Klubcsapat VB - 4. - 5. nap
Megjelent: 2008. június 06. | Forrás: EnergoTeam | Írások
Csütörtök, újabb edzésnap. Egy kicsit mindenkin érződik a fáradtság, kezdődik az idegeskedés. Ma a fogás is kevesebb másfél és négy és fél kiló között, bár ez a víz tisztulásának következtében mindenkire érvényes volt.


Egy szép dévér a csütörtöki edzésen

A nap érdekessége az volt, hogy a Sensas cég képviselője, Jean Desqué is meglátogatta a magyar csapatot, hogy Terdik Józseffel, a csapat vezetőjével megvitassák a jövendőbeli közös együttműködés alapjait.


Éhes a banda

Mivel a fiúk az itteni tűzőszúnyogot túl aprónak találták, Megkérték WT édesapját, hogy küldjön ide gyorspostával egy liter frissen szedett lárvát. Otthon az ismerősök megszedték és mára, 24 órával későbbre, csütörtökre ígérték a kiszállítást.


A legkisebb részlet is jelentős

Valaki egész nap otthon ült, várva a postát, de semmi. Este tízkor, idegeskedve néztük meg az Interneten, a szállító cég honlapján, hogy merre halad a csomagunk. Állítólagos ismeretlen cím miatt visszaküldték Nantes-ba.


Szép, precíz munka

Mi a megoldás? Pénteken, hajnali 5-kor Petivel, az egyik segítővel útnak eredünk, hogy elhozzuk a csomagot. Nantes-ban, a DHL központjából elküldtek bennünket a repülőtéri elosztóba, mert szerintük a csomag ott található. Tizenöt kilométer plusz.


A rendmániás, Bébi

Ott sem volt. Cholet- ba küldték. Kedvesek, megadják a pontos címet, telefonszámot. Beütjük a GPS-be a kapott adatokat, és útnak indulunk. Amikor a kis faluba érkezünk, egyből megtaláljuk a keresett címet, ahol már álldogál egy feliratos sárga kis autó. Sofőrje rögtön megnyugtat bennünket, hogy rossz helyen járunk, mert tévesen az Angers-i címet adták oda Nantes-ban.


Figyelünk, figyelünk...

Szerencsére a sofőr tudja a Cholet-i lerakat telefonszámát és felhívja őket, hogy megkérdezze, egyáltalán ott van-e a csomagunk. Pozitív választ kapunk, sőt már értesítették őket faxon, hogy mindjárt ott leszünk. Ez a százhúsz kilométeres kitérő igazán nem számít, ha már itt vagyunk, robogunk tovább, félünk, hogy a lárvák elpusztulnak.


De bennünket is figyelnek


Benő, a nagymester

Újabb száz kilométer után végre hozzájutunk a csomaghoz, és a srác elmagyarázza, hogy a csomag a tegnapi napon megérkezett ugyan hozzájuk, de az autóik már elindultak széthordani a küldeményeket, így egyszerűbb volt beírni egy jelentést a számítógépes rendszerbe, miszerint a cím nem található.


Péntek délután került sor a szektorok kisorsolására. Nagy Gyuri ügyes volt...

Ez dolgozói trehányság, a harmincötezer forintos feladási költség mellett, hat órai utazásba – kb. hatszáz kilométer feleslegesen megtett útba, az autópálya díjának kifizetésébe, és nem kevés idegeskedésbe került. Emellett tényleg eltörpül a liternyi tűzőszúnyog beszerzési ára. Tudtuk, hogy a horgászat egy drága sport, na de ennyire?


Csütörtöki szomszédaink, az EnergoTeam romániai csapata

Visszatérésünk után kimentünk a pályára, ahol az utolsó edzésnap utolsó percei folytak. Fiaink fogogattak, két és fél kilótól öt és fél kilóig. Több nemzet kémei is ott álltak a csapat mögött, megpróbálva ellesni a „titkot”.


A mérlegelést mindenki komolyan vette

Este hat órakor, Niort polgármestere ünnepélyesen megnyitotta a 28. Klubcsapat Világbajnokságot.


