A jövőt meghatározó ragadozóhalas márka - a Wizard harcsázó botok.
Megjelent: 2024. július 03. | Forrás: Koós Ferenc | Tesztek

A Koós Catfish professzionális harcsás márka mára már a harcsa horgászat teljes eszközigényét lefedő kínálatával, megbízhatóságával meghódította az országot a régiót és most új dimenziók felé tőr a legújabb ragadozóhalas eszköz család a Wizard segítségével.

Íme a botok!

Íme a botok!

Íme a botok!

Az Energofish nagykereskedő és horgász eszköz gyártó céggel karöltve és a távlati céljainak megfelelően a nemzetközi piacok a külföldi harcsások és a ragadozóhalas horgászok meghódítása az új cél. Az új, egységesített nevű ragadozó halas Wizard márkanévvel ez a cél elérhető közelségbe került. A céljaink érdekében az első körben a jól ismert és népszerű Koós Catfish botok az új Wizard névvel és új egységes színvilággal, a márkának megfelelő dizájnnal kerülnek a közeljövőben a boltok polcaira.

Nagyon fontos leszögezni, hogy a botcsalád csak a nevében és a külsőségekben alakul át a paramétereiben változatlan marad, megőrzik az általunk gondosan és aprólékosan megtervezett tulajdonságaikat és ezek mindenben megegyeznek az elődjeivel.

 A bot munka közben!

A bot munka közben!

Az első, új névvel és színvilággal rendelkező darabokat már birtokba vettük és megkezdtük az aktív használatukat. Szándékosan nem tesztelést írok mert erre, ebben az esetben nincs szükség, mivel csak név és szín módosításról van szó. A név váltás kapcsán engedjenek meg számomra egy rövid visszatekintést a Koós Catfish professzionális harcsás eszközök, múltjába és eredményeibe. A történetünk 2006-ban kezdődött a Banax SI és ISO 7000-es orsókkal, amiket már hat éve használtam az orsók károsodása vagy sérülése nélkül.

A mély dob és a gyári a Banaxon.

A mély dob és a gyári a Banaxon.

A korábbi tíz év alatt 16 db (!) orsóm ment javíthatatlanul tönkre az intenzív horgászat és a kíméletlen környezet miatt, ami még ennél is fájóbb, hogy négy darab nagyharcsát veszítettem el a terhelés alatt megreccsent orsók miatt. 2000 tavasza óta a mai napig minden orsó problémám megszűnt. 2006-ban örömömre szolgált, hogy „bevállalhattam” és nevesíthettük a Banax-ot. Az orsó a közelmúltban jelentős frissítésen esett át a felmerült új igényeknek eleget téve, csapattársam, Czimmermann Gábor, közismertebb nevén „Csoszi” jóvoltából. Csoszi elkészítette a nagy tárolókapacitású mélydobot a Koós Banax-hoz, ezzel jelentősen megnövelve, bővítve a felhasználhatósági körét az orsónak. A Koós Monster Braid 0,46-os zsinórjából 300 méter fér az új dobra. Mindmáig a legerősebb a legmegbízhatóbb és az egyik legjobb ár értékarányú harcsás orsó a horgászboltok polcain. A botok terén a „bevállalás” vagy nevesítés nem volt járható út. A készen kapott botok nem mindenben feleltek meg a professzionális harcsázás feltételeinek és az általam támasztott követelményeknek, így maradt a saját fejlesztés.

Első jobb halunk a Wizard Shadow-al.

Első jobb halunk a Wizard Shadow-al.

Mára már nem létezik olyan vízterület, módszer vagy kihívás a harcsa horgászatunk során, hogy ne találnánk arra megfelelő Koós botot. A jövőben a Wizard családba kerülő botjaim a harcsahorgászat teljes eszközigényét lefedi és kiszolgálja.

Akcióban az új Wizard Shadow.

Akcióban az új Wizard Shadow.

