Új bottartó fejek az EnergoTeamtől!
Megjelent: 2015. október 02. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A matchbotos és a feederbotos horgászat eszközigénye meglehetősen speciális ágazat. E technikák feltételeihez még inkább igazodó, a változatos körülményekhez való alkalmazkodást elősegítő, a módszerek sajátosságaihoz még jobban passzoló bottartó fejek mostantól egy helyen megtalálhatók, ugyanis az EnergoTeam újonnan kifejlesztett bottartói elkészültek.


Változatos formában készülő, minden igényt és körülményt
kielégítő match és feeder bottartó fejek

Soha nem látott új, speciális fazonban gyártott típusok

A változtatást, a meglévő bottartó fejek átszabását a vezérelv indokolta, hogy minden körülményre felkészülhessünk. Ezekkel a bottartókkal nemcsak a hobbihorgászok járnak jól, mindenképpen számolni kell velük a versenyhorgászoknak is. Az első látásra szokatlan és különlegesnek ható formákban nem kell semmi luxust keresni. A tervezésnek köszönhetően, a különféle hajlításokkal és élekkel elértük azt, hogy például a match, vagy feederbotok a legnagyobb széllökésekben is a helyükön fognak maradni.


Bottartóinkkal igényes, rendezett környezetet tudunk magunk köré varázsolni.
S ami még ennél is fontosabb, féltett pálcáink nem a földön fognak heverni

A gyártás során a könnyű EVA anyag és a jól megmunkálható, kellőképpen edzett alumínium volt a segítségünkre. A fém adta a masszív vázat a bottartóinkhoz, a puha EVA pedig lehetővé tette azt a kialakítást, melyet a biztonság és a praktikum jegyében szántunk neki, avagy a botok elhelyezésének legoptimálisabb helyzetének megvalósítását!


A legmobilabb, legsokoldalúbb bottartót Tomának hívják. Stabil, tökéletesen interaktív,
és vidáman szól, ha kapás van. Sajnos a sorozatgyártása még
nem indult meg, de dolgozunk rajta…

Az új bottartók természetesen szabványmenettel vannak ellátva, így garantáltan kompatibilisek a kereskedelemben kapható bottartó villákkal, vagy topsettartókkal!


Erős csavarkötéssel rögzíthetők a bottartó fejek a villákkal. Ennél
egyszerűbb, és stabilabb rögzítési mód nem létezik

A hátsó topsettartó egy időben hat tag befogadására képes. Masszív, de könnyű alumínium váz gondoskodik a nagy stabilitásról. A rögzítési módja hagyományosan történik, csavarmenettel.

Hátsó határoló lemeze miatt ütközésig tolhatjuk benne botjainkat. Az Eva anyag széles, bottal érintkező felülete kiváló tapadási képességgel rendelkezik, így egy lakkozott karbonbot, vagy egy parafa borítás is biztonságosan foglal benne helyet. Precíz kialakítása miatt nem mozdulnak a helyükről a tagok még nagy szélmozgások ellenére sem.


A hátsó topsettartó nemcsak a hobbihorgászok, de a versenyzők igényeit is kielégíti

A Classic névre hallgató bottartó fej tökéletesen alkalmazható a hátsó topsettartóhoz párosítva. A bottartó így tehát az első támaszték szerepét fogja kapni. A kellő (a használt botok hosszának figyelembe vételével) távolságban elhelyezett bottartóinkon pihenő botok minden esetben a kezünk ügyében fognak pihenni, gyakorlatilag a sérülésveszély kizárásával.


Hatalmas minőségi változtatás, ha a botjainkat nem hagyjuk a talajon heverni,
hanem biztonságosan állványra helyezzük őket. Nemcsak a csúnya karcokat
okozó szennyeződéstől óvjuk ezzel a botokat, a komoly,
végzetes baleseteket is elkerülhetjük (pl. rálépnénk)

Rend a lelke mindennek, összpontosíthatunk a horgászatra!

Mély kialakítást kapott a Classic bottartó fej is.
Jól látni, hogy öleli át a teljes keresztmetszetében a horgászbotot!

Az új feeder-match rest névre keresztelt változat egy rövidebb, 12 - , és egy hosszabb 17 osztásból álló bottartó fejet takar. Főképp állóvízen, nyugodt időjárási körülmények esetén teszi lehetővé a gyors ütemű horgászatot. Amikor időre megy a „játék”, a matchbotok csak kevés időt töltenek a bottartón (pl. etetőanyag csúzlizás idejére), jól jön egy nagyméretű, de könnyű bottartó fej. Egy ilyen jellegű pörgős pecánál szinte úgy dobjuk le a botot a tartóra, jó, ha nem kell keresgélni annak pontos helyét.


