Bővül a család - Max1 kapásjelzők
Megjelent: 2024. február 10. | Forrás: Heincz András | Írások

A nagyhalas – jobban mondva békés halas…nem…ez sem állja meg a helyét…  Annak a horgásznak, aki hosszabb időt tölt el a vízparton és pihenésre is adja a fejét nem csak a botokat kémleli, vagy egyszerűen mással is foglalkozik közben, például  szereléket köt, ételt készít, baráti bográcsozás közben társalog az esti tűz körül, annak mindenképp kötelező kellék egy megbízható elektromos kapásjelző. Amikor ez szettben van és több bothoz is használhatjuk remek dolog, de amikor a szetthez tartozik egy több tónusú memóriás vevő egység is, amivel messziről is értesülünk, ha kapás van, nincs mese olyat be kell szerezni.

Elérkezett a várva várt pillanat, számomra mindenképp, hiszen a Carp Expert MAX 1 család új tagokkal bővült mégpedig a MAX 1 elektromos kapásjelzőkkel. A szortimentben lévő Adige, Tevere és Piave modellek mellé az új köntösbe öltöztetett jelzők is felkerülnek a polcokra. A fejlesztésnek hála a megjelenéstől kezdve 1, 2, 3 és 4+1 szett közül választhatunk.

Már a kezdetektől teljes a paletta. Az 1-es jelzőtől egészen 4+1-ig terjed a kínálat!

Már a kezdetektől teljes a paletta. Az 1-es jelzőtől egészen 4+1-ig terjed a kínálat!

Mindegyik szett egy, a szállítások során védelmet nyújtó kartonba van csomagolva. A biztonságot tetézi a plusz buborék fólia, melytől, ha megszabadulunk akkor egy kemény tokos szivacs béléssel ellátott cipzáras táska az, amiben a jelzőket is megleljük végre. Summázhatjuk, hogy a védelem túlbiztosított, bajuk nem eshet mire eljut hozzánk. 

Mindegyik szetthez keménytokos táska jár. Egy eltéréssel: a 4+1-es szett táskája dupla cipzárral van ellátva.

Mindegyik szetthez keménytokos táska jár. Egy eltéréssel: a 4+1-es szett táskája dupla cipzárral van ellátva.

Puha szivacsba ágyazva fekszik mindegyik jelző. Sőt az elemeknek – tartalék elemeknek is bérelt – bélelt hely jutott!

Puha szivacsba ágyazva fekszik mindegyik jelző.A 3+1-es szettnek ugyan akkora táska jutott, mint a 2+1-nek, csupán szorosabban fekszenek benne a jelzők.

A 3+1-es szettnek ugyan akkora táska jutott, mint a 2+1-nek, csupán szorosabban fekszenek benne a jelzők.

A kevesebb néha több! Ez a jelző arra lett fejlesztve, amire való, ezért nem is zavar össze bennünket a gombok sokasága! 3 gomb = 4 funkció. A középsó bekapcsoló gomb hosszan nyomva ki-be kapcsolja. Bekapcsolt állapotban rövid nyomással állítható a 6 hangerő fokozat beleértve a néma módot is. Itt meg kell jegyeznem, hogy én kimondottan szeretem a halk módokat és a MAX 1 esetében az első 2-3 szint biztosan nem fogja zavarni a közelünkben horgászókat. A T gomb nem meglepő módon, állítja a hangszíneket (6db) mélytől a magasig. Itt szintén fontos megemlíteni, hogy megkülönbözteti a húzó és ejtő kapásokat. Minden esetben ejtéskor mélyebb tónusban jelez nekünk. Ezen túlmenően a 6 darab led lámpa is fentről lefelé, vagy lentről felfelé futó fényjelzéssel mutatja, hogy milyen irányú a kapásunk. Ha a halunk megállna még 30 másodpercig világít, hogy láthassuk melyik botunkon vizsgálódjunk. A 3. gomb nem más, mint az érzékenység. A bűvös szám a hatos, tehát ez esetben is 6 fokozatban tudunk állítani. Technikai adatot nem találtam róla, de méréseim szerint a húzó kapás tekintetében nagyjából 1 és 5 cm közé esik, amit beállíthatunk. Azon túlmenően, hogy 2,5mm Jack csatlakozóval is el van látva minden egyes jelző, pompás helyre sikerült integrálni. Az alsó negyedrészen található, enyhén lefele mutatva ( az eső nem folyhat bele) és így nem lesz útban a rod-pod sem. A jelzők külleme igen megnyerő. Ez szubjektív, de nekem szimpatikusabbak azok a jelzők melyeknél nem külön adapterként kell beletekerni a snag bar-okat. Így nem türemkedik ki, hanem egységet alkot a jelzővel. Ez sokesetben bevált módszer és teljesen jól funkcionál. A MAX 1 jelzőknél sincs ez szerencsére másként. 

A magasított ’’bottartó villák” immáron egységet alkotnak a jelzővel, nem kell külön beletekerni.

A magasított ’’bottartó villák” immáron egységet alkotnak a jelzővel, nem kell külön beletekerni.

A két villa – amiről akár denevér fülre is asszociálhatunk – enyhén ’’V’’ alakban szűkül, tehát a botot könnyedén helyezhetjük bele, attól függetlenül, hogy régebbi ’’masszív botunk’’ van vagy új hullámos vékonyfalu pálcát használunk. Ugyanakkor mivel a teljes jelző gumírozott borítást kapott, a botokat is stabilabban tartja, nem csúsznak meg rajta olyan könnyen. 

