. Az Energofish Kft, melyet idén lesz kereken harminc éve, hogy megalapított, Közép-Kelet Európa egyik legsikeresebb horgászcikk nagykereskedésévé vált. Az elmúlt három évtizedben Markóczy József, egy kis családi vállalkozásból egy nemzetközi vállalatot hozott létre. Ezzel mostanra közel 130 ember és...