River Predator, Red Shot, Pression – jigfejek kedvező árfekvésben!
Megjelent: 2023. január 22. | Forrás: Őze Dániel | Írások

River Predator, Red Shot, Pression – jigfejek kedvező árfekvésben!
4, 1, 2/0…? A jigfejek útvesztőjében nem nehéz elakadni, mikor azok méretezéséről van szó. Sőt, egy másik oldalról megközelítve a dolgot, látatlanul milyen és mekkora jig fejet válasszunk a plasztikcsalinkhoz? Jelen kérdések mentén jött létre ezen cikk, melyben bemutatásra kerülnek a legújabb Kamasaki jigek, azok méreteivel párhuzamosan, kiegészítve 1-2 plasztikos ajánlással.

A Kamasaki márka berkein belül, mondhatni minden termék kiváló ár-érték arányt képvisel, melyben a megfelelő anyagminőséggel rendelkező pergető nehezékek hiányt és űrt képeztek ez idáig.

Név szerint sorba tekintve az új jigekre: Pression, Red Shot és River Predator. 3 különböző típus, különböző szituációkhoz, amelyekkel le lehet fedni egy UL tavi pergetést és egy húzósabb Dunán való jiges pergetést is, méretszortimentüknek köszönhetően.



Első kézbevétel után a széria összes tagja meglepően, a vártnál jobb minőséget képvisel, melynek alapja a kellően erős horog. Tűhegyes minden egyes méret, plusz az egyedi ólomkiképzés mellett, egy minimális ólomszakáll is funkcióját bővíti minden darabnak, hogy a használt plasztik ne tudjon lecsúszni róluk.



A demonstrációt a perszonális kedvencemmel kezdem, mely a River Predator névvel büszkélkedhet. Neve által egyből lehet következtetni, hogy folyóvízen jól szuperál ez a típus, de a kisebb méretekkel, egy floating plasztikkal kombinálva, tökéletes fegyver a sügerek és csukák ellen állóvízi környezetben is. A halfej kiképzés miatt helyes pozícióban tud megállni az aljzaton és különösképp nagy jelentőséggel bír a plusz piros színű szem, mely egy további ingert ad a ragadozókkal szemben.

Készítettem egy segédtáblázatot a termékekhez, mely a hasznos horogszárak méretét tartalmazza (ólom végétől a horogszár végéig), magyarul azt a méretet, mely a plasztikok megfelelő tűzéséhez felhasználható, így akár kézbevétel nélkül is kiválasztható a tökéletes változat, mindenki saját gumicsalijához.

Természetesen pár saját preferencia is mérvadó lehet, így teszek néhány műcsali ajánlást, melyet akár a pergetéssel ismerkedők is elfogadhatnak, ez akár egy webshopos vásárláshoz is jó támpont lehet.
A River Predator és Red Shot fejekhez ajánlott plasztikok:
4-es horoghoz: 6 cm L&K Floating Shad
2-es horoghoz: Mann’s 4’-es 10,1 cm-es duplafarkú twister
1/0-ás horoghoz: 7 cm-es L&K Power Kick
2/0-ás horoghoz: 8 cm Mann’s Shad vagy 10,1 cm-es 4’-es méretű Mann’s twister


Az előbb is megemlített Red Shot hasonló a halfej formájú jighez, de ennek ovális formája van, mely egy különbözőbb mozgást ad a csalinknak, ez főleg lassan imbolygó, nagyobb farokkal rendelkező csalikkal való használatnál előnyös, mint a Power Kick. Az ovális ólomforma mellett, különösképp nagy jelentőséggel bír a plusz piros színű szemkiképzés, mely meghatványozhatja egy horgásznap sikerességét.

A méretek itt azonosak a River Predator dimenzióival.

