II. Szent Péter Kupa
Megjelent: 2012. július 20. | Forrás: EnergoTeam | Események/Kiállítások

szentpeterkupa

A horgászat nagyon tartalmas szabadidõs elfoglaltság és egy nemes sport is. A versenyzés szelleme régóta benne él az emberekben. Mi egy kuriózumnak számító keresztény horgászverseny ötletével rukkoltunk elõ, melyet gyerekeknek és családjaiknak szerveztünk. Errõl szól kis élménybeszámolónk.


Szent Péter Kupa - a fõdíj

2012. április 30-án második alkalommal került megrendezésre a Pécs-Gyárvárosi Plébánia szervezésében a Szent Péter Horgászverseny.

A horgászverseny szervezésének nagy lelkesedéssel állt neki a szervezõ csapat. A Gyárvárosi Plébánia köré 5 egyházközség szervezõdik Pécs keleti városrészében. Elsõsorban ennek a közösségnek szerettünk volna egy gyerekeket és családokat megmozgató szabadidõs programot szervezni. Szinte magától értetõdõen jött a horgászverseny ötlete, hiszen közösségünk több tagja lelkes horgász, és tudtuk, hogy a gyerekek és fiatalok között is nagy népszerûségnek örvend.

A tavalyi tapasztalatokkal felvértezve kezdtük el a program szervezését. Elsõként tavat választottunk. A választás ismét a Pécshez tartozó két kis falu, Vasas és Somogy között lévõ Lukács-tóra esett, mivel a családok többsége ezen a területen lakik.

Ezután szponzorokat kerestünk, hiszen versenyrõl lévén szó, mindenképpen szerettük volna megajándékozni a nyerteseket, sõt a résztvevõk mindegyikét. Nem beszélve arról, hogy micsoda motiváló erõt jelent a gyerekek körében, ha tudják, hogy értékes ajándékot, sõt kupát nyerhetnek, ha kedvez nekik a horgászszerencse, vagy úgy is mondhatnánk, Szent Péter segítségükre siet.


Nagy horgász lesz belõle, már most látszik...

Siker!

Április 30-án reggel 7 órakor elkezdõdött a program. Rövid regisztrációt követõen a résztvevõk elfoglalták az elõre kijelölt helyeket. Jellemzõen családok, baráti társaságok érkeztek a versenyre. A csapatok száma 23 lett, egyéniben 13 versenyzõ indult. Nagy örömünkre szolgált, hogy ennyien neveztek. A versenyzõkkel érkeztek családtagok is. Így a tó körül a segítõkkel együtt közel 100-an lettünk 8 órára.


A legkisebbek is szorgoskodtak...

Az ötlet megfoganása óta tudtuk, hogy ez a horgászverseny nem csak a halakról, kilókról és fajtákról fog szólni. A családoknak, gyerekeknek szerettünk volna egy élményekben gazdag, természetszeretet növelõ, közösséget erõsítõ programot.

Persze mindenki izgatottan szerelte a botokat, figyelte a kapásjelzõket. Nagyszerû volt látni, ahogy több generáció együtt munkálkodik, nagypapák, apukák próbálják a fortélyokat megosztani csemetéikkel. A lelkes picik pedig izgatottan és lelkesen figyelték a felnõtteket, próbálták a horgászat csínját-bínját tanulgatni. Persze voltak fiatalok és felnõttek, akik már régóta belevaló horgászok. Õk már a különbözõ technikákról, felszerelésekrõl cserélhettek véleményt.


A résztevevõk népes tábora


A kapás nem nagyon jött, ez néhányakat elkedvetlenített, de a többség remekül érezte magát. A kellemes idõ és környezet, a jó társaság nem hagyták a hangulatot elrontani. A káplán atya és szorgos kezû asszonyok 100 adag ételt készítettek bográcsban. Közben vidám nótára gyújtottak. Az ínycsiklandó illat jelezte, hogy kész az ebéd. A verseny lefújásakor elkezdtek szállingózni a horgászok az étel elfogyasztására. Ezután hálaadó mise volt Szent Péter tiszteletére. A bibliai szövegek is mind a halászatról, horgászatról szóltak. A mise után pedig jött a várva várt eredményhirdetés, a jutalmak kiosztása. A gyerekek és családok már nagyon várták ezt az eseményt.

