Wizard Edge és a fényváltás rablói
Megjelent: 2023. november 11. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Azt mondják, hogy a jó alváshoz három dolog kell: a hűvös, a csend és a sötét. Ezzel tökéletesen egyetértek, azonban nekem nyáridőtájt szükségem van egy negyedikre is. Ez pedig nem más, mint az, hogy az esti ragadozós portyáimon ne maradjak kapás nélkül. Az éjszakai pergetés bizony fárasztó tud lenni, de engem annyira felvillanyoz egy-egy süllős, harcsás akció, hogy utána hazatérve mosollyal az arcomon szédülök ágyba.

Az augusztus forró napjait követő esti lehűlés nagyon sokszor talált a vízparton, az akár 38 fokos csúcsról a 22-24 Celsiusig visszahűlő kellemes hőmérsékletben felüdülés volt a süllőket kergetni kisfiammal, aki többször elkisért a Dunára.


A legújabb Wizard Edge pergetőbotok érkezése augusztusra esett, így nem volt kérdés, hogy velük vegyem üldözőbe a folyó ragadozóit.

Kézbe simuló és gyönyörű kidolgozású az Edge botok nyele, ergonómiai szempontból abszolút jár neki a tíz pont!

Az új Wizard Edge pergető pálcák tervezésekor magasra lett téve a mérce. Nagyon feszes, nagyon gyors botok születtek, olyan tökéletes súlyelosztással, ami ritkaságszámba megy a sorozatgyártásban készülő pergető botok mezőnyében.

Az Edge Spin 215, 235 és 265 cm-es hosszban érhető el, három különböző karakterrel: Medium 12-36 g, Medium-Heavy 25-55 g és Heavy 45-95 grammos dobósúlyban készülnek a botok.


Éjszakai pecánál minden megváltozik, a hallásé, a tapintásé lesz a főszerep. A fókusz most is a nyélrészre helyeződik, azon keresztül a csali, a zsinór minden rezdülését fogadja az agyunk.

Az Edge Spin légies könnyedséggel teszi a dolgát, minden dobás, kapás, fárasztás élmény a tíz dekát alig meghaladó bottal!


Az Extra-Fast akciójú bottal hosszú, tűpontos dobások érhetők el. Az általam választott 10 grammos ASP Spinnerek nappali és éjszakai színben jó eredményt hoznak a Dunán is!

A sötétség beállta után a partszélben szétrebbenő snecik már elárulták őt, tudtam, hogy jó helyen keresgélünk!

Az új Edge Spin botok az előző szezonban debütált Edge orsókkal párosítva tökéletes összhangot mutatnak. Egy profi, könnyű bothoz hasonló minőségű orsó passzol. A légies futással bíró 2000-es Edge a zsinórrakáson kívül a fékrendszerének tökéletessége miatt érdemelte ki a bizalmat, és hogy ehhez a tudáshoz egy elképesztően csekély 199 gramm tömeg társul!


Öt csillagot érdemel a bot, az orsó, és természetesen az MXT fonott is! A nyolcszoros szövéssel készülő zsinór nemcsak ereje és lágysága miatt a kedvencem, hanem a tartós bevonata miatt is!

Dunai balin alatt hajlik kisfiam pergető botja, ezt a halat (is) megérdemelte, nagyon sokat dolgozott érte. Bizony a pergető horgászat a kitartásról szó. 

Erejét vesztve közeledik egyre közelebb hozzánk.

A parthoz legközelebb eső törés mellett járt a csali, amikor ledurrantotta.

Felúszó, felszíni wobblerrel be lehet csapni a balint nappal, de talán a fényváltás utáni egy órában még több esélyünk van megfogni őket.


Ahogy a nagykönyvben meg van írva: hát persze, hogy süllő érkezett meg a GT-re!

Egy fárasztó, sok munkával, rohanással és hőséggel tarkított nap után is óriási élményt tud adni az esti folyópart. A levegő lehűlt körülöttünk, a dér belepi a köveket, az ártéri legelőt, a kavicsok fénylenek, már csúszik minden, figyelnem kell hova lépek. És szünet nélkül csak lüktet, pulzál a wobbler a vaksötét éjszakában, ahogy a sodrás minden milliméterébe belekapaszkodik. És egyszer csak bámmm… Ennek van most itt az ideje, az augusztusi, szeptemberi éjszakák a legemlékezetesebb ragadozós kalandokra csábítanak. Pergetésre fel!