A harmadik, a Kamasaki Pression típus egy közkedvelt gömb ólomformájú terméket rejt magában, mely naturális formája miatt, tökéletes álló és folyóvízi körülményekhez is. Méretszortimentje által a light és UL módszerektől, a gyorsabb folyású vizekig is tökéletes alternatívává teszik.

1 grammos 4-es változat is megtalálható a méretezésében, mely a legkisebb Shad típusú plasztikokhoz is potenciálissá avanzsálják.

Elrugaszkodva az UL pergetéstől, egy keményebb sodrású Dunához, Tiszához is jó alternatíva lehet a nagyobb tagok egyike, melyek jelenleg 28 grammos variánsokig bővítik a sort.
Ajánlott csalik a Pression változatokhoz:
4-es horoghoz: 4,5 cm Mann’s Shad
1-es és 2-es horoghoz: 6 cm-es Mann’s Shad
1/0-ás horoghoz: 8 cm-es L&K Floating Shad
2/0-ás mérethez: 8 cm-es Mann’s Shad
3/0-ás mérethez: 9,5 cm-es L&K Power Kick
Remélem pár hasznos méretet és tippet tudtam adni a szezonra, a megfelelő jig fejek kiválasztásához, akár kezdő vagy a már nagyobb tapasztalattal rendelkező pergető horgászok számára egyaránt. 


MANNS SHAD
950 Ft
MANNS TWISTER
950 Ft
L&K FLOATING SHAD
990 Ft
MANNS DUPLAFARKÚ TWISTER
950 Ft
L&K POWER KICK
990 Ft
KAMASAKI RIVER PREDATOR JIG FEJ
570 Ft
KAMASAKI RED SHOT JIG FEJ
570 Ft
KAMASAKI PRESSION JIG FEJ
570 Ft
Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...

Nőtincsi verseny
Megjelent: 2024. március 20. | Forrás: Nieto Ramon | Írások

A csapat idén is részt vesz a Nőtincsen megrendezésre kerülő harcsafogó versenyen. Ebben a cikkben bemutatom a 2023-as versenyünket és tapasztalatainkat. Kezdő harcsásoknak pedig egy kis iránymutatást és felkészülési javaslatokat egy harcsás versenyre. A tóról néhány érdekesség: Nógrád megyében található ez a gyöngyszem. Ezt a körülbelül ötven hektáros tavat a Lókos-patak felduzzasztásával hozták létre 2000-ben. Alapvetően a tó árvízvédelmi...

Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024. március 16. | Forrás: Csala Viktor | Írások

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy kijussak a vízpartra és horogra csaljam a holtág pontyait. Szeretem a tél végi és tavasz eleji horgászatokat, sokat lehet taktikázni, talán ilyenkor tud a legtöbbet fejlődni az ember....

Kényelemhez elengedhetetlen
Megjelent: 2024. március 09. | Forrás: Csala Viktor | Írások

     Sokunknak megvan az az emlék, amikor csak felpattantunk a biciklire és irányba vettünk egy számunkra kedves kis vízterületet egy maroknyi horgász felszereléssel, amit bele raktunk egy vödörbe. Sok mindenre volt jó az a kis tároló alkalmatosság. Etető anyagot kevertünk benne és valljuk be elfért benne minden és amikor rá került a tető az volt a mi kis székünk is. A kényelemtől messze állt, de megtette egy kis időre ám, de kellemes volt róla felállni is...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel | Írások

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Eső és napsütés = Szivárványos napok
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Március közepét írva örömmel vettem fel a telefont, amikor a Zabos Géza Horgász Egyesület Halászati és Horgászati Ellenőrének, Márton Károlynak a nevét írta ki csörgéskor a készülék, hisz bíztam benne: megérkeztek a pisztrángok. Minden évben egyszer-kétszer a téli és a tavaszi hónapokban pisztráng telepítést hajt végre a Zabos Géza HE a Nagycsécsi tóba. Ezen agresszíven táplálkozó és többféle módszerrel is jól fogható ragadozókról...