Tárgyalás Jean Desqué-vel

Remélem, holnap jó eredményekről számolhatok be.


Minden vezetőnek kötelező volt részt venni a technikai értekezleten


Szép a pálya, szeretnénk ha az erdmény is követné
Pontyóriások keringője - Katlov Lake II.
Megjelent: 2024. április 27. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

A mindössze kettő napba szorított katlovi pontyos túránk számos tapasztalattal gazdagított minket a rövid idő ellenére. Bár a nappali órák a jóslatoknak megfelelően nem hoztak pontykapásokat, Zsolti kollégám számtalanul fogta a szebbnél szebb dévéreket az aranyhasúaknak szánt kisebb wafterekkel, pop-upokkal. Naplemente után viszont minden megváltozott, a sötét éjszakában teljesen új arcát mutatta meg a tó. A szélrózsa minden irányából hatalmas...

Csömöri peca
Megjelent: 2024. április 24. | Forrás: Pető Gábor | Írások

A hosszú hétvégére nem terveztem pecát, de 16-án mégis úgy adódott, hogy a család nélkülözni tudott néhány órára. Emiatt hirtelen felindulásból „reggel”, 08:30 körül úgy döntöttem, hogy kilátogatok a lakóhelyemhez közeli Csömöri Horgásztóra.    Gyors pakolás - persze minimál felszerelés, csak a legszükségesebbek – és 08:45-kor már úton is voltam.    Mivel tényleg elég közel van hozzánk a tó, 9 órára oda is értem. Amíg a...

Kis csali, nagy hal – avagy tévhitek eloszlatása a csaliválasztásról
Megjelent: 2024. április 20. | Forrás: Sudár Gergő | Írások

Az utóbbi hetekben a természet elkezdett éledezni és a tavaszi időjárás is már megmutatta magát. Ennek köszönhetően a körülmények ideálissá váltak ahhoz, hogy elkezdjem a 2024-es horgász szezont. A Törökbálinti Horgászparkot vettem célba azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nagy testű halakat is eredményesen horogra lehet csalni kifejezetten kisméretű csalikkal.  A Törökbálinti Horgászparkot methodos körökben azt gondolom...

A pazar SCOBAR
Megjelent: 2024. április 06. | Forrás: Ország Bálint | Írások

A spiccbotos horgászat mindig is a legkedveltebb módszereim közé tartozott. Gyermekkoromban (sokakhoz hasonlóan) ezzel az úszós módszerrel fogtam meg az első halaimat és mind a mai napig szívesen nyúlok az orsó nélküli botokhoz. A FeHoVa kiállításon találkoztam először a CARP EXPERT új spiccbotjaival és a SCOBAR névre keresztelt típust kézbe véve egyből éreztem, hogy egy pazar eszközről van szó... Hol vannak már azok az idők, amikor bambuszbottal...

Pontyóriások keringője - Katlov Lake I.
Megjelent: 2024. március 30. | Forrás: Halmos Mihály | Írások

Szeptember második hétvégéjét már nagyon vártuk a srácokkal. Mindannyiunk gondolata, napokkal az indulás előtt, Csehország egyik legszebb és legszerethetőbb pontyos vizének partjára kalandozott. Teljes joggal, hiszen azoknak az estéknek a hangulata semmihez sem hasonlítható: a levegő lehűl, pára borít mindent, a természet zaja elhalkul. Majd a pontyóriások sorra, egymás után csobbannak bele a katlovi éjszakába. Isten hozott valóság! Az előzetes...

Megújultak a Carp Expert zsinórok!
Megjelent: 2024. március 23. | Forrás: Frankó Zoltán | Írások

Megújult külsővel és minőségben kerültek forgalomba a Carp Expert márka zsinórjai. A tetszetős piros csomagolás messziről megismerhető, de természetesen nem csak ezért érdemes kézbe venni őket. A Specialist és Power család 4-4 tagja között mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A piros csomagolás szép és figyelemfelkeltő. A legtöbb horgász a zsinórok szakitószilárdságának adatait nézi, amikor választ. Természetesen így is remek...