Megérkezett a Wizard UL plasztik széria!
Megjelent: 2022. július 07. | Forrás: Őze Dániel | Írások

A pergető botok és orsók mellett, érdemes a legújabb Wizard plasztikokat is szemügyre venni a szezonra, melyek mindegyike a Light és Ultralight pergetés igényeit szolgálják. Nimfák, V farkú Dropshot csalik, lárvaimitációk és minnow formájú csalik is érkeztek.

Az L&K Light Guide UL bot megjelenésével azonosan a Wizard rablóhalas szortimentben megjelent 8 plasztik család, melyek mindegyike a finom pergetésre lett specializálva. Ezen cikkben egy kis kedvcsinálóként bemutatásra kerülnek ezek az új, igazán fogós műcsalik.

A Wizard Harpex Twist egy 4 cm-es mini UL twister, figyelemfelkeltő farokmozgással, amivel szinte az összes ragadozó horogvégre csalható. Kősüllőre és sügérre is tökéletes választás.

A Wizard Froggy egy részletgazdag plasztik béka-imitáció, mely a csuka, sügér és feketesügér horgászathoz is jó opciót kínál, de egyediségével az aljzaton lévő a süllők figyelmét is felkeltheti.

Kialakítása révén a lába könnyen életre kelthető fel-le mozgatással, így hínáros területek mellett érdekes csali lehet a tarsolyban. Sima jigen felkínálva, vagy Dropshotos módszerrel adott rétegben táncoltatva is alkalmazható variáns a szériában.

A Wizard Blink Eye egy kellően részletgazdag kishalimitáció, mellyel szinte az összes ragadozó horogvégre csalható. Extra háromszögletű formájának köszönhetően biztos pozícióban érkezik az aljzatra, ha az alsó vízrétegben lévő süllőket kergetjük vele, de ha a fentebbi részekben rejlő csukákra pályázunk, akkor abban a rendkívül jól verető farok és szemkialakítás fog támogatni.

A Wizard Twist Shock egy rendkívül részletgazdag -kishal-ivadék imitáció, mellyel az összes ragadozó horogvégre csalható. Élethű forma, részletgazdag vonalak, extra szem és egy kiválóan mozgó farok biztosítja a rendkívüli fogósságát. Ez a változat már jigre van építve, így csupán a pergető kapocsba kell tűzni és indulhat is a horgászat.

A Wizard Nymph egy részletgazdag kreatúra, mellyel szinte az összes halfaj horogvégre csalható. A ragadozókon kívül, akár márna és egyéb békéshalak is foghatóak a csalival. - melyek nimfákkal és apró rákokkal táplálkoznak.

A Wizard Larva egy részletgazdag lárvaimitáció, mellyel szinte az összes halfaj horogvégre csalható. A ragadozókon kívül, akár márna és egyéb békéshalak is foghatóak a csalival. Sima jigen felkínálva, vagy Dropshotos módszerrel adott rétegben táncoltatva is alkalmazható variáns a szériában.


A Wizard Minnow-X egy rendkívül részletgazdag ivadék imitáció, kiváló szemkiképzéssel és élethű mintával, emellett, ami fogósságát fokozza, az a V kialakítású farok. A csalival szinte az összes ragadozó horogvégre csalható. Kősüllőre, sügérre is tökéletes választás. 


Sima jigen felkínálva, vagy Dropshotos módszerrel adott rétegben táncoltatva is alkalmazható variáns a szériában.



A Wizard Paddle Minnow egy részletgazdag ivadék imitáció, mellyel szinte az összes ragadozó horogvégre csalható. Sima jigen felkínálva, vagy Dropshotos módszerrel adott rétegben táncoltatva is alkalmazható variáns a szériában. Az UL Pro jigek használata javasolt a plasztikhoz.

Legutóbbi csali lett ez idáig a kedvencem, a fenti zöld alapon fekete flitteres-pöttyös változatban, mely kősüllőre igazi favorit lett.

Forrás: Őze Dániel

WIZARD FROGGY 10DB/CSOMAG
1 050 Ft
WIZARD MINNOW-X 2DB/CSOMAG
1 050 Ft
WIZARD BLINK EYE 3DB/CSOMAG
1 050 Ft
WIZARD PADDLE MINNOW 10DB/CSOMAG
1 050 Ft
WIZARD LARVA 6DB/CSOMAG
1 050 Ft
WIZARD HARPEX TWIST 8DB/CSOMAG
950 Ft
WIZARD NYMPH 10DB/CSOMAG
950 Ft
WIZARD TWIST SHOCK
1 050 Ft
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...