Megérkezett a Wizard Edge Spin
Megjelent: 2023. október 28. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Számtalan alkalommal futottam bele a már sok-sok fülnek ismerősen csengő kérdésbe: létezik-e jó pergető bot húszezer forint alatt? A választ, ami csak elsőre tűnhet egyszerűnek, biztosan sokan fújnák csípőből egyszerre, ha nem lennénk éppen túl a mögöttünk lévő időszak drasztikus áremelkedése okozta agyvérzésen. Nekem is volt belőle néhány higgyétek el, amikor sokkot kaptam a termékek árcímkéiről ordító számjegyektől. Viszont azt kell mondanom a fenti kérdésre, még így a drágulások után is, hogy igen, bizony van jó pergető bot, amiért nem kell húsz darab ezrest (sem) leszurkolnunk!

Nem kell tovább találgatnotok, Wizard Edge Spinnek hívják az Energofish kínálatának legújabb, legmodernebb, legdinamikusabb pergető botját. 

Hihetetlen volt, de elsőként az Edge Spin árcédulájára pillantva kerekedett ki úgy a szemem, mint Garfield macska hasa egy kiadós lasagna után. Ennyi pénzért ilyen tudású, ennyire részletesen kidolgozott pergető bot még nem volt a kezemben. Esztétikum, erő, kényelem. Ezek jutottak eszembe, amikor arra gondoltam, hogy mi lenne az a három szó, amivel jellemeznem kellene a Edge Spint.

Első halam az Edge-vel, bár nem sügeres pálca, annyi szent. Arra ott van a még mindig beszerezhető Perch Blade. Ahogy a leírásban is majd olvashatjátok az Edge egy határozott, nagyon gyors, nagyon feszes bot. 

Pillekönnyű, mégis könyörtelenül erős minőségi karbonszövet lett választva a bothoz. Kemény, rugalmas, de könnyű Sic gyűrűk kerültek az IM12-es blankra és egy olyan ízlésesen és precízen megtervezett nyélrész, ami véleményem szerint műalkotásnak is beillene.

Karbon berakással könnyített és díszített csavaros orsótartó a marokrész osztott nyélrészén. A kialakítás ergonómiai szempontból is fontos, tökéletesen simul a kezünkbe a bot. 

Szolid felirat hirdeti a Wizard Samurai méltó utódját.

A megjelenésen túl az új Edge általános paraméterei is eltérnek a megszokottól. Kezdjük rögtön a hosszúsággal: 215, 235 és 265 cm változatokból válogathatunk A három méret három különféle dobósúly tartományban érhető el, 12-36, 25-55, és 45-95 gramm, így az új botcsalád összesen 9 féle botot vonultat fel. A paletta tehát bőven tartogat lehetőséget és variációkat a választásra, a használatos csalik és célhalak figyelembevételének megfelelően.

Fő a precizitás! A tíz grammos műcsalimat tízes fonott zsinórral és a 215 cm-es, 12-36 grammos botommal pontosan a nádfal elé tudom dobni!

Az Edge tervezésekor fontos volt a súlycsökkentés! Ultrakönnyű, egytalpas gyűrűk gondoskodnak erről, no meg a bot gyors, feszes karakterének megőrzéséről.

A csavaros orsótartó fölött találjuk a gyönyörűen illesztett horogbeakasztó szemet.

Az Edge széria legkönnyebb tagja mindössze 121 gramm, míg a 265 centis 45-95 grammos nagyágyú is bőven a 200 grammos lélektani határ alatt van: a súlya pontosan 177 gramm!

Kedvenc elemem a boton az integrált nyélrész és a markolat. Órákig tudnám nézegetni, annyira finom és elegáns.

Majd Ti is meglátjátok, megtapasztaljátok a bot erejét és feszességét. Tízes fonott alá nem mennék, ezt tekintem a zsinórválasztásnál minimumnak az Edge esetében.

Wizardból a pergetéshez nélkülözhetetlen kapcsok is elérhetők, melyek a gyors és biztonságos csalicserét teszik lehetővé!

Az Edge Spin határozottan egy nagyhalas, nagy, vagy közepes, de nehéz csalikhoz gyártott pergetőbot. Sügérre, domolykóra nyilván nem őt kell választani, de a tíz gramm feletti csalikhoz, süllős gumizáshoz, vagy nagy wobblerekhez egyértelműen őt ajánlom.

Egy óvatlan süllőifjonc avatta fel a nemesebb rablók közül elsőnek az új pergetőbotot.

Kevésbé látogatott, nyugodt vizek háborítatlan rablóinak előszeretettel kínálom fel az egyik legjobban dobható és ingerlően mozgó ASP-t.

