Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel | Írások

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek megfelelő alapanyagok felhasználásával többféle, eltérő tulajdonságú zsinórt tudnak kínálni. Legfontosabb minőségi kritériumuk a stabil és megfelelő erő + szilárdság, de minden zsinórt különböző jellemzőkre alakítottak ki, többek között: átmérő, nyúlás, hajlékonyság és kopás mentén.

Csak a Seaguar készíti saját maga a fluorkarbon gyantákat, és irányítja a gyártási folyamatot az elejétől a végéig. Mint minden terméknél, a minőség családonként értendő. Ezen zsinórok alapelemei a modern pergetésnek, de a széles választék miatt a pontyhorgászok és akár a finomszerelékes horgászok is hasznosítani tudják a széles sprektumú kínálat elemeit, így nagy örömünkre, az Energofish szortimentébe bekerült egy új Japán márka, a Seaguar!

A 100% fluorokarbon törésmutatója a vízben teljesen állandó, a minimális külső árnyalat a termékekben nem befolyásolja a zsinór láthatatlanságát. Ezek a Seaguar fluoro termékek a vízben teljesen láthatatlanok a halak számára, ezért javasolt a használatuk főként, a megannyi additív tulajdonságuk mellett.

A széria első tagja a Seaguar150! Ez a nagy kiszerelésű Fluorocarbon egy egyedülálló modell, amelyet a tengeri használaton túl, az igazán köves, akadós, extra igénybevételű terepre terveztek. Az egyedi, innovatív anyag használata teljes láthatatlanságot biztosít a vízben, aminek köszönhetően a kapások száma, különösen a passzív ragadozóké, jelentősen megnő. A fluor kiváló kopásállósággal rendelkezik, lehetővé téve a pergető számára, hogy nehéz körülmények között is horgászhasson – akadók, sziklák, kövek, növényzet között, akár kagylópadokon.  Ez a típus minimálisan merevebb, keményebb tulajdonságokkal rendelkezik, így akár tökéletes dropshot és egyéb előkékhez, plusz akár békéshalas módszerekhez is, a pergetésen túl.



Ami adott minden Seaguar Fluoro terméken, az a spulnin lévő védőtekercs. Ez a kisebb és nagyobb mennyiséget tartalmazó spulnikon is adott, mely meggátolja, hogy lepörögjön használat közben a zsinórunk. Hasznos kiegészítő!

Seaguar JR Fluorocarbon - Ez a típus egy lágyabb kivitel, pergető horgászoknak kifejezetten ajánlott típus, de akár horogelőke is köthető belőle, pontyozás során. Akik a lágyabb fluorokat kedvelik, Ők biztosan megtalálják ebben a kivitelben a számításaikat. Széles méretsora miatt, az UL pergetéshez is kiváló, főleg kősüllő horgászatánál kiemelten hasznos darab!

A következő tag a Fluoro Shock Leader! Sokoldalú és alacsony költségű, de megbízható, 100%-ban fluorocarbon anyagból készült shock leader, többféle méretben és hosszúságban, hogy megtalálja a megfelelő méretet a horgászélmény fokozásához.

Jellemzők:
- 100% Fluorocarbon Shock Leader zsinór > Itt kiemelendő, hogy a köztudatban a Shock Leader elnevezést a dobóelőkékre szokták használni, ami teljesen megállja a helyét, így ezen termék vastagabb változatai is tökéletesek e célra, a pergető műcsalik előtti részre való bekötés és használat mellett.
- Vékony spulni, amely nem terjedelmes és kényelmesen hordozható.
- Szorító pánt mellékelve van ezen a szérián is, a tekercsről való zökkenőmentes kihúzáshoz. 
- Japánban készült.

Ez a típus minimálisan merevebb tulajdonságokkal rendelkezik, így akár tökéletes dropshot és egyéb előkékhez, plusz akár békéshalas módszerekhez is, a pergetésen túl.



És jöjjön a Prémium! A Seaguar Premium Max egy szuperprémium fluorkarbon zsinór, amely a Seaguar zsinórok közül a legjobb kopásállósági képességgel és rugalmassággal rendelkezik. A zsinór két lágy polimert alkalmaz, hogy rugalmas és szívós legyen.

A Premium Max a Seaguar prémium legpuhább FC anyaga. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a csomótűrés és a kopásállóság terén is, és kivitele miatt ez a legkönyebben köthető változat! Ez a típus egy lágyabb kivitel, pergető horgászoknak kifejezetten ajánlott típus, de akár horogelőke is köthető belőle, pontyozás során vagy dobóelőtétnek is használható.