A kétféle méretben gyártott feeder-match bottartó fejek

A sűrű, alacsony peremmel ellátott osztásoknak köszönhetően
nem kell figyelni, keresni a bot pontos helyét

Jól látható, hogy az osztások magassága körülbelül a bot átmérőjével megegyezők

Egy megdöntött állásnál sem ér hozzá a fém kerethez a blank!

Kiváltképpen folyóvízi feeder horgászatra lettek kifejlesztve az Extreme River Feeder nevet viselő bottartó fejek. Ha jól megnézzük, azonnal szembetűnik a különbség a többi, hagyományos kialakítású bottartóval szemben.

A komoly dőlésszögű „hullámok” hivatottak betölteni azt a funkciót, mely megakadályozza a bot leesését erős sodrás, és nagy szél esetén, még akkor is, ha a megtámasztott botunk meredek, közel függőleges helyzetben van!


A speciális kialakítás teszi igazán egyedivé, igazi folyóvízi bottartóvá
az Extreme River Feeder-t!

Minden egyes bottartó fej könnyű, de rendkívül masszív
alumínium vázzal van ellátva

Végezetül elérkeztünk az egyik legérdekesebb kialakítású, legsokoldalúbbnak tekinthető bottartóhoz, a River Feederhez. Mély kialakítása, s egyben 75 fokos szöget bezáró oldalai biztosítják a stabil támasztást, legyen szó állítva, vagy fektetve elhelyezett botokról egyaránt.

Állóvízen és folyókon is jó szolgálatot tesz, teljesen szélálló, a legvehemensebb pontykapás sem rántja le a helyéről a botot belőle.


Jól látszik annak a kényszerpályának a határozott vonala, mely
a botot minden körülmény között a legoptimálisabb pontra helyezi

Biztonság és praktikum mindenek előtt! Kapáskor szabad utat
biztosít a leggyorsabb reagálás érdekében!

Forrás: Halmos Mihály

BOTTARTÓ EXTREME RIVER FEEDER REST
2 790 Ft
BOTTARTÓ FEEDER-MATCH
2 790 Ft
ET BOT HÁTSÓ- ÉS TOP SETTARTÓ
4 990 Ft
Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...

Nőtincsi verseny
Megjelent: 2024. március 20. | Forrás: Nieto Ramon | Írások

A csapat idén is részt vesz a Nőtincsen megrendezésre kerülő harcsafogó versenyen. Ebben a cikkben bemutatom a 2023-as versenyünket és tapasztalatainkat. Kezdő harcsásoknak pedig egy kis iránymutatást és felkészülési javaslatokat egy harcsás versenyre. A tóról néhány érdekesség: Nógrád megyében található ez a gyöngyszem. Ezt a körülbelül ötven hektáros tavat a Lókos-patak felduzzasztásával hozták létre 2000-ben. Alapvetően a tó árvízvédelmi...

Hideg vízi pontyok rakóssal
Megjelent: 2024. március 16. | Forrás: Csala Viktor | Írások

Az első, erős napsugarak megjelenésével a horgászok zöme óvatosan ugyan, de megjelenik a vízparton. Ebben az időszakban, amikor még a vízhőfoka nem éri el az 5 celsius fokot, nehéz kapásra bírni a halakat. Kiemelt fontosságú az átgondolt tudatos horgászat. Alig vártam, hogy kijussak a vízpartra és horogra csaljam a holtág pontyait. Szeretem a tél végi és tavasz eleji horgászatokat, sokat lehet taktikázni, talán ilyenkor tud a legtöbbet fejlődni az ember....

Kényelemhez elengedhetetlen
Megjelent: 2024. március 09. | Forrás: Csala Viktor | Írások

     Sokunknak megvan az az emlék, amikor csak felpattantunk a biciklire és irányba vettünk egy számunkra kedves kis vízterületet egy maroknyi horgász felszereléssel, amit bele raktunk egy vödörbe. Sok mindenre volt jó az a kis tároló alkalmatosság. Etető anyagot kevertünk benne és valljuk be elfért benne minden és amikor rá került a tető az volt a mi kis székünk is. A kényelemtől messze állt, de megtette egy kis időre ám, de kellemes volt róla felállni is...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel | Írások

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Eső és napsütés = Szivárványos napok
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Szebenyi Péter | Írások

Március közepét írva örömmel vettem fel a telefont, amikor a Zabos Géza Horgász Egyesület Halászati és Horgászati Ellenőrének, Márton Károlynak a nevét írta ki csörgéskor a készülék, hisz bíztam benne: megérkeztek a pisztrángok. Minden évben egyszer-kétszer a téli és a tavaszi hónapokban pisztráng telepítést hajt végre a Zabos Géza HE a Nagycsécsi tóba. Ezen agresszíven táplálkozó és többféle módszerrel is jól fogható ragadozókról...