Nem hiába csukás szín a piros-fehér. Én is előszeretettel akasztom kapocsba, ha ilyen szép csukákat sejtek a környéken.

A bő kettesre saccolt pettyes bundásnak még bizony van hová felszedni a plusz kilókat. Remélem egy-két év múlva újra találkozunk!

Az Edge engem egyből megfogott, nagyon hiányzott egy ilyen jellegű bot a készletemből. Szeretem ahogy a kezembe simul, a kiegyensúlyozottságát, hogy a nagyobb csalikkal azt csinálok vele, amit akarok. Az erejét és a határozottságát pedig imádni fogjátok!

 

Forrás: Halmos Mihály

WIZARD NICE SNAP KAPOCS
550 Ft
WIZARD EDGE SPIN PERGETŐ BOT
16 990 Ft
WIZARD HOOK SNAP KAPOCS
550 Ft
WIZARD MXT8 BRAID SÖTÉTZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M
8 290 Ft
WIZARD EDGE ORSÓ
24 990 Ft
ET WIZARD ASP SPINNER
790 Ft
Süllők az ország két végéről
Megjelent: 2023. december 02. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

2023. év végén lehetőségem nyílt részt venni az ország egyik legnevesebb horgász paradicsomában megrendezett 4 napos pergető rendezvényen, ami nem volt más, mint az I. Wizard – St. Hubertus Kupa Kaposváron a Desedai vítározón. Igaz érmekről, kupákról és nyereményekről nem tudok beszámolni, hisz az erős mezőny, a 3 órás technikai probléma (mindkét elektromos motorunk leállt) és a számunkra nehéz terep miatt sereghajtóként zártunk a versenyen, mégis...

Wizard orsó egyensúly
Megjelent: 2023. december 02. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Leesett az első hó! Azaz havacska, hisz azért a hólapátot nem kellett hadrendbe állítanom. Mégis már megvan az az érzés, hogy igazi téli pecára indulok, hisz a fagyott kavicsok és a finom porhó roppanását hallom a lépteim alatt.  Ezt a napot egy számomra új bot tesztelésére szántam. Wizard Samurai Spin 240, 2-8 gramm IM9-es carbon A nyéltag 1, míg a második tag 10 Fuji mintára készült K gyűrűvel van ellátva. Ez a gyűrű...

Dunai gondolatok methoddal
Megjelent: 2023. november 25. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Egész éves dunai ténykedésemet meghatározta a szelektív horgászat. Minden általam űzött módszernél a nagyok megfogására helyeztem a hangsúlyt, bolós és feederes pecáim mindegyikénél a mennyiségre való törekvés csak másodlagos volt. Kezdődött ez azzal, hogy az etetőanyagot fokozatosan durvább szemcsésre cseréltem, jött több angolmorzsa és mikropellet a mag-mixekkel együtt, aztán októbertől a márnaszezon legjavára már ott tartottam, hogy a kosaraimba a...

Kisgyalánban jártunk
Megjelent: 2023. november 18. | Forrás: Koós Ferenc | Írások

A kedvenc vizeim közé tartoznak a tőzegbánya tavak. A haleltartó képességük átlagon felüli, kiváló életteret nyújtanak a vízivilág számára. 2019. tavasza óta én és Czimmermann Gábor (Csoszi)-val egy verseny csapatot alkotunk, a neve: Koós Catfish Team. Tőzeges környezet. Ebben a tőzeges környezetben sikeresebbek az ívások, gyorsabban növekszenek az ivadékok és rengeteg búvóhely biztosítja a magas megmaradási arányukat is. Az...

Wizard Edge és a fényváltás rablói
Megjelent: 2023. november 11. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Azt mondják, hogy a jó alváshoz három dolog kell: a hűvös, a csend és a sötét. Ezzel tökéletesen egyetértek, azonban nekem nyáridőtájt szükségem van egy negyedikre is. Ez pedig nem más, mint az, hogy az esti ragadozós portyáimon ne maradjak kapás nélkül. Az éjszakai pergetés bizony fárasztó tud lenni, de engem annyira felvillanyoz egy-egy süllős, harcsás akció, hogy utána hazatérve mosollyal az arcomon szédülök ágyba. Az augusztus forró napjait...

Finomszerelékes Ibite úszók
Megjelent: 2023. november 04. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Az iBite úszók fejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett. Idén megjelentek a finomszerelékes horgászathoz készült típusok. Ezzel a naplemente és az éjszakai órák bolognai, match és spiccbotos horgászathoz kaptunk tökéletes megoldást, de természetesen a hajnali derengésben vagy a nappali órákban sem fogunk csalódni ezekben az úszókban! Balról jobbra, Carrot, Allround, River. Az úszók három típusban, Carrot, Allround és River, széles...