Egy-két mondat erejéig ezen botok közül az állított módszerhez fejlesztett, zászlóshajónak számító Horizontot emelném ki, mivel az egyik legkifinomultabb karakterisztikával rendelkező jól átgondolt és tervezett bottest lett. A speciális kialakítású blank, egyedi és egyedülálló a kategóriájában. Használatával a horog elégtelen akadásából fakadó lemaradás a minimálisra csökkent, hatékonyabbá és eredményessebbé vált a kapitális harcsák partról történő fárasztása is.

Az új Wizard Horizont.

Az új Wizard Horizont.

A partra kényszerült horgászok a felcsalizott végszerelékkel, százméter feletti dobásokra is képesek, a Horizonttal. A felhasználási területe igen széles, minden módszerhez ajánlott, ahol nem hátrány a 300-330cm-es hossz. Ezek a kimagasló tulajdonságok akkor derülnek ki, amikor aktív használatba vesszük a Wizard Horizontot, ne bizonytalanítsa el önöket az első látásra merevnek tűnő bottest. A „fő” darabok közül a Koós Monster Braid zsinórókról tennék még megjegyzést, mivel a felszerelésünk legkényesebb, és legfontosabb része a zsinór, amin sok halunk múlhat, főleg a nagyobbak, ha jól vagy rosszul választunk. A készségünk csak akkor válhat teljessé, ha nincs benne kétes vagy gyenge láncszem. A Koós zsinórokra méltán lehetünk büszkék, mivel teherbírása, megbízhatósága, tartóssága messze felül múlja a versenytársakét. Ez a 12 szálból körszövött csőzsinór igazi prémium kategória! A segítségével probléma mentesen tereltek partra a mai napig számtalan óriás harcsát a horgászok, köztük több, száz kiló feletti példányt is.

Felsorakoztak a botok!

Felsorakoztak a botok!

A legnagyobb, hitelesen mért, amiről tudok 129kg-os volt a Monster Braid 0,46-os zsinórommal, „közelharcos” fárasztás során a Pó folyón, de hazai vízen is van hitelesen mért száz pluszos, a Felvidéki harcsások csapata fogta egy Csurgói versenyen, az 0,58-as zsinórunkal. Mi, a Koós Catfish Team sem tétlenkedtünk a zsinór koptatása, tesztelése terén.

Koós zsinór és a Wizard Shadow.

Koós zsinór és a Wizard Shadow.

Az idei, (330-as Horizonttal), partról fárasztott 88,5kg-os mellett, 52-42-41-40-29-kg a jobbakból. A közelmúltban 4db 70 kiló feletti és jó néhány 20 és 68kg közötti van a naplónkban és a fanyalgók kedvéért egy 65kg-os Dunai harcsa is került a csapatban fogott halaink közé, 0,46-0,58-as, természetesen Koós Monster Braid zsinórral, máig ugyanazon tekercsekkel, csere nélkül.

Az idei legnagyobb 88,5kg.

Az idei legnagyobb 88,5kg.

Megvallom az egyik verseny pecámon kb. százméternél toldva van a zsinór, amiről rendszeresen megfeledkeztem ezért nem cseréltem még le, ugyanis egy viharos napon ráfutottam a csónakommal. A motor olyan sok zsinórt szedett fel a csiga mögé, hogy kénytelen voltam elvágni és sebtében összekötözni. Azóta több nagyharcsát sikerült már partra terelnem vele, még így kötözötten is, gond nélkül. Nemsokára a Koós Monster és a Koós 12XSpin zsinórok is Wizard-márka névvel, de változatlan formában fognak megjeleni a horgászboltok polcain.

A zsinór változatlan formában kerül a Wizard családba.

A zsinór változatlan formában kerül a Wizard családba.

Felhívnám a figyelmüket, hogy a jövőben minden olyan Koós termék, ami bekerül a Wizard családba, kap egy „KOÓS FERENC AJÁNLÁSÁVAL” kártyát, ami tanúsítja, hogy korábban a „saját” márkám volt, vagy, átesett az általam meghatározott nagyon szigorú teszt folyamaton az adott termék és maradéktalanul megfelelt a harcsahorgászat követelményeinek.

Bevetés közben.

Bevetés közben.