A csapatok versenyében 11 halat sikerült zsákmányolni.

Helyezések: 1. Nindzsa Team /7,34 kg/,
2. Szakesz Team /3,78 kg/,
3. Norvég Team /1,5 kg/,
4. Sárszegi csapat /0,5 kg/

Az egyéni versenyzõk között 2 nevezõ fogott halat.

Helyezések: 1. Lósz Balázs /1,75 kg/,
2. Antalovics István /0,5 kg/

Különdíjban részesült Gergics Lili, mivel õ hivatalosan nem nevezett a versenyre. Ennek ellenére összfogása 4,42 kg volt.

A gyerekek és a családok egy szép napot tölthettek el a Lukács tónál és támogatónknak köszönhetõen szép nyereményekkel, jutalmakkal gyarapodhattak.

Köszönjük az Energofish támogatását, valamint a Lukács Jánosnak a helyszín biztosítását!

Kelemen Gábor hitoktató

Alíz és Laura élménybeszámolója
Nagyon örültünk mikor megtudtuk, hogy lesz horgászverseny. Barátaink már sokat meséltek a tavalyi horgászversenyrõl. Nagyon izgultunk és sokat készülõdtünk már hetekkel a verseny elõtt. Baráti társaságunk megbeszélte, hogy együtt fogunk a versenyen részt venni. Ez 6 családot jelentett. A barátnõnk Réka elõtte való nap el is jött hozzánk és nálunk aludt, hogy reggel együtt indulhassunk a versenyre. A gyerekek és az apukák már a verseny kezdetétõl ott voltak, az anyukák késõbb csatlakoztak a társasághoz, és mindenféle finomságot hoztak magukkal. Sorsolással választottuk ki, hogy melyik egyéni jelentkezõ, vagy csapat hova, melyik helyre kerül. Mi az 50-es helyen voltunk. Mi kukoricával és csontival is horgásztunk, de úgy látszik a halak nem akartak a horgunkra akadni. Sokaknak jó piros volt a bõrük délutánra, mivel senki se számított erre a nagy melegre és nem hozott naptejet. A pörkölt amit a Zsolt Atyáék fõztek az nagyon ízlett nekünk, bár egy kicsit forró volt. Jó volt a verseny, de az a kár, hogy nem fogtunk egy halat sem.
Köszönjük Gábor bácsinak, hogy megszervezte a versenyt és a támogatónknak a sok ajándékot! Már várjuk, lesz-e III. Szent Péter horgászverseny.

Alíz és Laura


Életképek...

További fotók a képek menüpont alatt

Márk és Péter élménybeszámolója
Nagyon örültünk, amikor meghallottuk, hogy a tavalyi után idén is lesz horgászverseny. Az utóbbi hetekben már nagyon készültünk, és alig vártuk, hogy eljöjjön az április 30-i hétfõ reggel.

Amikor fél 7 tájban odaértünk a vasasi Lukács tóhoz, már tele volt a parkoló autókkal. Rengeteg jelentkezõ volt. A legtöbben csapatban indultak (családok, barátok), de akadtak egyéni versenyzõk is. Elõször mindenki húzott egy számot, ami meghatározta, hogy hol lesz az adott csapatnak vagy versenyzõnek a horgászhelye. Mi családi csapatban indultunk apukánkkal, két bottal horgászhattunk, az 54-es számú helyet kaptuk. Aztán mindenki elõkészítette a felszerelést és elkezdõdött a horgászat. Volt, aki a kukoricára voksolt, volt, aki élõ csalit használt. Szerencsére az idõ gyönyörû volt, nem fújt a szél, nem esett az esõ. A késõbb 35 fok meleg azonban nem kedvezett a horgászoknak, délutánra már sokat pecsenyepirosra sültek és bebújtak az árnyékba. Az elsõ néhány órában senki sem fogott egyetlen halat sem, de aztán dél tájban voltak kapások. Sajnos, nem nekünk…. ezúttal a mi csapatunknak nem kedvezett a szerencse, a pontyok nem a mi horgunkra akadtak. Ketten amurt fogtak, jó páran pontyokat, a legnagyobb egy 2 kilós volt. Nagyon irigyeltük a Nindzsák nevû csapatot, mert õk 6 halat fogtak! Hogy mi lehetett a titok, azt nem árulták el…Viszont õk nyerték a versenyt, ami fél 2-kor zárult. Zsolt Atyáék bográcsban gulyást fõztek, ami nagyon finom volt! Aztán mise következett, és kihirdették az eredményt. Nagyon örültünk, mert nemcsak azok kaptak ajándékot, akiknek zsákmány akadt a horogra, hanem mindenki, így mi is értékes horgászcuccokkal tértünk haza, amit idén nyáron biztosan el fogunk használni a következõ horgászatokon.

