Őszi Wizard újdonságok – BLD Spin
Megjelent: 2019. október 02. | Forrás: Őze Dániel | Írások

Az őszi pergető szezon lassan beköszönt, jönnek az egyre jobban lehűlő vizek és a ragadozók is készülve a télre, egyre intenzívebben fognak táplálkozni. Előre tekintve ezen időszakra, a Wizard újdonságok sem maradhattak el. A pergető csalik tárháza rendkívül széles, de mindig tovább lehet fűszerezni, egy kis pluszt beleadva, felkeltve a termékek egyediségével a ragadozók érdeklődését. E gondolat mentén született meg a BLD Spin széria is, rendkívül széles és kifejezetten kiváló színű változatokban. Plusz, gondolva a csalik komfortos tárolására, egy új Wizard táska is helyt kapott kínálatunkban.



A Wizard szériájában, a rablóhalas, azon belül is leginkább a pergető horgászat szerelmesei találják meg a számításaikat. A módszernek rengeteg ágazata létezik, melyekhez rendkívül széles csaliarzenál áll a horgászok rendelkezésére. A rengeteg, akár kiszemelt halakra specializálódott műcsalik tárolása és szelektálása megnehezedhet, amire kiváló megoldás a Wizard legújabb táskája.

Első ránézésre is látszik, hogy a táska mérete rendkívül kompakt, szállítása sem okoz nehézségeket. Kézi és állítható méretű, kényelmes vállpántja is támogatja ebben a funkciójában. Cserkeléshez is kitűnő választást nyújt.

A táska magassága 20 cm, szélessége 35 cm, a mélysége pedig 25 cm. Mindkét oldalán cipzáras, hálós kialakítású zsebbel is rendelkezik, melyben akár vizes felszerelés is gond nélkül tárolható.

Az elején egy rendkívül praktikus műanyag csatos mini táska is megtalálható, mely 6 darab tépőzáras pánttal rögzíthető.

Praktikusan felhasználható, elfér benne az engedély, fogó, kulcsok, és pár egyéb hasznos apróság, ami jó ha nálunk van a vízparton. Plusz FC előkék tárolására is tökéletes.

Külön füllel rendelkezik ez a rész is, így egy minimál pergetéshez, akár megfelelő lehet önmagában is.

A plusz levehető részen kívül, a belső tárolórészt kinyitva, mást is rejt a termék…

4 darab 27x18x4 cm-es, színben a táskához passzoló doboz is a csomag része.

Kétféle elrendezésű doboz jár hozzá. 2 darab 3 egyforma részből, majd 15 retesszel variálható kialakítású és 2 darab 4+1-es (4 kisebb és 1 nagy rész) elrendezésű, 14 variálható retesszel. A csalik szelektálása így már nem okozhat problémát. Összegezve, egy minden igényt kielégítő táska és doboz összeállítás, mely a Wizard széria botjaihoz és orsóihoz rendkívül passzoló, zöld színben pompázik.

Az őszi szezonra, hogy a táska se maradjon üresen, egy új csaliszéria is megjelent, a Wizard BLD Spin Carp és Bream fém villantó. 8, 12, 16 és 20 grammos kivitelben elérhetőek, rendkívül jól kidolgozott színkompozíciókban.

A Bream hosszított kialakítású, vékonyabb keszegekre, küszre emlékeztet, a Carp pedig egy tömzsibb, kerekebb forma, kisebb pontyokra, kárászokra emlékeztető típus. Mindkettő vízbeérést követően magas rezonanciájú vibráló mozgással kelti fel a halak érdeklődését.

Az összes BLD 2 darab kétágú, rendkívül hegyes horoggal van felszerelve. A hegye mellett, további előnyként felírható, hogy a horogtípus miatt még nehezebben akad el. Plusz az elején lévő súly kialakításának köszönhetően a kövekről könnyedebben elugrik, a sima csalikhoz képest.

Látható, hogy a súlyozás java a test orrán és közvetlen alatta kapott helyet. A felső rész teljesen vékony, ez biztosítja a figyelemfelkeltő mozgást a vízben.

Az összes típus rendkívül vonzó festést kapott, a részletekre is figyelve. A fej alatti rész is plusz vizuális ingert tud kelteni a vibráció közben.

A csalik hátán 3 darab furat található. Ezekkel variálható egy kicsit a kifejtett mozgás, mivel ha a leghátsó furatot használva akasztjuk fel, a csali más állást vesz fel, kicsit orrnehezebbé válik.

Ez természetesen másik oldalról megközelítve is változik, az első furatban szinte vízszintben látható a csali. Érdemes váltogatni ezt dobálás közben. Néha ez hozhatja meg a sikert.

Jól mutatnak a fém csalik a Wizard táskához járó dobozokban, mely variálhatóságának köszönhetően, személyre szabhatóságával válik majd a horgászok kedvencévé.

A fényváltás és az esti órák okozhatnak süllős meglepetéseket, így érdemes próbálkozni új színekkel, új csalikkal, ilyen a BLD is. Egy kis egyediség, újdonságfaktor is meghozhatja a várva-várt sikeres kapásokat, halra váltott dobásokat. Megéri próbálkozni az igazán hideg, télies idők előtt. Itt az ősz, lassan a levélhullás ideje, így sok sikert kívánok, akár ezekkel az új csalikkal, minden pergető horgász részére.


Őze Dániel

Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...