A vastagabb PE4 feletti tagokat is kifejezetten jó kötni a fonott zsinórhoz ezen szériából, ellentétben a kedvezőtlenebb minőségű, merev anyagokkal. Tulajdonságai miatt az egyik legjobb pergető FC véleményem szerint.

Mivel Japán márka, így a Fluorók mellett a fonott zsinór piacon is jelen van a Seaguar, nem is akármilyen PE zsinórokkal!

Seaguar R18 Seabass Stealth Gray PE X8 és Seaguar R18 Seabass Flash Green PE X8! Csúcsminőségű PE fonott, prémium japán kivitelben.

A Seaguar R18 Seabass PE X8 egy sokoldalú, csúcskategóriás 8 szálas japán fonott zsinór. Alkalmas édes és sós vízhez is egyaránt. A fonat harmonikus, sima és teljesen kör keresztmetszetű, ami a legfejlettebb technikáknak köszönhető. A szupervékony, sima és nagyon megbízható japán Seaguar fonott zsinór nemzetközi hírnevet szerzett dobási tulajdonságainak köszönhetően!

A zsinór rendkívül alacsony memóriával rendelkezik, nagyon finom kivitelben, PE 0,6-tól elérhető, mely ultralight használathoz kifejezetten alkalmas!

A Flash Green zöld szín minden helyzetben és körülménynél jól látható.

A Stealth Gray pedig a vízben alig látszik, az acélszürke szín miatt, ami jelentősen javítja a zsinór álcázottságát.



Egy különleges fonott zsinórt is behoztunk a szortimentbe a márkától, mely a Seaguar X8 PE3 Multi fonott zsinór 200m!



Vízálló réteggel bevont, strapabíró, 200 m hosszú, vastag, nyolcszálas fonott horgászzsinór. Többszínű, hogy könnyebben követhető legyen a csali távolsága. Maximális szakítószilárdság: 21,8 kg.

Ezt a horgászzsinórt a Deeper is ajánlja, a szonárok biztonságos használatához!

✓ A Seaguar Grandmax PE X8 többszínű, hogy könnyebben nyomon követhesse a csali távolságát. A színe 10 méterenként változik.

✓ A nyolc szál miatt a zsinór keresztmetszete tökéletesen kerek, a felszíne pedig sima, hogy távolabbra dobhassunk vele, és kevésbé súrlódjon a gyűrűkön. A zsinór nagyon érzékeny, így azonnal érezhető rajta, ha a hal rákap a csalira.

✓ Ideális a Deeper szonár bedobásához. A zsinór nehezen szakad el, így nem kell féltenie a szonárját. Kiváló választás multis vagy normál pergetéshez, gumicsalis vagy wobbleres horgászathoz, édes- és sósvízi horgászathoz egyaránt.

A mai modern horgászatban rendkívül figyelni kell a felszerelés minden elemére, mivel a vizeink sokszor rendkívüli nyomásnak vannak kitéve, akár 1-1 versenyszituáció alkalmával. A szerelék utolsó 1 méteres szakaszára mindig kiemelt figyelmet kell szentelni, mivel a sokat látott, óvatosabban táplálkozó halak megfogása nehezebb. Akár pergető vagy békéshalas módszert alkalmaztok, ajánlom figyelmetekbe a Seaguar márka termékeit, ha prémium minőségű Fluorokarbont szeretnétek használni horgászataitok során, a világ első számú Fluro gyártójától.

Fluorocarbon SEAGUAR - A minőség bizonyított - Japánban készült termékek!

SEAGUAR JR FLUOROCARBON ZSINÓR
2 990 Ft
SEAGUAR 150M FLUOROCARBON ZSINÓR
5 990 Ft
SEAGUAR R18 KANZEN SEABASS FLASH GREEN FONOTT ZSINÓR 150M
7 990 Ft
SEAGUAR R18 KANZEN SEABASS STEALTH GRAY FONOTT ZSINÓR 150M
7 990 Ft
SEAGUAR X8 200M PE3 MULTI FONOTT ZSINÓR
9 990 Ft
SEAGUAR PREMIUMMAX SHOCK LEADER FLUOROCARBON ZSINÓR
3 990 Ft
SEAGUAR FLUORO SHOCK LEADER FLUOROCARBON ZSINÓR
1 990 Ft
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...