A nevem lekerül ezekről az eszközökről, de a tapasztalataimat a tudásom legjavát továbbra is magukban hordozzák, hogy az Önök horgászatának hatékonyságához, eredményességéhez a jövőben is jelentősen hozzájárulhassanak.

Szöveg, képek: Koós Ferenc

WIZARD CATFISH HORIZONT HARCSÁZÓ BOT
30 990 Ft
BANAX KOÓS SI 7000P 6CS ORSÓ
41 990 Ft
WIZARD 12X MONSTER BRAID HARCSÁZÓ FONOTT ZSINÓR 150M, 2x150M
10 990 Ft
WIZARD CATFISH SHADOW HARCSÁZÓ BOT
22 990 Ft
Wizard-os portyákon
Megjelent: 2024. szeptember 07. | Forrás: Bokor Károly | Tesztek

Amint vége lett a domolykó tilalmának egy kis portyázásra azonnal indulnom kellett. Nem véletlen, hogy nem akartam tovább várakozni. Egyrészt nagyon beleszerettem a domolykó pergetésébe, másrészt az új Wizard botok közt a Micro Jig 3-15 grammos pálcáját ebben a műfajban is szerettem volna kipróbálni. Néhány hónapja már ismerkedem ezekkel a főként ízléses küllemükben „Wizardosított” pergetőbotokkal, de a fajlagos tilalom a fejesek pergetését csak a...

Dupla, vagy semmi!
Megjelent: 2024. augusztus 03. | Forrás: Szabó Attila | Tesztek

Azt gondolom, bátran kijelenthetem, hogy a Double Tip a Carp Expert széria egyik legnépszerűbb botcsaládja volt, ami nem véletlen, hiszen egy botban kaptunk egy nagyszerű bojlis pálcát, illetve egy távdobó feeder botot. Azonban ezek a botok nem ma jelentek meg, így gondoltunk egyet, és a rendelkezésre álló legmodernebb technológiákat felhasználva megalkottuk az utódot, a Carp Expert Max2 Double Tip botokat! Újdonságok 360 és 390 centméteres...

Ready Carp – Megismerkedtünk, megbarátkoztunk!
Megjelent: 2024. június 29. | Forrás: Pető Gábor | Tesztek

Aki ismer, az biztosan tudja, hogy az idei évtől az a megtiszteltetés ért, hogy az Energofish csapatának színeiben horgászhatok, ami azzal a lehetőséggel kecsegtetett, hogy az általuk forgalmazott termékeket elsőként tesztelhetem, próbálhatom ki. Tudni kell, hogy mire az adott árucikk eljut abba az állapotába, ahogyan ti a boltok polcain találkozhattok vele, rengeteg rostán megy át, és ez szinte mindennel így van: etetőanyagok, csalik, botok, orsók… Én is ebben a...

Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla | Tesztek

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek. Régi kedvenc, új köntösben. Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül,...

Wizard tesztek és a csukák
Megjelent: 2024. május 11. | Forrás: Bokor Károly | Tesztek

Kellemes gond olyan felkérést kapni, ami elsősorban horgászatból áll. Különösen jól esik a teljesítése, ha csukapergetéssel függ össze a feladat. A dolgok közepébe vágva, a számomra kedves, lassan tíz éve használt és sokat bizonyított Bokor Spin pergető botok, és a két különböző spicctaggal rendelkező Pro Spin pálcák is „beházasodtak” a Wizard termékcsaládba. Az új színt kapott megjelenés mellett, ez mindenki számára kiderülhet a pergetőbotok...

Megújult PVA hálók a Carp Expert kínálatában
Megjelent: 2024. május 01. | Forrás: Szabó Attila | Tesztek

A PVA termékek már nem új keletű dolgok a pontyhorgászatban, hiszen viszonylag régóta jelen vannak a piacon. A kis mennyiségű, koncentrált etetés hatékonysága, és létjogosultsága egyáltalán nem kopott az évek során, sőt, népszerűsége jelentősen megnőtt a hazai horgászok körében is. A Carp Expert termékek között is régóta megtalálhatóak voltak ezek a kiegészítők, azonban úgy gondoltuk, hogy ideje ezeket korszerűsíteni, és kihasználni a folyamatosan...