IV. Erdélyi Horgász - Energo Team Kupa
Megjelent: 2010. október 08. | Forrás: Nagy Levente | Írások


Ami késik, nem múlik címszó alatt került megrendezésre október első vasárnapján a már hagyománnyá vált IV. Erdélyi Horgász - Energo Team Kupa, melyhez a korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendőben is az Energofish Kft. adta nevét és hozzá az értékes díjak nagy részét.

A késői időpont és a hideg idő ellenére örvendetes, hogy ezúttal is Erdély több településéről is érkeztek horgászok… Jelen voltak így: Székelyudvarhelyről, Erdőszentgyörgyről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Tusnádfördőről és Sepsiszentgyörgyről.


A helyszín…



Lassan gyűlnek
a horgászok…

A legtöbben már a sorsolás
előtt bekeverték az etetőanyagot.


A tavalyi győztes
Borbát László…

A résztvevő horgászok értékes horgászfelszerelésekért küzdhettek meg,
melyeket az ENERGOFISH KFT. biztosított.


A versenynek egy Gyergyószentmiklóstól 17 kilométerre található kis horgásztó adott otthont (Gyergyóremetén), hol a 21 felnőtt versenyző 2 szektorban, míg a 2 gyerek és 1 női résztvevő külön szektorban horgászott.
A hideg időjárásra tekintettel, a verseny időtartama a korábbi évektől eltérően, most csupán 2 x 2,5 óra volt, a két félidő között egy órás szünettel.

A verseny első órájában már kiderült, hogy azok választottak jó taktikát, akik a pontyra horgásztak kevés etetőanyagot, de annál több élő csontit és kukoricát használva.


Az A. szektorban elsőként Újvári Krisztiánnak sikerült pontyot akasztania…

…melyet türelmes fárasztással
sikerült hálóba terelni.


Íme…

Néhány percre rá
Kocsis Dorin (Bömbi) következett.


Ez a hal az első fordulóban 1,5 pontot
jelentett, hisz holtverseny alakult ki…

…2425 gramm…


Az első félidőben holtverseny alakult ki az A. szektorban, ahol Újvári Krisztián és Kocsis Dorin grammra pontosan egyformán teljesített (2425 grammal).
A második, azaz a B szektort magabiztosan Rokaly Csaba nyerte 4200 gramm összfogással.


Rokaly Csaba éppen
egy szép ponttyal küzd…

…mely hozzásegítette, hogy az első félidőben megnyerje a B szektort.


Ehhez persze szükség volt még egy halra.

Itt éppen ketten fárasztanak…


A horgot, azt kérem vissza…

Értékes pontokat jelentő hal!


A második félidő már sokkal eseménydúsabban telt, hisz a lassan melegedő idő meghozta kissé a halak kapókedvét, így több kettő és három kiló közötti ponty is szákba került, köztük egy 3140 grammos tükörponty, mely Angi Mihálynak a legnagyobb halért járó díjat jelentette.

A félidő közepére már sejteni lehetett a IV. Erdélyi Horgász - Energo Team Kupa győztesének kilétét, hisz Kocsis Dorin az első félidőben való jó teljesítményéhez hasonlóan, ebben a félidőben is 7 pontynak merített alá, melyek összsúlya a mérlegelésnél kiderült, 8080 gramm. Ez az eredmény nem csak a szektor győzelmet biztosította be neki, de a verseny megnyerése sem volt már kérdéses.


Libiczey Zoltán mindkét
fordulóban szektor 2-est horgászott.


Egy fotó erejéig…

Vége a versenynek…


…eljött az igazság pillanata.

Mire lesz ez elég?


Egy kis csónakázás
is belefért a végére.

A legtöbb halat a mindössze
10 éves Zöld Norbert fogta.


A második, harmadik, negyedik… helyekért egészen az utolsó percekig kiélezett küzdelem folyt, de az összesítésnél kiderült, hogy a második helyen a mindkét félidőben egyaránt jól teljesítő Libiczey Zoltán végzett, 4 ponttal és 7950 gramm összfogással.
A harmadik helyen a Gyergyószentmiklósi Rokaly Csaba végzett 6 ponttal, 5550 gramm összsúllyal.
A negyedik helynek Újvári Krisztián örvendhetett (6, 5 pont, 2625 gramm), míg a tavalyi évhez hasonlóan az ötödik helyen ezúttal is Simon Levente végzett (7 pont, 3850 gramm).


Ezekért a díjakért
érdemes volt
“harcba” szállni.

A verseny legnagyobb hala egy 3140 grammos tükörponty volt.


Egy kis figyelmet…
eredményhirdetés következik!

Legnagyobb hal: Angi Mihály - Gyergyószentmiklós.


Gyerek kategória
második helyezett:
Gábor Lóránd –
Sepsiszentgyörgy – 230 gramm.

Gyerek kategória első helyezett: Zöld Róbert – Gyergyószentmiklós – 12450 gramm .


A női kategória győztese Benedek Erzsébet volt, kit külön dicséret érdemel a kitartó horgászatért.
Ugyancsak külön dicséretet érdemel a két gyerek versenyző is, különösen Zöld Róbert, ki a verseny legtöbb halát fogva (12450 gramm) nyerte meg a gyerek kategória győztesének járó díjakat. A gyerek kategória második helyezette Gábor Lóránd lett 230 gramm összfogással.


Felnőtt kategória V. helyezett: Simon Levente – Sepsiszentgyörgy – 7 pont – 3850 gramm..

Felnőtt kategória IV. helyezett: Újvári Krisztián – Csíkszereda – 6, 5 pont – 2625 gramm..


Felnőtt kategória III. helyezett:
Rokaly Csaba – Gyergyószentmiklós –
6 pont – 5550 gramm..

Felnőtt kategória II. helyezett: Libiczey Zoltán – Gyergyószentmiklós – 4 pont – 7950 gramm..


Felnőtt kategória I. helyezett: Kocsis Dorin – Erdőszentgyörgy – 2, 5 pont – 10505gramm..

Női kategória
I. helyezett:
Benedek Erzsébet –
Tusnádfürdő


Résztvevő horgászok…


Végezetül, de nem utolsó sorban, én mint a verseny szervezője köszönetet szeretnék mondani a résztvevő horgászoknak és az ők nevükben az ENERGOFISH KFT.-nek, különösen Pál Istvánnak, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, idén is értékes nyereményekkel hozzájárult a verseny díjazásához.

Jövőre találkozunk!


Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...