Halmos Mihály2016. április 14.

A piac cseppet sem szerény kínálatában megtalálható Benzar mix etetőanyagok családja 2016. tavaszára a Benzar Feeder Series családdal bővült. A hét különféle színű, illat és ízvilágú, fajspecifikus készítmények minőségi összetevőik révén a kereskedelemben kapható egyik legkiválóbb feederes etetőanyagai közé emelte a Benzar Feeder Series-t.


Az öt alap feederes készítmény közül (Ice Mix, Dévér, Ponty, Ponty-Kárász,
Verseny) bármely évszakban kiválaszthatjuk az adott víztípusra leginkább
alkalmas etetőanyagot

Az extra finomságú őrlemények maximálisan megfelelnek a modern feederes elvárásoknak! Fokozott íz és illatanyaguk miatt plusz aromázást nem igényelnek hétköznapi horgászataink során, a válogatott, extra minőségű alkotóelemek pedig egyértelműen biztosítják a versenykörülmények közötti helytállóságát!
A legsötétebb tónusú, kifejezetten hideg vízre gyártott keverék az Ice Mix. Nedvesített állapotában mélyfekete színű etetőanyag, mely a legtisztább vizekben sem hat riasztóan az óvatos halakra. Extrán aromázott volta megnövelt csalogató hatást eredményez. Mivel porfinomságú osztályozott szemcsékből áll, a vízben még átrostálás nélkül is egyenletesen oldódik.


Az Ice Mix a hideg hónapok egyik legeredményesebb feederes etetőanyaga

Az Ice Mix-nél árnyalatokkal világosabb, határozott sötétbarna színével hívja fel magára a figyelmet a Feeder Series Dévér változata. Az erősen édeskés illatú, sok piskótalisztet és mézeskalács őrleményt tartalmazó keverék legnagyobb vonzereje a hozzá adott karamell, melynek a közepes és nagytestű dévérek nem tudnak ellenállni. A célhal igényeinek megfelelően nála is rendkívül finom szemcseméretet tapasztalhatunk fokozott tapadási képességgel, így a föld és a szúnyoglárva bejuttatását nagy mennyiségben is lehetővé teszi.


A dévér horgászatához kifejlesztett keverék minden évszakban
kiemelkedő fogási esélyekkel kecsegtet!

A Feeder Series színvilágát tekintve a soron következő Carp változat halványbarna színével találkozhatunk. E tónusnak köszönhetően értékelődött fel a szerepe ennek a pontyos keveréknek, ugyanis más feltűnően világos, élénksárga pontyos kajával ellentétben bármely víztípuson bevethető, a meder kontrasztjától nem üt el, így az óvatos pontyok is huzamosabb ideig tartózkodnak a kialakított esetésünkön. A sok természetes növényi eredetű pontycsemegét természetesen finomra őrült változatban tartalmazza, a kukoricaliszt meghatározza az etetőanyag viselkedését.


Sűrűn telepített magántavak és természetes típusú pontyos vizek
univerzális feederes etetőanyaga, akár versenykörülményekre is!

Speciális, a kárászokra és a pontyokra nagy vonzerőt jelentő aromával ellátott etetőanyag a Feeder Series legvilágosabb keveréke. Ezzel a típussal a felmelegedett vizekben lehetünk leginkább eredményesek, egészen tavasztól, a nagy lehűlések időszakáig!


Ínycsiklandó illatfelhő, és a pontyfélékre legjobban ható speciális aromát
tartalmazza a keverék a szénhidrátban gazdag kukorica, búza és az olajos
magvak megfelelő arányú keverékével

Természetesen egymással jól keverhetők a Feeder Series tagjai.


Az éles kontrasztok elkerülése érdekében a pontyos-kárászos etetőnket
keverhetjük hatékonyan a pontyos keverékkel…


…míg az Ice Mix- és a Dévér változatok keverésével is nagyon
jó eredményt érhetünk el

A Feeder Series általam legérdekesebbnek vélt tagját, a Verseny keveréket vettem magamhoz most április elején. Kíváncsi voltam, hogy az intenzív felmelegedésnek indult 10-11 Celsius fokos vízben hogy, milyen módon, mennyi idő alatt reagálnak rá a halak, valamint főként azt szerettem volna megtudni, hogy az etetésre rátalált pontyok helyben tartására önmagában elegendőnek bizonyul-e, megoldható-e önmagában ennek az egy keveréknek a használatával.


Vérbeli VERSENY etetőanyag, mely joggal és méltón viseli Benzár Zsolt nevét!


Az etetőanyag típusához leginkább illő, nagyon-nagyon finom szemcsemérettel
találkozunk a Feeder Series „Verseny” esetében


Univerzális felhasználást biztosító árnyalat, finomra őrült piskóta és kenyérfélék,
kevés olajos mag tartalommal a legjobb tapadó képesség elérése érdekében.
Piros és sárga angolmorzsa extra finom őrleménye is felfedezhető benne


Az egy kilónyi anyaghoz szánt kb. 6 dl vizet egyszerre, vagy külön-külön is
hozzáadhatjuk. Egy alapos átkeverés után fontos, hogy minimum 20-25 percet állni,
szikkadni hagyjuk az etetőanyagot


Az összetapadt rögök szétverése, a homogenizálás céljából használjunk törőszitát!


