II. Aranyhorog horgászverseny
Megjelent: 2010. május 12. | Forrás: EnergoTeam | Írások


Véget ért a II. Aranyhorog Horgászverseny, amely úgy érezzük, ismét sikeres volt. Reméljük minden versenyző és látogató rendkívül jól érezte magát és nagyon szép élményekkel gazdagodva tért haza. A zsákmány idén is bőségesnek mondható, hisz a 26 csapatban összeállt közel 60 versenyző a verseny ideje alatt összesen 115 kg halat csalt horogra. Ez csapatonként 4,43 kg átlagot jelent.


A legnagyobb verseny idő alatt kifogott hal 10,4 kg–os ponty volt, a legkisebb, szákba tett, horoggal fogott hal 0,08 kg. Idén is, mint tavaly a verseny lefújása után legalább még egyszer annyi halat sikerült fogniuk a versenyen kívül tovább horgászó fiataloknak, mint a verseny ideje alatt. Nagyon szép 5-6-7kg-os pontyokat csodálhattak meg az ebédre összegyűlt versenyzők, látogatók. Az első ízben megrendezett, a Pedagógusok


Szakszervezete által támogatott „Fém-Fa Tál" bográcsos főzőversenyen elkészült, több mint 30 kg húsból készült két sertés és egy bogrács csirkepörköltet, zsűrizés után, az éhes versenyzők, látogatók és szurkolók percek alatt eltüntették. Amíg a versenyzők ettek, a szervezők számoltak és kialakult a verseny végeredmény.


A díjazások idén is rendkívül bőségesek és nívósak voltak. A csodálatos érmeken, kupákon kívül, sikerült idén közel 100.000 Ft összértékű tárgynyereményt is kiosztani a győztesek és a nevezett versenyzők között. Nagyrészt ezt két szponzorunk felajánlásainak köszönhettük, az Eurofish Horgászboltnak és az Energofish Kft.-nek, akik láttak fantáziát rendezvényünkben, és ilyesformán fontosnak tartották támogatni a verseny eszméjét, szellemiségét, tanulóink környezet tudatos nevelését és a természetbarát, sporthorgász utánpótlás nevelés elősegítését.


Az első helyezett csapat kupát, érmet, oklevelet, egy az Energofish, és egy az Eurofish által felajánlott horgászcikk csomagot kapott mintegy 10.000-10.000Ft értékben .


A második helyezett csapat kupát, érmet, oklevelet, egy az Energofish és egy az Eurofish által felajánlott horgászcikk csomagot kapott, mintegy 8.000-8.000Ft értékben . Mivel a második helyezett csapatban részint az iskola tanárai voltak (három főből két tanár, egy tanuló), tárgynyereményeiket rendkívül sportszerűen felajánlották a későbbi nyereménysorsolásra.


A harmadik helyezett csapat kupát, érmet, oklevelet, és egy az Energofish, és egy az Eurofish által felajánlott horgászcikk csomagot kapott, mintegy 6.000-6.000Ft értékben . A negyedik helyezet csapat oklevelet és az Eurofish által felajánlott horgászcikk csomagot kapta 5.000 Ft értékben.
Külön díjazásban részesült a legnagyobb hal horogra csalója, aki kupát, és az Eurofish által felajánlott horgászcikk csomagot kapta 5.000Ft értékben.


Külön díjazásban részesült a legkisebb hal horogra csalója is, aki az Örspusztai Horgászcentrum által felajánlott horgászcikk csomagot kapta 4.000Ft értékben.


A horgászversenyhez idén kapcsolódó „Fém-Fa Tál" bográcsos főzőverseny győztese, dísz-tálat és érmet vehetett át, valamint minden szakács oklevelet kapott.


A horgászverseny díjkiosztója után a versenyre nevezett tanulók között, az Energofish és az Eurofish által felajánlott 20 horgászcikk csomagot, közel 50.000Ft összértékben, valamint a DDSE által felajánlott Dunaferres pólókat sorsoltak ki a szervezők.


A programot 17:30-kor a buszindulás zárta.
Szeretnénk megköszönni mindazok támogatását, akik lehetővé tették, hogy ez a nap felejthetetlen élmény legyen tanulóink és minden résztvevő számára.


Kiemelten szeretnénk megköszönni:
A Eurofish Horgászbolt támogatást, akik több mint nagylelkű felajánlásaikkal (összértékben több mint 50.000Ft értékű horgászcikkel) járultak hozzá, hogy a résztvevő gyerekek jelentős része ajándékkal megrakva térjen haza. Köszönjük Szűcs Balázs tulajdonosnak, aki a Eurofish képviseletében megjelent rendezvényünkön és felajánlásaikat személyesen adta át a nyerteseknek.


Nagyon köszönjük az Energofish Kft felajánlásait, akik rendkívüli kedvezményekkel járultak hozzá, hogy több mint 35.000Ft értékű horgászcikkel bővítsük a tárgynyeremények színes palettáját.


Köszönjük az Örspusztai Horgászcentrum dolgozóinak és tulajdonosainak, hogy lehetővé tették, hogy idén is kellemes és csodálatos környezetben, halakban gazdag vízen rendezhessük meg versenyünket. Köszönjük Szegedi Zsolt és Rehák Sándor közreműködését, amelyet a halak mérlegelésénél és dokumentálásánál nyújtottak.


Szeretnénk köszönetet mondani a Pedagógusok Szakszervezetének Dunaújvárosi Tagozatának, akik lehetővé tették, az első „Fém-Fa Tál" bográcsos főzőverseny létre jöttét, biztosították az alapanyagok beszerzéshez szükséges anyagi forrásokat, így jól lakatva a verseny hevében megéhezett versenyzőket, látogatókat.
Természetesen köszönet illeti a Dunaújvárosi Diák Sport Egyesületet, a kupák és érmek finanszírozásáért, valamint a sorsolásra felajánlott ajándék pólókért.


Külön köszönet a Dunaferr Szakközép –és Szakiskolának a versenyzők utazási költségeinek finanszírozásáért.
Szeretnénk megköszönni a Dunaferr Szakközép –és Szakiskola mindazon dolgozóinak, akik idejüket, erejüket nem kímélve teljes mellszélességgel álltak rendezvényünk mellé, illetve látogatóként, versenyzőként megjelentek a versenyen.


A szervezők kiemelten szeretnék megköszönni Holdampf Sándorné igazgatónőnek, Bertalanné Éva Katalinnak, Bodó Kornéliának, Éberhardtné Tóth Mónikának, Nagy Attilának, Bognár Ferencnek, Tengg Péternek, Búzási Jánosnak és Kósa Mihálynak, hogy munkájukkal segítették, támogatták a rendezvény létrejöttét és problémamentes lebonyolítását.


Legelső sorban azonban, szeretnénk megköszönni minden versenyzőnek a sportszerű és rendkívül izgalmas versenyt!


Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a rendezvény idén is rendbontás nélkül zajlott le.
Tanulóink, sportemberhez, horgászhoz méltóan viselkedtek a tóparton.
Reméljük jövőre is találkozunk és talán az ideinél is több hallal és nagyobb élményekkel térhettek, térhetünk haza.

Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...