Forrás: Halmos MihályWIZARD NICE SNAP KAPOCS
550 Ft
WIZARD EDGE SPIN PERGETŐ BOT
16 990 Ft
WIZARD NOT-A-KNOT KAPOCS 6DB/CSOMAG
550 Ft
WIZARD MXT8 BRAID SÖTÉTZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
8 290 Ft
WIZARD EDGE ORSÓ
24 990 Ft
ET WIZARD ASP SPINNER
790 Ft
Süllők az ország két végéről
Megjelent: 2023. december 02. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

2023. év végén lehetőségem nyílt részt venni az ország egyik legnevesebb horgász paradicsomában megrendezett 4 napos pergető rendezvényen, ami nem volt más, mint az I. Wizard – St. Hubertus Kupa Kaposváron a Desedai vítározón. Igaz érmekről, kupákról és nyereményekről nem tudok beszámolni, hisz az erős mezőny, a 3 órás technikai probléma (mindkét elektromos motorunk leállt) és a számunkra nehéz terep miatt sereghajtóként zártunk a versenyen, mégis...

Wizard orsó egyensúly
Megjelent: 2023. december 02. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Leesett az első hó! Azaz havacska, hisz azért a hólapátot nem kellett hadrendbe állítanom. Mégis már megvan az az érzés, hogy igazi téli pecára indulok, hisz a fagyott kavicsok és a finom porhó roppanását hallom a lépteim alatt.  Ezt a napot egy számomra új bot tesztelésére szántam. Wizard Samurai Spin 240, 2-8 gramm IM9-es carbon A nyéltag 1, míg a második tag 10 Fuji mintára készült K gyűrűvel van ellátva. Ez a gyűrű...

Dunai gondolatok methoddal
Megjelent: 2023. november 25. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Egész éves dunai ténykedésemet meghatározta a szelektív horgászat. Minden általam űzött módszernél a nagyok megfogására helyeztem a hangsúlyt, bolós és feederes pecáim mindegyikénél a mennyiségre való törekvés csak másodlagos volt. Kezdődött ez azzal, hogy az etetőanyagot fokozatosan durvább szemcsésre cseréltem, jött több angolmorzsa és mikropellet a mag-mixekkel együtt, aztán októbertől a márnaszezon legjavára már ott tartottam, hogy a kosaraimba a...

Kisgyalánban jártunk
Megjelent: 2023. november 18. | Forrás: Koós Ferenc | Írások

A kedvenc vizeim közé tartoznak a tőzegbánya tavak. A haleltartó képességük átlagon felüli, kiváló életteret nyújtanak a vízivilág számára. 2019. tavasza óta én és Czimmermann Gábor (Csoszi)-val egy verseny csapatot alkotunk, a neve: Koós Catfish Team. Tőzeges környezet. Ebben a tőzeges környezetben sikeresebbek az ívások, gyorsabban növekszenek az ivadékok és rengeteg búvóhely biztosítja a magas megmaradási arányukat is. Az...

Finomszerelékes Ibite úszók
Megjelent: 2023. november 04. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Az iBite úszók fejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. Idén megjelentek a finomszerelékes horgászathoz készült típusok. Ezzel a naplemente és az éjszakai órák bolognai, match és spiccbotos horgászathoz kaptunk tökéletes megoldást, de természetesen a hajnali derengésben vagy a nappali órákban sem fogunk csalódni ezekben az úszókban! Balról jobbra, Carrot, Allround, River. Az úszók három típusban, Carrot, Allround és River, széles...

Megérkezett a Wizard Edge Spin
Megjelent: 2023. október 28. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Számtalan alkalommal futottam bele a már sok-sok fülnek ismerősen csengő kérdésbe: létezik-e jó pergető bot húszezer forint alatt? A választ, ami csak elsőre tűnhet egyszerűnek, biztosan sokan fújnák csípőből egyszerre, ha nem lennénk éppen túl a mögöttünk lévő időszak drasztikus áremelkedése okozta agyvérzésen. Nekem is volt belőle néhány higgyétek el, amikor sokkot kaptam a termékek árcímkéiről ordító számjegyektől. Viszont azt kell mondanom a...