A kész keverékünk állaga akkor jó, ha egy laza összenyomás után…


…tenyerünk, ujjaink között „pergősen” szétmorzsolható

Hétköznapi horgászat során nem kulcsfontosságú, de mindenképpen jótékony hatást érünk el azzal, ha a kész keverékünkhöz 1-2 dl csontkukacot, vagy kevés földes szúnyogot adunk. Ha mindez nem áll a rendelkezésünkre, ne csüggedjünk, a Feeder Series önmagában is intenzíven fogja csalogatni a halakat!


Mindezek után már tölthetjük is a kosarunkat


A lágy, finom szemcsés, jól és gyorsan oldódó keverék bejuttatásához
leginkább a sűrűn rácsozott kosár passzol!


Az alapozó etetés után pár perc telt csak el, amikor megjelentek
az etetésen a kárászok


Az ilyen állagú etetőanyagot nem kell erőszakosan beletömködni a kosárba!
Lényeg, hogy a fenékre érve gyorsan bontson a kaja, kifejtve ezzel
a legjobb csalogató hatást a legrövidebb idő alatt! Ennek érdekében
elegendő, ha a kosár két végét lazán megnyomjuk!

Az új etető hatása minden várakozást felülmúlt. Az ötödik megfogott kárászom után az etetést megszállták a pontyok. Hogy a kedvükbe járjak, az etetőmbe csontibábot és némi kukoricát helyeztem, a horogra, pedig közepes giliszta került két-három halványbarna báb társaságában. Amíg volt etetőanyag utánpótlás, addig a pontyok sem mozdultak egy centimétert sem az etetésről!


Két szakítás után a harmadik aranyhasút sikeresen szákba tereltem!


Az új Benzar Feeder Series etetőanyag család kipróbálására mindenkit bátran bíztatok, higgyétek el, maradandó élményben lesz részetek!

Forrás: Halmos Mihály


Ragadozók a jég alatt!

Ragadozók a jég alatt!

2020-01-20 | Forrás: Lukácsi Béla

A téli időszakban sokan nem hagynak fel a horgászattal és akár a jéghátán is megélnek, vagyis a léki horgászat különös hangulatú varázsának sem tudnak ellenállni. Aki egyszer belekóstolt, keresni fogja a következő alkalmat is a léki horgászatra. Speciális hangulata van a léki horgászatnak. A léki pecának kevés az eszközigénye, pár rövid bot. egy lékfúró vagy megfelelő fejsze, és persze egy szerelékes láda. ami leginkább...


Süllő a ködben

Süllő a ködben

2020-01-15 | Forrás: Bokor Károly

Az idei második dunai plasztikozásom inkább a tanulsága, mintsem a sikeressége miatt említendő. Csillag Lacival, világbajnok, finomszerelékes versenyhorgásszal pergettünk együtt. Nem kell mondanom, hogy mit tudnak a világ élversenyzői, mindent. Ezt már Benzár Zsolt mellett is rég megtapasztalhattam. Laci a januári Dunán is uralta a pályát. Tökéletes technikával és főként a nagy frekvenciájú kisebb, közepesebb plasztikokkal hat halat fogott. Nekem a...


Hideg vízi method horgászat

Hideg vízi method horgászat

2020-01-08 | Forrás: Szabó Bence

A tél beköszöntével jelentős változások figyelhetők meg a vízpartokon, hiszen a fák koronája megritkult, emellett a halak aktivitása is csillapodik, egyre nehezebb dolgunk van akkor, ha igazán jót szeretnénk pecázni. Felértékelődnek azok az apróságok, melyek jelentősége nyáron kevésbé domborodik ki. Ilyenek a horog, de legfőképpen annak mérete, az előke, a csali felkínálásának módja, illetve az etetőanyag állaga, amelyek kivétel nélkül fontos lépések...


Okos megoldás az éjszakai horgászatokhoz

Okos megoldás az éjszakai horgászatokhoz

2020-01-06 | Forrás: Energofish Feeder Team

Horgászok ezrei számára az éjszakák jelentik a legkedveltebb időszakot, hiszen az ilyenkor bekövetkező kapás majd fárasztás semmihez sem fogható élményt nyújt. Persze éjjel horgászni nem mindig egyszerű, az emberen eluralkodó fáradtság könnyen okozhat olyan figyelmetlenségeket, amelyek a nyugodt, természetközeli élményt egy csapásra rémálommá változtatják. Nem is beszélve azokról a kellemetlenségekről, amelyek önhibánkon kívül nehezítik meg az...


Téli pergető zsinórok

Téli pergető zsinórok

2019-12-27 | Forrás: Lukácsi Béla

A tél és ezzel együtt a fagyos időszak beköszöntével, egyre több problémával néznek szembe a pergető horgászok. Természetesen itt nem az állóvizeink befagyására gondoltam elsősorban, hanem a zsinórok fagyására, ami megkeserítheti bármely horgász életét. A nagy hidegben is érdemes pergetnünk, mert sok élményt rejtegetnek vizeink. Természetesen a téli pergetés alatt nem a léki horgászatra gondoltam, mert bármennyire is furcsának tünhet, a...


Pink világ a vízparton

Pink világ a vízparton

2019-12-18 | Forrás: Kónya Klaudia

Tapasztalt horgászként és nőként nagy boldogsággal töltött el, hogy az Energofish csapata gondolt ránk is, és összeállított egy igazi csajos feeder szettet, amit most szeretnék nektek egy kicsit részletesebben is bemutatni, valamint megosztani veletek saját tapasztalataimat a szettről, mely tartalmaz egy botot, egy orsót, egy zsinórt és egy botzsákot! Fotó: Templom tó Folyás (Facebook) A Hajdú-Bihar Megyei kis településen, Folyáson található...