Köszönjük Gábor bácsinak a szervezést és a támogatónknak a felajánlásokat! Már alig várjuk a következõ, III. Szent Péter Horgászversenyt!

Márk és Péter

További képek megtekintése:

FeHoVa 2024 - Deeper Quest a fedélzeten!
Megjelent: 2024. január 21. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2024-es év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 8-11. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

MATE verseny beszámoló
Megjelent: 2023. október 16. | Forrás: Bartucz Tamás | Események/Kiállítások

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került október 2.-án a XIII. MATE Egyetemi Horgászverseny a MATE SZIC HÖK és a Halászati és Horgászati Szakkollégium szervezésében. Az idei verseny a festői környezetben elhelyezkedő, és rendkívül erős keszegállományú galgahévízi Bika tavon került megrendezésre. A versenyzők három kategóriában indulhattak, összesen 43 versenyző egyéni, páros és három fős csapatokban mérte össze...

XXIII. Balatoni ifjúsági horgászviadal
Megjelent: 2023. június 20. | Forrás: Energoteam | Események/Kiállítások

A Balatoni Halgazdálkodási Np Zrt és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége közös rendezvényét 2023. 06.11-én Révfülöpön a Mathias Corvinus alapítványi kollégiuma gyermektáborában, annak kikötőjében tartottuk meg. 15 ifjúsági horgász és hozzájuk kapcsolódó, azonban a versenyben részt nem vevő 7 fő gyermek horgász részvételével. A reggel 7 óriási gyülekező és regisztráció után a versenyzők elfoglalták horgászhelyeiket a kisorsolt...

Markóczy József gyermeknapi emlékverseny
Megjelent: 2023. június 05. | Forrás: Energofish | Események/Kiállítások

"Számos helyen fogtam halat, de a Tisza szerelmese voltam igazán. A horgászat mindig nyugodt embert csinált belőlem, ezt az érzést akartam továbbadni a következő generációnak! - Markóczy József (1946 -2021) tiszteletére állíttatta az Energofish Kft, Tiszaújváros Önkormányzata és a ZGHE." 2023. június első vasárnapja különleges volt, az Energofish Kft. és a tradícionális Zabos Géza HE. gyermek napi verseny életében. Átadásra került egy emléktárgy...

FeHoVa 2023 - Twisteres hangulattal várunk a kiállításon!
Megjelent: 2023. január 29. | Forrás: Őze Dániel | Események/Kiállítások

Új év – új horgászszezon, megannyi érdekesség. Várunk mindenkit a 2023-as év első horgász tematikával felvértezett rendezvényén, a FeHoVa kiállításon! Február 9-12. között találkozunk a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Lassan kilépve a téli időszakból, eljött az idei év első kiállítása is, a FeHoVa. A visszajáró érdeklődők már megszokhatták, hogy az Energofish standja a horgász szekció legnagyobb alapterületét tudhatja...

Lujza-majori horgásztábor: 400 sneci 1 óra alatt
Megjelent: 2022. július 28. | Forrás: Jéger-Csertus Anita | Események/Kiállítások

Július második hetében megrendezésre került a FŐHESZ-Poronty SE horgásztábor, 15 gyermek részvételével a Lujza-majori halastónál. Rengeteg programmal, játékokkal, vetélkedőkkel, horgászvizsgára való felkészítő oktatással, sokféle ajándékkal és díjjal készültek a lelkes szervezők a gyerekek szórakoztatására. Volt lézerharc, rókavadászat, fotóvadászat, horgászverseny a Palotavárosi felsőtónál, társadalmi munka Lovasberényben, egy fagyizással...