A MAX 1 bottal könnyedén beletalálunk!

A MAX 1 bottal könnyedén beletalálunk! 

A szűkülő ’’V’’ forma és a gumírozott borítás is segítségünkre van a stabilitásban.

A szűkülő ’’V’’ forma és a gumírozott borítás is segítségünkre van a stabilitásban.

Mély nyílások a görgők előtt és mögött, hogy a zsinór szabadon futhasson.

Mély nyílások a görgők előtt és mögött, hogy a zsinór szabadon futhasson.

Ezen túlmenően az összeszerelésre sem lehet panasz, nem nyekereg. Ez köszönhető annak is, hogy nem csak összeragasztották, hanem hátulról 4 csavar fogja össze pluszban a szerkezetet. Ezen a hátsó fertályon kell az elemeket belehelyezni. A MAX 1 jelzők esetében 2db AAA elemre lesz szükség a működéséhez mihelyst kihasználtuk a csomagban kapott darabokat.

 A meghajtásról 2db AAA elem gondoskodik.

A meghajtásról 2db AAA elem gondoskodik.

Mint ahogy a teljes váz, az elemtartó fedele is gumírozott, jól összezár, ezért a jelzők mindegyike esőálló, tehát nyugodt szívvel rájuk lehet hagyni a melós részt, ha kint eleredne. Ugyanis tartozik a szettekhez egy vevő egység is, mely szintén gumírozott borítást kapott. Meghajtásáról 9V-os elem gondoskodik.

 A szett ’’+1” tagja, mellyel akár 150 méterre is eltávolodhatunk a botjainktól.

A szett ’’+1” tagja, mellyel akár 150 méterre is eltávolodhatunk a botjainktól.

Ez a csúszásmentesség kimondottan jól jön hiszen a vevő gyakrabban lesz a kezünk ügyében. Akár 150 méterre is eltávolodhatunk a botunktól, a kapás így is tudomásunkra fog jutni. Önálló talppal van ellátva ezért jól megáll az asztalon, padon, szerelékes táskán. 

A MAX 1 szettek vevő egysége önállóan megáll asztalon, széken, szerelékes táskán.

A MAX 1 szettek vevő egysége önállóan megáll asztalon, széken, szerelékes táskán. 

A jelzőkhöz hasonlóan itt is 3 gombot találunk. A ki-be kapcsoló egyértelmű, de további funkciója, ha lemaradunk a 30másodperces késleltetett kapásjelzés fényéről akkor ezt a középső gombot megnyomva megmutatja nekünk melyik botunkon volt utoljára kapás. Éjszaka annyira hasznos dolog, hogy volt már olyan jelzőm, ami ezt nem tudta és le kellett cserélnem. Pedig éberen alszom, tettre készen lábbeli irányba állítva, de mire odaértem bőven fél percen felül volt…aztán csak álltam, hogy akkor melyik bottal kell foglalkozni, frissíteni … Szóval ez tényleg hasznos funkció!  A V – hangerő gomb is pofon egyszerű: 6 fokozat- beleértve a néma funkciót is a jelzővel azonos fényjelzéssel mutatja nekünk a kapást. Az  M gombbal tudjuk a rezgő funkciót aktiválni-deaktiválni. Kellően erős motor van benne ahhoz, hogy asztalra téve akár éjszaka is felébresszen kapás esetén. De táncot nem jár, nyugodtak lehetünk, hogy nem mászik le a földre. Hangszín állítás nem lehetséges, és nem véletlenül. A kütyü, jelzőn ként felveszi és közvetíti azt a tónust, amit azon beállítottunk. Így nem csak 6 különböző fénnyel, hanem ugyanennyi eltérő hanggal tud riasztani minket. Igen 6, ugyanis a szettektől teljesen külön megvehető a PINK single változat, amit magában is használhatunk, vagy utólag könnyedén a szettekhez hangolhatunk.

A PINK single jelző, melyet önállóan vagy utólag a szettekhez hangolva is használhatunk!

A PINK single jelző, melyet önállóan vagy utólag a szettekhez hangolva is használhatunk!

A kezdő 2+1-es szetthez utólag akár még 4 PINK single jelző társítható, de ezzel a funkcióval könnyedén felszerelkezhetünk egy igazi nagy családi pecára, ahol a mi botjainkon túl, a família  többi tagjának is lehetősége nyílik arra, hogy a mi vevőnkre hagyatkozzon.

 A kezdő 2+1-es szintet akár 4 PINK single jelzővel is bővíthetjük!

A kezdő 2+1-es szintet akár 4 PINK single jelzővel is bővíthetjük!

Azért a rod-pod úgy menő, ha tele van szórva MAX 1 jelzővel.

Azért a rod-pod úgy menő, ha tele van szórva MAX 1 jelzővel!

Számomra ezzel a termékkel meglett a következő szezon favoritja, ami végig követi majd a túráimat. Úgy gondolom, hogy aki a szükséges és hasznos funkciókkal ellátott MAX 1 kapásjelzőknek ad bizalmat, megbízható társra lel és sok jó élménnyel fog tudni gazdagodni!

Heincz András

CARP EXPERT MAX1 ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT
33 990 Ft
CARP EXPERT MAX1 PINK ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ
7 990 Ft
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...